Μαρ. 7, 2020

Κουβα :Ακομα μια πρωτια . Ηλεκτρικα τρικυκλα με καυσιμο ηλιακη ενεργεια

Μέχρι 6 επιβάτες το καθένα θα μπορούν να μεταφέρουν τα 23 πρώτα ηλεκτρικά τρίκυκλα με δυνατότητα διαδρομής 100 χιλιόμετρα και μέση ταχύτητα 45 χιλιόμετρα την ώρα. Είναι οχήματα για την δημόσια κυκλοφορία στο Κέντρο και στην ιστορική παλιά Αβάνα. Θα έχουν σταθερή διαδρομή σαυτές τις περιοχές που έχουν αυξημένη κυκλοφορία. 

Οι σταθμοί που θα φορτίζονται οι μπαταρίες των αυτοκινήτων παίρνουν την ενέργεια από Κέντρο ηλιακών κυψελών που τροφοδοτούν με ενέργεια και το δίκτυο της πόλης. Η συσσώρευση ηλιακής ενέργειας κατά την διάρκεια της ημέρας φτάνει για την κίνηση των ηλεκτρικών τρίκυκλων.

Η κατασκευή των οχημάτων και του Κέντρου ηλιακής ενέργειας που τροφοδοτεί και το υπόλοιπο δίκτυο είναι αποτέλεσμα πιλοτικού προγράμματος του ΟΗΕ και του συνεταιρισμού ταξί της Αβάνας. Στόχος του είναι η μείωση της ρύπανσης, η οικολογική και ανανεώσιμη ενέργεια. Προβλέπεται  να επεκταθεί μετά την αξιολόγηση του προγράμματος.

Η Κούβα χωρίς φανφάρες, γκαλά για το περιβάλλον, Γκρέτα και “μοντερνισμούς” αποδεικνύει στην πράξη πως μπορεί να συμμετέχει μια χώρα για να μειώσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής με τις δυνάμεις που διαθέτει. Θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί αν ο λαός της Κούβας δεν είχε επαναστατικό πνεύμα, θέληση και πείσμα για να το πετύχει. 

Και όλα αυτά μέσα στον ασφυκτικό ιμπεριαλιστικό κλοιό του εμπάργκο των ΗΠΑ και με την συμμετοχή της ΕΕ που πνίγει την ανάσα και την εξέλιξη του Κουβανέζικου λαού.

Πηγή: On Cuba News 

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας