Ιαν. 28, 2020

Ιωαννινα : Camp Αγιας Ελενης . Παιχνιδια με την υγεια των προσφυγων ?

Marina Vichou
4 ώρες ·
Τι ακριβώς συμβαίνει στο Camp της Αγίας Ελένης στα Γιάννενα???

Ίσως κάποιοι θυμόσαστε ότι πριν από τα Χριστούγεννα είχα γράψει για την περίπτωση της S.T ,μιας γυναίκας-προσφυγα από την Αφρικη που βρίσκεται στο Camp της Αγίας Ελένης στα Γιαννενα.

Η κοπέλλα αυτή έχει εγχειριστεί για καρκίνο του θυρεοειδούς και χρειάζεται ειδικά φάρμακα γιατί είναι αλλεργική στα φάρμακα που συνήθως δίνονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Επειδή το φάρμακο που χρειάζεται δεν βρίσκεται στην Ελλάδα εθελοντές από την Ιταλία το αγοράζουν και της το στέλνουν.

Έτυχε να γνωρίσω την Μ., νοσοκόμα από την Ισπανία, που για 4 μήνες περιηγήθηκε τα στρατόπεδα προσφύγων στα νησιά του Β.Αιγαιου και με ενημέρωσε για την S.T.

Λίγο πριν τις γιορτές με παρακάλεσε αν μπορούσα να βοηθήσω ώστε να προμηθευτεί η κοπέλλα τα φάρμακα της, που ας σημειωθεί είναι ιδιαίτερα ακριβά.

Ευτυχώς χάρη στην παλιά φίλη και συνάδελφο μου Β.Σ τα φάρμακα έφθασαν στα Γιάννενα. Προσπάθησα να συνεννοηθώ με άτομο σε καίρια θέση στο camp για να μπορέσει η κοπέλλα να προμηθευτεί τα φάρμακα της.

Στις πρώτες τηλεφωνικές επαφές το συγκεκριμένο άτομο δήλωνε πολύ απασχολημένη και ότι θα καλούσε η ίδια τόσο εμένα όσο και την συνάδελφο μου αργότερα.

Όταν για 3 μέρες δεν πήραμε καμία κλήση αποφάσισα να ξανακαλεσω επικαλούμενη και την παλιά μου ιδιότητα, όπως και της συναδέλφου μου και να της τονίσω ότι μας έχει εκπλήξει η ασυνέπεια της.

Η απάντηση ήταν ότι είχε σημειωθεί εξέγερση στην Αγία Ελένη και ήταν πολύ απασχολημένη. Όταν ζήτησα αν η συνάδελφός μου μπορούσε να δώσει το πακέτο με τα φάρμακα σε κάποιον Έλληνα εργαζόμενο στο camp η απάντηση ήταν αρνητική με την επίκληση του επιχειρήματος ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται.

Επίσης μου πρόσθεσε ότι η S.T είναι μια χαρά στην υγεία της και δεν χρειάζεται αλλά φάρμακα πέρα από αυτά που της έδωσαν οι γιατροί στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Μου έδωσε πάντως και την διεύθυνση του camp, λέγοντας ότι εφ'οσον έρθει το πακέτο θα δωθεί στην κοπέλλα.

Την περασμένη Δευτέρα η συνάδελφός Β.Σ έστειλε το πακέτο από το Ταχυδρομείο Ιωαννίνων στο όνομα της κοπέλλας στην διεύθυνση που μου δώθηκε.

Όταν η κοπέλλα πήγε χτες να το παραλαβει-απο το Ταχυδρομείο είχαν πει 1-2 μερες- άρχισε η ανάκριση "ποιοι της το στέλνουν", "πως την γνωρίζουν", τι σχέση έχει μαζί τους" και αρνήθηκαν να της το δώσουν.

Όταν επικοινώνησα σήμερα με την υπεύθυνη μου ζήτησε 2 λεπτά να ερευνήσει το θέμα και μετά μου δήλωσε ότι κανένα δέμα δεν έχει έρθει στο όνομα της κοπέλλας.

Μου πρότεινε να ερευνήσουμε στο Ταχυδρομείο αν έχει αποσταλεί ...

Της απάντησα ότι αρνούμαι να το παίξω Ηρακλής Πουαρό και ότι σύμφωνα με όσα εκείνη υπαινίσσεται η S.T είναι τρελή που φαντάζεται πράγματα.

Πρόσθεσα ότι το θέμα δεν θα παραμείνει εκεί, διότι η Ισπανίδα φίλη μου που μεσολαβεί για την στηρίξη της S.T , είναι νοσοκόμα, μέλος των Podemos-παρεπιπτοντως θα μιλήσει το Σάββατο στη Γρανάδα σε συγκέντρωση του κόμματος για τα "ελληνικά νησια-κλουβια"- και ότι το θέμα δεν θα μείνει εκεί.

Θα παρει δημοσιοτητα στα ισπανικά ΜΜΕ.

Η υπεύθυνη με ρώτησε αν την απειλω?

Της διευκρινησα ότι της αναφέρω μια πραγματικότητα για να την γνωρίζει...

Η Ισπανίδα φίλη μου είναι εξοργισμένη!

Πιστεύει ότι μέσα στα στρατόπεδα γίνεται κλοπή και θεωρεί ότι κάποιες ΜΚΟ είναι αναμεμειγμένες στην κλοπή ιδιαίτερα φαρμάκων που μετά διοχετεύονται στην μαύρη αγορά...

Εσείς τι λέτε???

 

                                                    -------------------------------------

 

ΥΓ. Εαν δεν βρεθει το φαρμακο εχουμε υποχρεωση σαν ανθρωποι να κινησουμε  τις νομιμες διαδικασιες ωστε να βρεθει αυτος που παρανομει. 

Αναποδα

ΑΝΑΠΟΔΟΣ

 

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας