Ιουλ. 2, 2016

Η Πρωτη δολοφονια στη Χιο


Του  απεσταλμένου μας  Λουκη Λαρα .

Να λοιπόν  που για μια ακόμη φορά ο ΑΝΑΠΟΔΟΣ   δικαιώθηκε πλήρως .

Στο ρεπορτάζ μας με αφορμή  τη αποκάλυπτη δράση των μελών της Χρυσής  Αυγής στη  Χίο  στις 9 Ιουνίου  - και πρίν ακόμα συμπληρωθεί ένας μήνας  -  δολοφονήθηκε πρόσφυγας από την Αίγυπτο  από συμπατριώτη του  στον κατατλισμό της Σούδας .

Η εγκληματική αδιαφορία των αστυνομικών στη Χίο και κυρίως του νέου  αστυνομικού διευθυντή  κ. Δημήτρη Αυγερινού  του υποδιευθυντή  κ.  Γιώργου Κεβόπουλου  αλλά και του επικεφαλής της υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Χίου  κ.   Διαμαντή Βυζανιάρη  για την ζωή και την ασφαλεια  των προσφύγων  υπήρξαν στην  ουσία  το εφαλτήριο για τη δολοφονία του νεαρού  Αιγύπτιου .
Στο σχετικό ρεπορτάζ της 9ης  Ιουνίου ο ΑΝΑΠΟΔΟΣ  ενημέρωνε  τη  πολιτική και φυσική ηγεσία τόσο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και συγκεκριμένα τον κ. Τόσκα όσο και τον  αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.  κ. Τσουβάλα  για την ανικανότητα  των επικεφαλής  της Αστυνομίας Χίου  αλλά  και την  εγκληματική αδιαφορία που δείχνουν σχετικά με τη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής  στο νησί .

Βέβαια  η δολοφονία του νεαρού Αιγύπτιου  δεν προκλήθηκε από  μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά  από συμπατριώτη του του θύματος .
Ομως σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΑΠΟΔΟΥ  αστυνομικοί  είχαν προσαγάγει τον δράστη - επίσης Αιγύπτιο  -  λίγες ώρες πρίν  τη δολοφονία στο Αστυνομικό Τμήμα  Χίου  μια που είχε δημιουργήσει επεισόδιο εξαιτίας μέθης στην  οποία βρισκόταν . 

 Τα σαίνια της αστυνομίας στη Χίο  αφού τον  κ΄ρατησαν σε απομόνωση   στο κρατητήριο και αφού  ..... τον περιποιήθηκαν αναλόγως τον άφησαν να φύγει μια  που ο δράστης  οπως φαίνεται είχε  συχνά πυκνά δοσοληψίες με την αστυνομία  και κατά διαστήματα ενημέρωνε τους αστυνομικούς για διάφορα θέματα . 

Ο δράστης αφού  πέρασε  αρκετά καλά στις εγκαταστάσεις της αστυνομίας αναχώρησε για τον καταυλισμό της Σούδας  .

Εκεί όπως έγραψαν  τα ΜΜΕ της Χίου αλλά και εφημερίδες και ιστοσελίδες  της Αθήνας  συνεπλάκη με  συμπατριώτη του  ενώ το θύμα μπήκε στη μέση για να  τους χωρήσει .

Ο δράστης με αιχμηρό αντικείμενο χτύπησε το θύμα σε διάφορα μέρη του σωματός του  με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα .

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Σκυλίτσιο νοσοκομείο Χίου όπου  όμως οι γιατροί παρά τις προσπάθειές τους δεν κατόρθωσαν να τον σώσουν .

Στο νοσοκομείο Χίου  το θύμα ήταν γνωστό μια που θεωρείτο ήσυχος άνθρωπος  και βοηθούσε τους συμπατριώτες του  . 

Μάλιστα αρμόδιοι του νοσοκομείου αμέσως ενημέρωσαν το υπουργείο Υγείας ώστε η σορός του θύματος να μεταφερθεί στην Αθήνα και απο εκεί  στην Αίγυπτο ώστε να παραδωθεί στους δικούς του .

Φυσικά η αστυνομία της Χίου με μια τυπική διαδικασία  - οπως πάντα συνηθίζει -  έκλεισε την  υπόθεση  και  οι μπάτσοι  ησύχασαν από  το σχετικό πρόβλημα .

Άλλωστε το θύμα ήταν αλλοδαπός και βέβαια  κανείς δεν ενοχλήθηκε περισσότερο .


Ο  ΑΝΑΠΟΔΟΣ  φυσικά όταν φώναζε  από τις 9 Ιουνίου  ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου  ενδιαφέρεται  μόνο για την  ηρεμία της  αλλά και να κρατά ίσες αποστάσεις από τους κάθε λογής δράστες και φυσικά τα θύματα  της βίας  δεν υποστήριζε να μπεί αστυνομική δύναμη  και στη Σούδα .

Αρκετά υφίστανται οι πρόσφυγες στη ΒΙΑΛ  από την  επιθετικότητα των μπάτσων της Χίου  και την  ξενοφοβία των κατοίκων των χωριών  στη γύρω περιοχή  αλλά και τον ρατσισμό που τους διακρίνει .
Αν ο  κ. Αυγερινός μαζί με τον κ. Κεβόπουλο  λάμβαναν τυπικά μέτρα προστασίας των προσφύγων  σίγουρα ο δράστης δεν θα είχε σκοτώσει κανέναν  συμπατριώτη του .
Βέβαια και οι δύο το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι  να έχουν καλές σχέσεις  με τους δύο βουλευτές του νησιού  και κυρίως με τους γνωστούς εφοπλιστικούς κύκλους  του νησιού τους οποίους υπηρετούν ευόρκως και ευσεινηδήτως .
Και βέβαια για να μην ξεχνάμε  πρόσφατα επισκεύθηκε τη Χίο  ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας  για να δεί από κοντά - όπως είπε  - τα προβλήματα  των  προσφύγων . Τι να πεί κανείς  για τον  φέρελπή  υπουργό που  λες και δεν γνώριζε τί συμβαίνει στο νησί της Χίου . 

Πολλά υποσχέθηκε  ο υπουργός αλλά η  άποψη του ΑΝΑΠΟΔΟΥ είναι  ότι  όλες οι υποσχέσεις  που δίνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί είναι για τα μάτια . 

Μάλιστα το πρόσφατο περιστατικό άγριας κακοποίησης 12  ανήλικων  μεταναστών  στη Μυτιλήνη  από μπάτσους της Αστυνομίας Λέσβου  δεν αφήνει πολλά περιθώρεια  στον .... υπουργό  Μουζάλα  για να μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα υπέρ των προσφύγων .

Μάλιστα  η κακοποίηση   των 12 ανήλικων  προσ΄φυγων στη Μυτιλήνη  συνεχίστηκε και στο νοσοκομείο  της Λέσβου  όπου και εκεί οι γενναίοι  μπάτσοι του κ. Τόσκα  δεν άφηναν ούτε τους γιατρούς να κάνουν ώς όφειλαν τη δουλειά τους .

Ηταν δε τέτοια η μανία των  μπάτσων της Μυτιλήνης ακόμα και μέσα στο νοσοκομείο ώστε δεν επέτρεψαν  να παρίσταται κανείς  άλλος εκτός ενός  γιατρού  που τελούσε υπό τον πλήρη έλεγχο  των αστυνομικών .

Τι έχει να πεί για το περιστατικό αυτό ο μεγάλος  αναπληρωτής υπουργός υγείας κ. Πολάκης  που   επί της εποχής του η δημόσια υγεία  διαλύεται  με κάθε τρόπο ?

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας