Απρ. 5, 2016

Λιμανι Πειραια : Η αλληλεγγυη ενοχλει ?

Οι μαρτυρίες από 4 αλληλέγγυους βάρδιας της Πέτρινης αποθήκης στο λιμάνι του Πειραιά.

Από τη Κυριακή δέχονται ενοχλήσεις και πίεση από τις αρχές.
Εκπρόσωποι του λιμενικού κατηγορούν τους αλληλεγγυους ότι εμποδίζουν τους πρόσφυγες να πάνε στα καμπ. Οι ίδιοι τους απαντούν ότι δεν είναι δουλειά τους οι μετακινήσεις ούτε έχουν ανάλογη ευθύνη. Δεν παρακινουν, ούτε αποτρέπουν, με συμφωνία όλων. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά του κράτους.
Άλλωστε αυτή είναι η κοινή γραμμή όλων των αλληλεγγυων όλων των πυλών.

Δευτέρα:

Έγινε απλά μια ερώτηση για την ταυτότητα ή διαπίστευση των
μεταφραστών που χρησιμοποιεί το κράτος στις μετακινήσεις. Γιατί πολλές φορές μήνες τώρα έχουν πέσει πάνω σε διακινητες και μαφίες.
Επίσης λέγονται ψεμματα από μεταφραστές σε πρόσφυγες από διάφορους ότι «θα πάνε κάπου καλά, κοντά στην Αθήνα, ή κοντά στα σύνορα». Και δημιουργείται χάος και λάθος εντυπώσεις.
Η απαντηση του λιμενικού ήταν «δεν σας αφορά. Ευθύνη έχω εγώ για χώρο, τις μεταφορές και για τα πάντα. Δεν είστε δικηγόροι ή νομικοί. Τελειώνετε γιατί έχω πιο σημαντικές δουλειές».
(Σημείωση: Τη Κυριακή το βράδυ, ασθενοφόρο που κλήθηκε από τις 21:00 από αλληλεγγύους γιατρούς, δεν πήγε ποτέ. Μας φάνηκε περίεργη σύμπτωση).

Γυναίκα λιμενικός επίσης είπε τη Δευτέρα ότι «σκοπός είναι η ήρεμη μετακίνηση αλλά αν δε γίνει, στο τέλος θα πάνε με σκούπα» (η λέξη αναφέρθηκε 3 φορές). Με μανικες πυροσβεστική αστυνομία. «Όχι μάνικες για τους ανθρώπους», είπε, «αλλά κρίμα να καταστραφουν τα πράγματά τους». Τέλος ζήτησαν να φύγουν οι σκηνές από τη πίσω πλευρά του κτιρίου.

Σήμερα, λιμενικοί είτε ένστολοι και κάποιοι με πολιτικά, ήρθαν για ενημέρωση διακόπτοντας το μοίρασμα του φαγητού το μεσημέρι. Λέγοντας πως σε μια βδομάδα θα εκκενωθεί ο χώρος. Επειδή οι πρόσφυγες άρχισαν απλά να τραγουδάνε για να δείξουν την ενόχληση την ώρα του φαγητού, οι αρχές εξοργίστηκαν και στράφηκαν εναντίον των αλληλέγγυων.

«Να πας να βοηθήσεις στο φαγητό, μη στέκεσαι εδώ» είπαν σε κοπέλα που ούτε καν μίλησε, απλά ήταν κοντά τους.

«Είμαι κράτος, θεσμός, εσύ είσαι ένα τίποτα, φύγε από το λιμάνι». Είπε κάποιος με πολιτικά. «Θα σας προσαγωγή/σύλληψη» ένας τρίτος.

«Γιατί»; ρωτήθηκαν. «Για παρεμπόδιση της ανακοίνωσης.» «Μα απλά τραγουδάνε κι εμείς δίνουμε φαγητό» . «Αναχαιτίζετε επίσημη ανακοίνωση».

Μετά από μήνες αλληλεγγύης και στήριξης, ήρθε η ώρα της δίωξης της ανθρωπιάς;

πηγη##Provo.gr

AΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας