Απρ. 4, 2016

Προταση στην Τακτικη Συνεδριαση του Δημοτικου Συμβουλιου Νικαιας-Ρεντη για τους προσφυγες

Προτείνουμε στην 6η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας-Ρέντη την Τρίτη 5/4 στις 8.30μμ
το εξής σχέδιο ψηφίσματος. Θα πραγματοποιηθεί παράσταση από αλληλέγγυους και σωματεία του Πειραιά

Ως Δημοτικό Συμβούλιο μία πόλης που γνωρίζει από προσφυγιά και έδειξε σε εντυπωσιακό βαθμό την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες, δηλώνουμε ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι στην πόλη μας, διεκδικούμε την ανθρώπινη υποδοχή, στέγαση και φιλοξενία των προσφύγων σε αξιοπρεπείς ανοιχτές δομές, διεκδικούμε μόρφωση για τα προσφυγόπουλα και ιατρική περίθαλψη για όλους και τασσόμαστε απέναντι σε όσους επιδιώκουν να παίξουν το χαρτί του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας σε βάρος τους.
Διαφωνούμε με τη μετατροπή του Σχιστού σε κλειστό κέντρο κράτησης-φυλακή. Διεκδικούμε να ανοίξουν τα κλειστά κτίρια του Πειραιά και να μετατραπούν σε χώρους φιλοξενίας για τους πρόσφυγες (κλειστά σχολικά κτίρια, κλειστά νοσοκομεία, πρώην Ολυμπιακά Ακίνητα, κλειστά εργοστάσια, ακινητοποιημένα πλοία, κλειστά ξενοδοχεία). Ειδικά για την πόλη μας προτείνουμε να διατεθούν τα κλειστά κτίρια Σπίτι της Άρσης Βαρών και πρώην εργοστάσιο Κεράνης για τη φιλοξενία των προσφύγων. Να αναλάβουν η Περιφέρεια, οι Δήμοι και τα νοσοκομεία τη σίτιση των προσφύγων. Έκτακτη κρατική χρηματοδότηση στους ΟΤΑ του Πειραιά. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να στελεχώσουν κατάλληλες κοινωνικές δομές στέγασης, καθαριότητας, ψυχολογικής υποστήριξης των προσφύγων. Όχι στην ιδιωτικοποίηση των δομών φιλοξενίας μέσω των ΜΚΟ.

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας