Απρ. 4, 2016

Τα ΜΑΤ σφραγιζουν την συμφωνια ΕΕ- Τουρκιας και ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για τους προσφυγες

Την Παρασκευή, 800 πρόσφυγες φυλακισμένοι στο hotspot της Χίου (ΒΙΑΛ) έσπασαν τα συρματοπλέγματα και κατευθύνθηκαν στο λιμάνι αναζητώντας τρόπο διαφυγής. Αμέσως μεταφέρθηκαν με ντακότα 5 διμοιρίες ΜΑΤ στο νησί. Το καράβι της γραμμής άλλαξε δρομολόγιο και δένει 40 χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι.

Το Σάββατο, με χρήση βίας, μεταφέρθηκαν στην πόλη δεμένοι(!!) οι 78 πρόσφυγες που επιλέχθηκαν από όσους είχαν απομείνει στη ΒΙΑΛ, με σκοπό να απελαθούν σήμερα το πρωί. Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν με κλούβες των ΜΑΤ στα Ταμπάκικα της Χίου, ενώ εννέα αλληλέγγυοι που κατευθύνονταν στη ΒΙΑΛ προσήχθησαν στην αστυνομία!.  

Όσοι πρόσφυγες δραπέτευσαν χθες από τη ΒΙΑΛ παραμένουν στο λιμάνι και απειλούν με αυτοκτονίες σε περίπτωση σύλληψης και επιστροφής τους στην Τουρκία. Πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, αλληλέγγυοι και απλοί πολίτες στέκονται στο πλευρό τους υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά τους και περιφρουρώντας τους απέναντι σε αστυνομική και ρατσιστική βία.

Σήμερα αξημέρωτα, 4 ώρες πριν τον δημοσιοποιημένο πρόγραμμα, 66 πρόσφυγες από τα Ταμπάκικα φορτώθηκαν σε πλοίο με τη συνοδεία μελών της Frontex και απελάθηκαν στην Τουρκία. Άλλοι 136 πρόσφυγες απελάθηκαν από τη Λέσβο με αντίστοιχες διαδικασίες.

Η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα προς κάθε πλευρά ότι θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τα συμφωνηθέντα με κάθε τρόπο, με απροκάλυπτη βία απέναντι σε πρόσφυγες, αλληλέγγυους, πολίτες που θα βρεθούν στο δρόμο της.

Τα γεγονότα των τελευταίων τριών ημερών στη Χίο δείχνουν τι σημαίνει πραγματικά η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και ο νόμος που ψηφίστηκε την Παρασκευή. Προοιωνίζεται αυτό που θα συμβεί τις επόμενες μέρες σε όλη την Ελλάδα. 

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τη δολοφονική πολιτική των μαζικών απελάσεων των προσφύγων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία να σταθούν με κάθε τρόπο στο πλευρό των προσφύγων, να περιφρουρήσουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες στη χώρα μας. 

Όταν απελαύνεις σε αντιδραστικά καθεστώτα και δικτατορίες, σε χώρες όπως η Τουρκία όπου αμφισβητούντα έμπρακτα καθημερινά τα πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα των ίδιων των πολιτών της, όπου μαίνεται ο ακήρυκτος πόλεμος ενάντια στον Κούρδικο λαό, γίνεσαι συνένοχος σε δολοφονίες. 

Να σταματήσουν τώρα οι απελάσεις!

πηγη##ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας