Μαρ. 31, 2016

Δυο αναρτησεις που προβληματιζουν

Απο το προφιλ του Νικόλαος Γρυσπολάκης

Καλούνται αλληλέγγυοι να προσέλθουν στο Τζάνειο όπου "δημοσιογράφοι" κοράκια προσπαθούν να μπούν στο δωμάτιο πρόσφυγα που εγχειρίστηκε και είναι σε σοβαρή κατάσταση για να πάρουν φωτογραφίες και να πουλήσουν δυστυχία.

Αυτή την στιγμή είναι μόνον μια αλληλέγγυα ξάγρυπνη από εχθές και χρειάζεται κάποιους για στήριξη αλλά και για να την αντικαταστήσουν. Μια δημοσιογράφος από τον Άλφα εισέβαλε στον θάλαμο απειλώντας την αλληλέγγυα ότι θα καλέσει την αστυνομία και πήρε φωτογραφίες πριν οι ιατροί την απομακρύνουν. Ο πρόσφυγας καθώς κι ένας συγγενής του πού'ναι παρόν φοβούνται για την ασφάλειά τους καθώς έχουν ξεφύγει από διώξεις στην Συρία και ασφαλώς δεν θέλουν οι γονείς τους να πληροφορηθούν για το συμβάν από τις τηλεοράσεις.

Να καταγγείλουμε δημοσίως το γεγονός αυτό. Να μην αφήσουμε τα σκουπιδοκάναλα να κάνουν εμπόριο με την ανθρώπινη δυστυχία.

                                       --------------------------------------------------------------------------

Μυρίστηκαν αίμα τα όρνια και μας επισκέφτηκαν στον Πειραιά. Στην χώρα όπου κάθε Κυριακή νέοι άνθρωποι επιδίδονται σε πόλεμο για την φανέλα της ΑΕ ομάδα τους, όπου τα ΜΑΤ έχουν στείλει στα νοσοκομεία χιλιάδες κόσμου με ανοιγμένα κεφάλια, όπου φασίστες με την κάλυψη της αστυνομίας έχουν ξυλοκοπήσει αναρίθμητους μετανάστες κι αντιφασίστες, ξαφνιαστήκαμε που άνθρωποι απελπισμένοι, βασανισμένοι, στην ουσία φυλακισμένοι, συμπεριφέρθηκαν "τόσο απολίτιστα".

Τα ΜΜΕ που επισκέπτονται το λιμάνι μόνον για να δείξουν τις διαφημιστικές αγαθοεργίες γνωστών αστεριών του σκουπιδοπολιτισμού που προωθούν και ναρκίσσων μεγαλομανών κυριών ξαφνικά ανακάλυψαν το πρόβλημα της στοίβαξης χιλιάδων ανθρώπων σε συνθήκες χαβούζας οι οποίοι παραμένουν ζωντανοί μόνο χάριν στην στήριξη των αλληλέγγυων από όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Σε έναν Πειραιά όπου το κράτος, σχεδόν όλες οι "μη" κερδοσκοπικές οργανώσεις, η ΕΕ, ο ΟΗΕ είναι στην ουσία απόντες όχι επειδή δεν μπορούν αλλά επειδή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ, όπου ενώ συγκεκριμένα άτομα έχουν καταδειχθεί εδώ και καιρό από τους ίδιους τους πρόσφυγες ως προβληματικά, με την αστυνομία να σφυρίζει αδιάφορα.

Θέλω να γνωρίζετε πως δεν ήταν μόνον εχθές που περάσαμε στο νοσοκομείο πλάι στους τραυματίες ολόκληρη την νύχτα (σχεδόν όλοι τους άνθρωποι που δεν συμμετείχαν στα επεισόδια αλλά βρέθηκαν στην τροχιά αντικειμένων) με την αμέριστη συμπαράσταση της τεράστιας πλειοψηφίας του προσωπικού του Τζάνειου Νοσοκομείου που παρά τις 24ωρες βάρδιες, παρά την έλλειψη υλικών και προσωπικού περιποιήθηκαν τους πρόσφυγες σαν νά'ταν δικοί τους άνθρωποι. Αυτό γίνεται μέρα νύχτα, όπου αλληλέγγυοι μεταφέρουν με δική τους ευθύνη κι έξοδα ανθρώπους καρκινοπαθείς, με πολεμικά τραύματα που ακόμη τους ταλαιπωρούν, με μολύνσεις και άλλες ασθένειες και κάθονται δίπλα τους ολόκληρα μερόνυχτα μακρυά από τις κάμερες και την δυσωδία που αναδύει ο κόσμος της πολιτικής και του κέρδους που ποντάρει στον ανθρώπινο πόνο. Θέλω επίσης να ξέρετε πως η τεράστια πλειοψηφία των προσφύγων με δάκρυα στα μάτια ζητούσαν συγγνώμη για την συμπεριφορά κάποιων συμπατριωτών τους και έλεγαν πως πρώτη φορά εδώ έμαθαν τι σημαίνει αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Πολλοί από αυτούς μού'λεγαν πως δεν θέλουν να πάνε πλέον στην Γερμανία διότι ανθρώπους σαν κι εμάς δεν θα βρούν πουθενά...Και που νά'ξεραν τι αρπακτικά τους περιμένουν σε αυτήν τη χώρα μόλις ξεμυτίσουν από τους χώρους όπου έρχονται σε επαφή μόνον με τους αλληλέγγυους.....

Οι κοντινές φωτογραφίες των τραυμάτων που πρόλαβαν να αρπάξουν πριν εκδιωχθούν από αλληλέγγυους, τα κοράκια που ποντάρουν στον ανθρώπινο πόνο για το κέρδος, μόνον εμετό μου προκαλούν.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει ενάντια στην σάπια ιδιώτευση, στον ρατσισμό της ΕΕ και τον νεοφιλελεύθερο διαχωρισμό των ανθρώπων σε χρήσιμους σκλάβους κι απορρίμματα.

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας