Μαρ. 27, 2016

Ανακοινωση Εκκληση των αλληλεγγυων εθελοντων του ιατρειου της πυλης Ε1

ΙΑΤΡΕΙΟ Ε1
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΚΚΛΗΣΗ
των αλληλέγγυων εθελοντών του Ιατρείου της πύλης Ε1
για διερμηνείς και οδηγούς για την εσωτερική μεταφορά παιδιών.

Α. 
Στο λιμάνι του Πειραιά φιλοξενούνται προσωρινά πέντε χιλιάδες πρόσφυγες. Οι μισοί περίπου από αυτούς είναι παιδιά. Για την κάλυψη των ιατρικών αναγκών έχουν αναπτυχθεί ιατρεία στην πύλη Ε1, στην πέτρινη αποθήκη και στην πύλη Ε2. Δεν διαθέτουν όλα τα ιατρεία παιδίατρο σε 24ωρη βάση, έτσι δημιουργείται συχνά η ανάγκη ένα παιδί που φιλοξενείται στην Ε1 να μεταφερθεί στην Ε2 για να εξεταστεί από παιδίατρο. Οι αποστάσεις μεταξύ των ιατρείων είναι μεγάλες. Δεν είναι εύκολο να τις διανύσει κανείς με ένα άρρωστο παιδί στην αγκαλιά. Είναι επίσης θέμα χρόνου. Σε μερικές περιπτώσεις, η γρήγορη μεταφορά στο ιατρείο μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια. Προς το παρόν, δεν υπάρχει δημόσιο μεταφορικό μέσο για την εσωτερική μεταφορά. Αυτή γίνεται από όποιον εκείνη τη στιγμή διαθέτει ΙΧ αυτοκίνητο και πολλές φορές οι γιατροί και οι νοσηλευτές εγκαταλείπουν την πολύτιμη εργασία τους αναζητώντας κάποιον.

Κάνουμε έκκληση στους αλληλέγγυους πολίτες της πόλης μας που διαθέτουν ΙΧ αυτοκίνητο, να δηλώσουν διαθεσιμότητα ώστε τα παιδιά, πάντα με τη συνοδεία των γονιών τους, να μεταφέρονται εσωτερικά από το ένα ιατρείο στο άλλο.

Η δήλωση διαθεσιμότητας μπορεί να σταλεί ηλεκτρονικά στο mail 
του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Πειραιά: kifapirea@gmail.com ή της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών: ypostirixistousprosfygespireas@gmail.com
ή τηλεφωνικά, στο τηλέφωνο του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Πειραιά: 210-4129939 (Δευτέρα-Παρασκευή 10π.μ.-8μ.μ.) ή 
στο κινητό τηλέφωνο 694 3107085.
Στη δήλωση διαθεσιμότητας είναι χρήσιμο να αναφέρονται το ονοματεπώνυμο, η ιδιότητα, η διεύθυνση, το τηλέφωνο, το mail, καθώς και οι ημέρες και ώρες κατά τις οποίες ο αλληλέγγυος εθελοντής είναι διαθέσιμος.

Β.
Υπάρχουν ήδη δεκαπέντε εθελοντές διερμηνείς αραβικών και φαρσί, που βοηθούν τους γιατρούς στο έργο τους, στο ιατρείο της Ε1. Δεν επαρκούν όμως για να καλύψουν όλες τις ώρες λειτουργίας. Κάνουμε επίσης έκκληση σε όσους γνωρίζουν αραβικά και φαρσί να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους στις παραπάνω διευθύνσεις και τηλέφωνα. Η συμβολή τους είναι πολύτιμη.

Οι εθελοντές- αλληλέγγυοι της πύλης Ε1

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας