Μαρ. 26, 2016

Αντιδρα στον εγκλεισμο των προσφυγων η Χιος

EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Συντάκτης: 

Εντονο προβληματισμό και αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία προκάλεσε η αλλαγή του χαρακτήρα (και) στο hotspot της Χίου και η μετατροπή του σε κέντρο κράτησης, μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας.

Η Χιακή Συμπολιτεία, συνδυασμός της ελάσσονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, με ανακοίνωσή της υπενθυμίζει την ύπαρξη προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ Δήμου Χίου και υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με την οποία παραχωρήθηκε ο χώρος και ζητεί πλέον την καταγγελία της σύμβασης αφού, όπως τονίζει, το υπουργείο παραβιάζει τους όρους της παραχώρησης αυτής.

«Ολοι στο νησί καταλαβαίνουν ότι έχει καταπατηθεί η συμφωνία στη βάση της οποίας το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου παραχώρησε τη ΒΙΑΛ ως ανοιχτό κέντρο καταγραφής κι όχι ως χώρο φυλάκισης (η Χιακή Συμπολιτεία είχε προειδοποιήσει και διαφωνήσει, αλλά δεν είναι τώρα αυτό το σημαντικό). Ο δήμος ενός νησιού, οι πολίτες του οποίου έχουν πρωταγωνιστήσει στην αλληλεγγύη, πρέπει να σταματήσει αμέσως την παραχώρηση της ΒΙΑΛ. Δεν πρέπει να λειτουργήσει ως στρατόπεδο ανηθικότητας και παρανομίας και δεν πρέπει να εγκατασταθεί αστυνομικός από την Τουρκία στο δημοτικό ακίνητο της ΒΙΑΛ πριν συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασίσει τι γίνεται μετά την καταπάτηση της συμφωνίας παραχώρησης από την κυβέρνηση» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε στις 20/3.

Μάλιστα το θέμα συζητήθηκε και προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον δήμαρχο Μαν. Βουρνού να κρατά επιφυλακτική στάση κάνοντας λόγο για έκτακτο φαινόμενο των τελευταίων ημερών και αβεβαιότητα για το τι θα γίνει αύριο.

«Πρέπει να δούμε τι θα κάνει η κυβέρνηση και θα δούμε πώς θα προσδιορίσουμε τη στάση μας. Περιμένουμε το ελληνικό σχέδιο», ανέφερε, θέλοντας προφανώς να κερδίσει χρόνο.

πηγη##Efsyn

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας