Μαρ. 24, 2016

Αλληλεγγυοι Λειτουργοι Υγειας .. Ανοικτη προσκληση

Οι Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας (ΑΛΥ) είναι μια ανεξάρτητη, Αυτοοργανωμένη Συλλογικότητα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΑΣΠΦΥ).

Βρεθήκαμε στον Πειραιά αρχικά στο ιατρείο της Ε1. Καλύψαμε αποτελεσματικά όλες τις πύλες και στελεχώσαμε την βραδινή εφημερία για 15 μέρες.

Θεωρούμε την αλληλεγγύη μια βαθιά ανθρώπινη, ελεύθερη, δημόσια και κοινωνική πράξη. Ως λειτουργοί υγείας διεκδικούμε και απαιτούμε την αυτοτέλεια & αυτονομία του λειτουργήματος μας προς όφελος όλων των ανθρώπων.

Λειτουργούμε αντιιεραρχικά, δημοκρατικά & ισότιμα. Δεν είμαστε ΜΚΟ, ούτε ανήκουμε στην «φιλάνθρωπη» κοινωνία των πολιτών. Δεν επιχορηγούμαστε από κανέναν, ούτε έχουμε σχέση με κανένα πολιτικό κόμμα ή κρατικό οργανισμό. Δεν ζητάμε χρήματα, ούτε άλλα ανταλλάγματα για την δράση μας.

Με στόχο να λειτουργήσουμε αρχικά αποκλειστικά από 20:00μμ – 8:00πμ στην Πέτρινη αποθήκη καλύπτοντας όλες τις πύλες, χρειαζόμαστε άμεσα γενικούς γιατρούς, παθολόγους & παιδίατρους, νοσηλευτές, μαίες και φαρμακοποιούς.

Προσκαλούμε όλους τους συναδέλφους να αγκαλιάσουν το εγχείρημα της αυτοοργάνωσης. Στην ΑΣΠΦΥ μπορούν να όσοι λειτουργοί υγείας αποδέχονται το παρόν πλαίσιο λειτουργίας. Φοιτητές ιατρικής, νοσηλευτικής και φαρμακευτικής μπορούν να συμμετέχουν ως βοηθοί επικουρικά υπό την επίβλεψη επαγγελματία υγείας ανά βάρδια.

Σε έναν κόσμο που χτίζει φράχτες και εγκλωβίζει ανθρώπους, εμείς επιλέγουμε την αλληλεγγύη, ανοίγοντας μονοπάτια αξιοπρέπειας, αγκαλιάζοντας όλους όσους το έχουν ανάγκη. Διότι αυτό που συμβαίνει τώρα στους πρόσφυγες μπορεί να συμβεί και σε μας.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι αφήνοντας το ονοματεπώνυμο την ειδικότητα και το τηλέφωνο τους απευθείας στους αλληλέγγυους της Πέτρινης αποθήκης

Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας
inbox Vilelmini-vilma Andrioti

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας