Μαρ. 21, 2016

Ζωντανη μαρτυρια Προσφυγα σημερα

Απο το προφιλ του##Νικόλαος Γρυσπολάκης

Επείγον: Από ζωντανή μαρτυρία (από το τηλέφωνο) φίλου πρόσφυγα:

Σήμερα το μεσημέρι Σύριοι, Ιρανοί και Αφγανοί πρόσφυγες που είχαν έρθει από την Λέσβο επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία ώστε να μεταφερθούν στους χώρους φιλοξενείας που θα διάλεγαν οι ίδιοι όπως τους υποσχέθηκαν. Όμως μετά από λίγες ώρες κατέληξαν σε ένα κλειστό στρατόπεδο συγκέντρωσης έξω από τον Βόλο όπου υπήρχε μόνον στρατός και αστυνομία. Οι πρόσφυγες ζήτησαν να έχουν επαφή με ΜΚΟ, την Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ ή με πολιτικό προσωπικό. Επίσης ζήτησαν να δουν ιατρούς. Οι αστυνομικοί τους το αρνήθηκαν και μέσα σε απειλές με την βία προσπάθησαν να βγάλουν τους πρόσφυγες από τα λεωφορεία.

Οι πρόσφυγες γνωρίζοντας τα δικαιώματά τους είπαν πως δεν είναι κρατούμενοι και πως έφυγαν από τις χώρες τους ώστε να ξεφύγουν από τις φυλακές και την αστυνομία, όχι για να έρθουν να κλειστούν σε άλλη φυλακή.

Περίπου 20 από αυτούς βγήκαν αλλά δεν κατευθύνθηκαν προς τους καταυλισμούς και ξεκίνησαν την πορεία της επιστροφής στην Αθήνα με τα πόδια. Μεταξύ αυτών είναι μικρά παιδιά και ένας νέος με πατερίτσες.

Για πάνω από 2 ώρες η αστυνομία τους ακολουθούσε. Τελικώς ήρθε ένα λεωφορείο να τους παραλάβει. Τώρα όμως οι άνθρωποι βρίσκονται μέσα στο λεωφορείο και ο οδηγός ο οποίος αρνείται να δώσει τα στοιχεία του τους ζητά 20€ από τον καθένα για να συνεχίζει. Τραμπουκίζει και βρίζει τους πρόσφυγες απειλώντας τους ότι θα τους αφήσει στην μέση του δρόμου εάν δεν πληρώσουν. Οι πρόσφυγες ρώτησαν σε ποια εταιρεία ανήκει το λεωφορείο και αρνείτε να τους πει.

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας