Μαρ. 20, 2016

Αναγκη για αλληλεγγυες κουζινες

Στα πρώην μαγειρεία της αίθουσας του Ηετίωνα (Πύλη Ε2) εθελοντές μάγειροι παρασκευάζουν καθημερινά μεγάλο αριθμό μερίδων σε μαρμίτες των 100 λίτρων, με πρώτες ύλες που μας φέρνουν οι πολίτες στην Ε1 και στην αποθήκη μας του Ελληνικού (λάδι, ρύζι, ζυμαρικά, τοματοπελτέ, κλπ). Οι μερίδες αυτές αποτελούν μια ασφαλή βάση για την αντιμετώπιση του καθημερινού προβλήματος εξασφάλισης διατροφής 3000-5000 προσφύγων μεσημέρι-βράδυ, δηλ. 6000-10000 μερίδων.

Χρειαζόμαστε κι άλλους αλληλέγγυους μαγείρους, κι άλλα φλόγιστρα γκαζιού και συνεχή ροή πρώτων υλών, με στόχο να μπορούμε να καλύπτουμε αυτόνομα τη σίτιση όλων αυτών των ανθρώπων χωρίς το καθημερινό άγχος αναζήτησης χορηγών, όπως οι διάφορες Εκκλησίες, οι Γιατροί του Κόσμου, ο Ολυμπιακός, ο Βασιλόπουλος, ο Δήμος Πειραιά κ.α. , οι οποίοι καθημερινά αλλά όχι επ ' αόριστο καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών για μαγειρεμένο φαγητό στο λιμάνι.

Για τον λόγο αυτό κάνουμε έκκληση για ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ και στον αλληλέγγυο κόσμο μας για ΧΟΡΗΓΙΑ ΦΛΟΓΙΣΤΡΩΝ.
[5]

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας