Μαρ. 19, 2016

Αντιρατσιστικη μαζικη διαδηλωση στην ΑΘΗΝΑ

Αντιρατσιστικός παλμός και μαζικότητα στη διαδήλωση της ΑθήναςΜε διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού (21η Μαρτίου) συνδέθηκε με το προσφυγικό ζήτημα. Αυτό ήταν άλλωστε το κυρίαρχο χαρακτηριστικό και στη συγκέντρωση – διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με τόπο συγκέντρωσης την Ομόνοια.

Χαιρετισμούς έκαναν ο γενικός γραμματέας της ΠΕΝΕΝ Νίκος Κροκίδης, η συνταξιούχος δημοσιογράφος της ΕΡΤ Άννα Κωνσταντακάκη, ο Μπάμπης Πολυχρονιάδης πρόεδρος των δασκάλων στο Μαρούσι και δημοτικός σύμβουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου, ο δικηγόρος – πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Κώστας Παπαδάκης, ακολούθως μίλησε στρατευμένος νέος εκπρόσωπος του δικτύου ελεύθερων φαντάρων «Σπάρτακος», η Πόπη Γαννιάρη εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αρκετοί άλλοι. Επίσης έγινε τηλεφωνική σύνδεση με συμμετέχοντες στη διαδήλωση της Αγγλίας και ο χαιρετισμός τους ακούστηκε από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης.

Στην Ομόνοια εκτός από τις ομιλίες έγιναν και θεατρικά δρώμενα, ενώ ακολούθησε διαδήλωση περίπου 5.000 διαδηλωτών, στην οποία προπορεύονταν και έδινε τον ρυθμό, η μπάντα κρουστών QUILOMBO.

 Συμμετείχαν πολλές κοινότητες μεταναστών και αρκετοί πρόσφυγες, φοιτητικοί σύλλογοι, αρκετοί μαθητές, η ΚΕΕΡΦΑ, εργατικά σωματεία, δημοτικά σχήματα, οι πολιτικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΟΚΔΕ, ΕΕΚ και κάθε είδους συλλογικότητες. Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε έξω από τα γραφεία της Ε.Ε. στη Βασ. Σοφίας.
ANΟΙΞΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ...

Πηγη##Νασος Μπρατσος

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας