Ιουν. 28, 2020

Με τσαμπουκα στα Ανωγεια ο Μιχαλακης αλλα εφυγε Κοτα Λυρατη

Με  την ουρά στα σκέλια οπως λέει και ο λαός μας  έφυγε από τα Ανώγεια στις 2 μετά το μεσημέρι ο  γνωστός για το θράσος του  υπουργός <Προστασίας του Πολίτη > Μιχαλάκης Χρυσοχοίδης .

Οι περήφανοι κάτοικοι των Ανωγείων με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης  κ. Σταμάτη Κεφαλογιάννη τον Δήμαρχο Μυλοποτάμου τον πρόεδρο του Γαλακτοκομικού  συνεταιρισμού αλλά και τον προβεβλημένο  ιερέα  πατέρα  Ανδρέα Κεφαλογιάννη του είπαν ντόμπρα και σταράτα  οτι  μαγκιές  και τσαμπουκάδες  στον ορεινό Μηλοπόταμο δεν περνάνε .

Μάλιστα οι ντόπιοι  του τα έψαλαν για τα καλά και κυρίως του είπαν οτι αν δεν αλλάξει τακτική  απέναντι στους κατοίκους της περιοχής θα κάνουν επανάσταση .

Ο Μιχαλάκης   βρέθηκε για μια ακόμα φορά  μπροστά στους αγέρωχους  Κρητικούς της περιοχής  που οπως είναι γνωστό δεν σηκώνουν μύγα  στο σπαθί τους .

Ο Μιχαάκης Χρυσοχοίδης έφτασε στις 14.00 σήμερα Σάββατο το μεσημέρι στα Ανώγεια μαζί με τον αρχηγό της Αστυνομίας κ. Μιχάλη Καραμαλάκη .

Πήγε γραμμή στο δημαρχείο της πόλης όπου υπήρχε σύσκεψη  για διάφορα θέματα αλλά κυρίως για την εγκληματικότητα .

Ο  Μιχαλάκης Χρυσοχοίδης άκουσε στην κυριολεξία τον εξάψαλμο από τους ντόπιους παράγοντες  που έφτασαν ακόμα να του τα λένε από την καλή και με μαντινάδες .

Ο ανεκδιήγητος υπουργός  των Αμερικάνων  αναγκάσθηκε να τους απαντήσει και εκείνος με μαντινάδες  που προφανώς του τις έγραψε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Καραμαλάκης για να  μειωθεί η ένταση που είχε δημιουργηθεί .

Τήν ίδια στιγμή σαν οι ντόπιοι  του εξήγησαν πολύ ξακάθαρα  οτι αυτά που κάνει στην Αθήνα με τους ξυλοδαρμούς από τα ΜΑΤ και τη βρώμικη συμπεριφορά  της Αστυνομίας στον Ορεινό Μηλοπόταμο δεν περνάνε ο Μιχαλάκης το γύρισε το τροπάριο .

Αρχισε να υμνεί τους Κρητικούς και τους αγώνες τους στη διάρκεια της Κατοχής .

Αναγκάσθηκε να θυμηθεί μέχρι και την απαγωγή του Γερμανού στρατηγού  Κράιπε  από τους ντόπιους Αντάρτες ενώ τη φορά αυτή  αναγκάσθηκε να τους μιλήσει  για τα ολοκαυτώματα  των Γερμανών στα Μαρτυρικά χωριά της Κρήτης προφανώς για να τους φέρει στα νερά του  μια που έβλεπε οτι τον είχαν γραμμένο  στα ........ παλαιοτερα των υποδηματων τους .

Με άλλα λόγια  ο Μιχαλάκης  Χρυσοχοίδης πήγε  με μπόλικο  θράσος  και τσαμπουκά αλλά έφυγε Κότα Λυράτη .

Στή σύσκεψη  οι ντόπιοι  του εξήγησαν  οτι αν επαναφέρει  την κατάργηση των επιδοτήσεων  των κτηνοτρόφων  για όσους συλλαμβάνονται  να κλέβουν ζώα μια που η ζωοκλοπή όπως υποστηρίζουν σχεδόν όλοι είναι η γενεσιουργός αιτία του κακού  και της εγκληματικότητας τότε θα εχει να αντιμετωπίσει η ντόπια  Αστυνομία πολλά προβλήματα .

Στη σύσκεψη ακόμα έγινε αναφορά και για τη δολοφονία του Ειδικού Φρουρού  Στάθη Λαζαρίδη που πυροβολήθηκε σε ενέδρα από ομάδα  κατοίκων των Ζωνιανών  το 2005  και που είχε σαν αποτέλεσμα για σχεδόν δύο μήνες  ντόπιες αστυνομικές δυνάμεις αλλά και αστυνομικοί από την Αθήνα να  εχουν ξεχυθεί στον Ορεινό Μηλοπόταμο  χωρίς ομως ουσιαστικό αποτέλεσμα .

Ευθύνες για τη δολοφονία του ειδικού φρουρού  Στάθη Λαζαρίδη αποδόθηκαν σε μερικούς κατοίκους  των Ζωνιανών που καταδικάσθηκαν  αλλά τίποτα περισσότερο .

Σάν αποφάσισε ο Μιχαλάκης Χρυσοχοίδης να φύγει από τα Ανώγεια  πέρασε και από το Γαράζο  όπου είναι η Εδρα των  ΤΑΕ  - Τμήματα  Αντιμετώπισης Εγκληματικότητας -  για να τον δούνε οι αστυνομικοί και να  .....χαρούνε -  αλλα να χαρεί και ο ίδιος μια που οπως και να γίνει  υφιστάμενοί του είναι  δεν θα του αντιδρούσαν και ιδιαίτερα .

Βέβαια  η ντόπια μπατσαρία είναι αυτή που θέλει την κατάργηση των επιδοτήσεων των κτηνοτρόφων που συλλαμβάνονται για Ζωοκλοπή  .

Οπως όμως και να εχουν τα πράγματα  η κατάσταση  στον Ορεινό Μηλοπόταμο  και κυρίως σε Ανώγεια, Ζωνιανά και Λειβάδια είναι έκρυθμη μια που εδώ οι τσαμπουκάδες του Χρυσοχοίδη δεν περνάνε .

Και κυρίως  για μια ακόμα φορά εν έτει  2020  στην Κρήτη  Ζωοκλοπή διακίνηση ναρκωτικών χασισοφυτείες  αλλα και λαθρεμπόριο όπλων  ανθούνε κανονικά .

Πρόκειται για  κοινωνικές  συμπεριφορές  δυστυχώς βαθειά ριζωμένες  στη λογική δεκάδων  κατοίκων της Μεγαλονήσου  με άμεση σχέση  με την πολιτική της Δεξιάς  στην Ελλάδα  την οικονομική εξαθλίωση  κατοίκων της υπαίθρου αλλα και των αστικών κέντρων  του νησιού  την ανικανότητα της αστυνομίας να τις αντιμετωπίσει  τις απειλές σε βάρος των αστυνομικών που σχεδόν στο 100% είναι ντόπιοι .

Ο Αρουραίος  της ......Εκάλης 

ΑΝΑΠΟΔΑ

Σχόλια

01.07.2020 21:34

Δ.Αιβ.

Ολο το κειμενο ειναι ρεαλιστικκο και ο μισελ απο την ερμου. Στ αν γεια κι απο τις ανακαταληψεις οσων Αδειων πηραν τα ματ περνει στη ζωνη του βρε να το συζητησουμε το νομοσχεδιο. τελικα ειναι ποντιος β

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας