Ιουν. 25, 2020

Ο υπαλληλος της Αμερικανικης Πρεσβειας με μπατσους και Λαμπραντορ στην Πλατεια Εξαρχειων

Σε  κατάσταση γενικής επιφυλακής τέθηκε από τις 7 το πρωί  σήμερα Πέμπτη  25 Ιουνίου 2020  το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας  το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος η Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής  η Ασφάλεια Αττικής αλλά και ο Δήμος Αθηναίων .

Στη Γενική  κινητοποίηση των αστυνομικών υπηρεσιών συμμετείχαν επίσης το Αστυνομικό Τμήμα των  Εξαρχείων  η  Υπηρεσία Εναερίων Μέσων της Αστυνομίας που διέθεσε από νωρίς ένα ελικόπτερο και το  Κ-9 η ειδική υπηρεσία της Αστυνομίας που υπάγεται πλέον στην Κρατική Ασφάλεια και εχει τους αστυνομικούς σκύλους .

Ο απλός  πολίτης θα σπάει το κεφάλι του σε τι οφείλεται αυτή η μεγάλη κινητοποίηση  των Μπάτσων  αλλά  και των πυροσβεστών μια που το Πυροσβεστικό Σώμα είχε διαθέσει από νωρίς το πρωί μπόλικα πυροσβεστικά οχήματα και αρκετούς πυροσβέστες .

Ολη αυτή η μπατσαρία και οι πυροσβέστες είχαν απλωθεί από νωρίς περιμετρικά της Πλατείας Εξαρχείων.

Από τις 7 το πρωί μπόλικοι οδοκαθαριστές με σκούπες και σκουπόξυλα αλλά και τα μικρά οχήματα του Δήμου της Αθήνας που σκουπίζουν με ειδικά σάρωθρα  τους δρόμους είχαν πάει και σκούπιζαν την Πλατεία Εξαρχείων .

Οι οδοκαθαριστές άλλαζαν  τις μαύρες πλαστικές σακούλες στους λιγοστούς κάδους της Πλατείας και όπου δεν υπήρχαν κάδοι έβαζαν καινούργιους .

Με την τσίμπλα στο μάτι που λέει και ο λαός  οι κάτοικοι  των πέριξ δρόμων της Πλατείας  κοίταζαν και δεν πίστευαν στα μάτια τους .

Μπάτσοι από τη μία που έβριζαν από μέσα τους Χρηστούς και Παναγίες μια που τους είχαν κατεβάσει αξημέρωτα  και οι καθαριστές του Δήμου της Αθήνας  που έπλεναν την Πλατεία σκούπιζαν και καθάριζαν  με τέτοια μανία που νόμιζες οτι στο τέλος θα τη γδάρουν .

Τέτοιες ημέρες δόξης η Πλατεία Εξαρχείων είχε να δεί  εδώ και δεκάδες χρόνια μια που οι μέν μπάτσοι τη γέμιζαν με δακρυγόνα ενώ ξυλοφόρτωναν τους θαμώνες της ενώ  οι αντιεξουσιαστές αλλά και όσοι  περνούσαν τις μέρες ή τις νύχτες τους εκεί  δεν τους ενδιέφεραν τέτοιου  είδους ξεσκονίσματα . 

Κάι το  χειρότερο .

Από νωρίς το πρωί πετούσε πάνω από την Πλατεία εκείνο το  ελικόπτερο της Αστυνομίας προκαλώντας  θόρυβο αλλά  και άγχος στους κατοίκους .

Μπάτσοι με σκύλους της ειδικής υπηρεσίας της Αστυνομίας γύριζαν ολα τα σημεία της περιοχής και οι σκύλοι έψαχναν  για καμία βόμβα  ή  πιθανή τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού .

Η αγωνία  στο κατακόρυφο ενώ η φημολογίες έδιναν και έπαιρναν .

Μια κυρία κάποιας ηλικίας  έλεγε  σε κάποιο γνωστό της οτι άκουσε οτι θα  ερχόταν η πρόεδρος της Δημοκρατίας να  πιεί  καφέ ενώ άλλη διαφωνούσε και υποστήριζε οτι θα  γυριζόταν ταινία με τον Μπακογιάννη το Δήμαρχο να  εχει σημαντικό πρωταγωνιστικό ρόλο .

Με λίγα λόγια της κακομοίρας .

Τελικά στις 11  το πρωί μέσα σε όλο αυτό το χαλασμό και τη φασαρία έσκασε η βόμβα για ολο το σαματά στην Πλατεία Εξαρχείων .

Ο Μιχαλάκης ο Χρυσοχοίδης  είχε ζηλέψει τη δόξα του Χαρδαλιά που θα πήγαινε επίσκεψη και στα 18 αεροδρόμια της χώρας με  αεροπλάνα και ελικόπτερα και αποφάσισε να πάει στο δικό του κρατίδιο που από τη μέρα που έγινε υπουργός Δημόσιας Τάξης έψαχνε αφορμή να πάει στην Πλατεία Εξαρχείων να απολαύσει το fredo  του  και αν είναι  ανοιχτός  και ο Κάβουρας να φάει και μερικά σουβλάκια .

Έδωσε λοιπόν ο Μιχαλάκης τις σχετικές εντολές  στους δύο στρατηγούς των Σωμάτων Ασφαλείας  - Αστυνομία και Πυροσβεστικό Σώμα  ενώ ήθελε  να κινητοποιήσει και το Λιμενικό Σώμα .

Ομως για κακή του τύχη τα Εξάρχεια πρός το παρών δεν  διαθέτουν  ακόμα θάλασσα .

Ούτε ένα ρυάκι ή ένα ποταμάκι βρε αδερφέ  για να τρέχει νεράκι και να έχει και σχετική δροσιά .

Μετά ομως θυμήθηκε οτι το Λιμενικό  δεν υπάγεται στο υπουργείο Δημόσιας Αταξίας  αλλά στο Εμπορικής Ναυτιλίας .

Κάποια στιγμή πρέπει να έρθει σε μένα το Λιμενικό είπε στους συμβούλους του που τον κοίταζαν  σαν χάνοι με ορθάνοιχτα στόματα .

Το αφήνω όμως για το μέλλον μονολογούσε .

Και ενώ ολα ήταν στην τρίχα  στην Πλατεία Εξαρχείων με ακροβολισμένους Μπάτσους  σε ταράτσες και μπαλκόνια  με  δρόμους πεντακάθαρους  και πλυμένους  με ειδικό απολυμαντικό  για τον Κορωνοιό  νάσου το μεγάλο  ατόπημα και μάλιστα από υπαστυνόμο .

Ο ένας από τους δύο  αστυνομικούς σκύλους  που τους είχαν από τα άγρια χαράματα να  τους γυρνάνε πέρα δώθε  οι χειριστές τους ο Μπρούνο  συγκεκριμένα  που φέρει βαθμό υπαστυνόμου  ένα υπέροχο  Λαμπραντόρ πλησίασε σε μια γωνία στο κέντρο της Πλατείας Εξαρχείων  κοντά  στο  άγαλμα σήκωσε το δεξί πίσω του πόδι και  άρχισε ανενόχλητος να κατουρά  το σημείο  που ενδεχομένως ο Μιχαλάκης ο Χρυσοχοίδης θα καθόταν με  τους στρατηγούς του να δροσιστεί με ένα  fredo ή  λίγο  νεράκι .

Το τι ακολούθησε το κατούρημα του Μπρόύνο  δεν περιγράφεται .

Ο ταλαίπωρος  ο χειριστής του άκουσε οσα καντήλία είχε να ακούσει  εδώ και χρόνια μια που στρατηγοί και  παραστράτηγοι αλλά και ταξίαρχοι και Διευθυντές της Αστυνομίας έτρεχαν πέρα δώθε αλαφιασμένοι να  βρούν τρόπο να καθαρίσουν τα κατρουλιά του υπαστυνόμου Μπρούνο . Βλέπετε όσο και να έβριζαν τον Μπρούνο αυτός δεν χαμπάριαζε .

Ηδη ανακουφισμένος μετά το κατούρημα περίμενε και αυτός τον πολιτικό του προιστάμενο τον Μιχαλάκη τον Χρυσοχοίδη .

Τη λύση έδωσαν μερικές καθαρίστριες  του Δήμου της Αθήνας  που με μεγάλη αυτοθυσία όρμησαν να ξεπλύνουν  τα κατρουλιά του Μπρούνο .

Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν  στην Πλατεία Εξαρχείων  την εποχή της κανονικότητας  μια που πλέον αποτελεί περιουσιακό στοιχείο  του γνωστού  κωμικοτραγικού  υπαλλήλου της Αμερικάνικης  Πρεσβείας  της Αθήνας .

Ο Αρουραίος  της  .......Εκάλης 

 ΑΝΑΠΟΔΑ

Σχόλια

28.06.2020 06:37

Η

Ο παρών,
Προς το παρόν...

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας