Ιαν. 31, 2015

Ο Ρουμπατης η ΕΥΠ και το Παρασκηνιο

Να την αποκαλέσουμε  τούμπα  ή  λανθασμένη  στροφή 180   μοιρών  την  ανάληψη  της ηγεσίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών  - της  ΕΥΠ από τον δημοσιογράφο  κ. Γιάννη  Ρουμπάτη;

Οχι βέβαια ότι δεν είναι ικανός δημοσιογράφος  αλλά  όπως φαίνεται  ο φίλος μας ο    Φώτης  κινεί τα νήματα παρασκηνιακά .

Νωρίς σήμερα το πρωί  ανακοινώθηκε επίσημα ότι ο υπουργός Εσωτερικών  και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  κ. Νίκος Βούτσης  υπέγραψε  την απόφαση για την τοποθέτηση  στη νευραλγική θέση του κ. Γιάννη Ρουμπάτη,  ο οποίος  στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ  με πρωθυπουργό τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου  χρημάτισε  κυβερνητικός εκπρόσωπος  και υπουργός Τύπου  αντικαθιστώντας  κάποια στιγμή  τον αείμνηστο Δημήτρη Μαρούδα.

Η ιστορία της ΕΥΠ όπως είχαμε  αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας  σήμερα είναι διάτρητη  τόσο από διαρροές  υπαλλήλων της που  είχαν  δουλέψει  σαν  <υπάλληλοι>  του φίλου μας του Φώτη όταν  ήταν στα πάνω του στην υπηρεσία αυτή  αλλά  και από τις συνεργασίες επίορκων  υπαλλήλων σε όλους τους νευραλγικούς  τομείς κατασκοπίας και αντικατασκοπείας  με τις ξένες μυστικές υπηρεσίες  και κυρίως  την  Αμερικάνικη CIA  την Ισραηλινή  Μοσάντ  αλλά και τις Βρετανικές μυστικές  υπηρεσίες  .

Εσχάτως  φαίνεται ότι πάτησαν πόδι και οι Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες  που  ενδιαφέρονται  με το παραπάνω  για το τί γίνεται και τί κινείται  στην Ελλάδα .

Η  τοποθέτηση φαίνεται ότι έκλεισε την  Παρασκευή 30 Ιανουαρίου  όταν  ο  υπουργός Επικρατείας  και προσωπικός φίλος  του Πρωθυπουργού  Αλέξη Τσίπρα   κ. Νίκος Παππάς      όπως λέγεται   έπεισε τον τελευταίο  να  τοποθετήσει   στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ τον κ.  Γιάννη Ρουμπάτη .

Οπως  γνωρίζουν κάποιοι  στην Κουμουνδούρου  για τη θέση του  διοικητή της  νευραλγικής αυτής υπηρεσίας προοριζόταν  ο  έλληνας πρέσβης στο Ιράν  κ. Αειφαντής , διπλωμάτης με πολλά θετικά  στο ενεργητικό του  αλλά και άνθρωπος  ο οποίος γνωρίζει  όσο  λίγοι  τη γεωπολιτική κατάσταση  αλλά και τις μυστικές υπηρεσίες .

  Σε προηγούμενο ρεπορτάζ  αναφέραμε  ότι  απόφαση του νέου Πρωθυπουργού  Αλέξη Τσίπρα είναι η  αμαρτωλή ΕΥΠ  να περάσει κάτω από τον  δικό του έλεγχο  αλλά πρός το παρών φαίνεται ότι   η υπηρεσία αυτή παραμένει  στις αρμοδιότητες του κ.  Νίκου Βούτση υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής  Ανασυγκρότησης.

Από δώ και πέρα αρχίζει ένα  γερό παρασκήνιο  με  τη συνάντηση του υπουργού Επικρατείας κ. Παππά  με τον έκπτωτο  πρώην πρόεδρο της  Ομοσπονδίας  υπάλληλο της ΕΥΠ  κ.  Θόδωρο  Σπατιώτη  ο οποίος φαίνεται ότι χρησιμοπόίησε  λιτούς και δεμένους  για να φτάσει μέχρι την Κουμουνδούρου  και να  πλασάρει τις υπηρεσίες του . 

Για τον κ. Σπατιώτη  αλλά και την  διαχείρηση στα ταμεία  της Ομοσπονδίας της ΕΥΠ έχει δαταχθεί  διαχειριστικός έλεγχος  ενώ σε βάρος του έχουν επιβληθεί  περιοριστικοί όροι .

Ο κ. Σπατιώτης  θεωρείται στενός συνεργάτης του  φίλου μας του  Φώτη  ενώ  λέγεται   ότι μια πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ  που  παρεπιδημεί  στην Κουμουνδούρου   η κ.  Μ.Α.  τον έφερε σε επαφή με τον κ. Παππά  .

Να  πάμε και παρακάτω. Μάχη γίνεται για την τοποθέτηση των  δύο  υποδιοικητών της ΕΥΠ  και  κυρίως  του  Α  υποδιοικητή που θεωρείται και ο  επιχειρησιακός  καθώς και για τη θέση του Β  υποδιοικητή που έχει  αρμοδιότητα  για θέματα  εξοπλισμού της υπηρεσίας .

Για τη θέση του Α υποδιοικητή  ακούγεται  με πολλές πιθανότητες  το όνομα του πρώην  αντιστρατήγου του στρατού κ.  Γιώργου Κίτσου  ικανού και έντιμου  αξιωματικού  .  Μάλιστα για τον συγκεκριμένο αξιωματικό υπήρχε  από την αρχή σχεδιασμός  να τοποθετηθεί και σαν διοικητής της  ΕΥΠ  αλλά  ελέω κ. Νίκου  Παππά κόπηκε  .

Για την ίδια θέση  ή τη θέση  του Β υποδιοικητή ακούγεται το όνομα  του πρώην Ταξιάρχου της Αστυνομίας και   υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Κωνσταντίνου Κόντη που προέρχεται από την Αχαία .

Οπως και να έχουν τα πράγματα  ο νέος διοικητής της ΕΥΠ κ. Γιάννης Ρουμπάτης  επωμίζεται ένα τρομερό βάρος  κυρίως για δύο λόγους  :

Πρωτον παραλαμβάνει μια  πλήρως διαλυμμένη  υπηρεσία  με κλιμάκια  αλλά και περιφερειακές υπηρεσίες που βρίσκονται σε μαύρο χάλι .

Δεύτερον καλείται να ξεκαθαρίσει  τις  λεγόμενες  παρακολουθήσεις που  κατά κόρο  έκανε   η υπηρεσία αυτή  και που βέβαια  καλύπτονται  θεωρητικά  από νόμιμες διαδικασίες  αλλά  να μη  βάλουμε και το χέρι στο Ευαγγέλιο .

Μιλάμε για τα γνωστά βαλιτσάκια  που αγόρασε η  υπηρεσία  αυτή  εδώ και μερικά χρόνια και που κανείς δεν γνωρίζει  ποιοί  και πώς τα χρησιμοποιούσαν  εκεί στον 15  όροφο της Κατεχάκη .

Τήν ίδια στιγμή  οι αρμόδιοι  στο Μέγαρο Μαξίμου  από την  πρώτη στιγμή που ο Πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας δρασκέλησε  το κατώφλι του  κάλεσαν  γνωστό Πανεπιστημιακό  γνώστη  του  Κυβερνοχώρου αλλά και μαεστρο  στα  Ηλεκτρονικά Συστήματα για να στεγανοποιήσει ολόκληρο το Μέγαρο  μια  που και με το δίκιο τους  δεν ήταν σίγουροι άν και ποιός  ή  ποιοί  θα ενδιαφερόταν να προχωρούν σε  παρακολουθήσεις ή και  επικαλυψεις κυρίως κινητών αλλά και σταθερών τηλεφώνων .

Άλλωστε  τα γνωστά  Wikileks  τα περιβόητα τηλεγραφήματα  των κατά τόπους  Αμερικανικών Πρεσβειών που <έσπασε> ο Τζούλιο  Ασάνζ  και κυρίως εκείνα που προερχόταν από την Αμερικανική Πρεσβεία που βρίσκεται στη χώρα μας  ήταν γεμάτα με διαρροές  από υπαλλήλους της ελληνικής ΕΥΠ που  έδιναν σχετικές πληροφορίες  στους  <συμμάχους> μας αμερικανούς με το αζημίωτο  φυσικά .

Η ΕΥΠ  σίγουρα θα μας απασχολήσει και τις επόμενες  μέρες  μια που πολλα άπλυτά  της θα δούν το φώς της δημοσιότητας  . Θα επανέλθουμε  .

Ο  αρουραίος της ... Εκάλης

Σχόλια

23.02.2015 22:23

ΜΑΓΚΑΣ

ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΓΚΑΣ Ο ΤΥΠΟΣ... ΤΡΑΠΕΖΩΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ... ΧΑΧΑΧΑ!!!

23.02.2015 20:50

loyky

ρε μαγκεσ ο σπατιωτης πηγε και εκανε τραπεζι στο μπαλτακο στο σπιτι της γκομενας??? ρε σπατιωτη το ξερει η γυναικα σου ??? αγελαδομουρη

22.02.2015 18:20

ΑΠΛΥΤΗ

Κάπου διάβασα γι αυτόν τον Σπατ. ότι δεν παρέδωσε Ταμείο και ότι πρόκειται να τον στείλουν να λογοδοτήσει και γι αυτό... Αληθεύουν αυτά;

21.02.2015 19:15

Παλουκις

Ο σπατιωτης ειναι ο αγραμματος τυπος του δημοτικου που εφτιαξε ομοσπονδια να το παιξει προεδρος και στις πρωτες εκλογες την εχασε;;;
Μηπως ειναι ο κολλητος του καρχιμακι που ειναι με περιοριστικους;;

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας