Ιαν. 20, 2015

Φως στο … Παζλ … των Συμμαχιων

Μπορεί ο  Αντώνης  Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία να  χρησιμοποιούν  δεκάδες ψέματα  σε βάρος του Σύριζα  για τις  εκλογές της ερχόμενης Κυριακής  25 Ιανουαρίου   για να αρπάξουν  ψήφους  από τους   φοβισμένους μικρονοικοκυραίους  όμως δεν συμβαίνει το ίδιο  και για τις ξένες  διπλωματικές αποστολές στην Ελλάδα.

Με πρωτοπόρους τους  Αμερικανούς  που ενδιαφέρονται  να δούν τον Σύριζα κυβέρνηση  μια που γνωρίζουν  από πρώτο χέρι  ότι ο Αλέξης Τσίπρας  θα  σταθεί όρθιος απέναντι  στη Μέρκελ  υπάρχουν ήδη  κινήσεις  και άλλων πρεσβειών στην Αθήνα που ήδη ξεκίνησαν  τις  ...  ανεπίσημες επαφές τους  με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Για παράδειγμα αναφέρουμε  τις  τελευταίες   ενέργειες της αεικίνητης πρέσβειρας  του Ισραήλ   στην Αθήνα .  Η εξοχότητά της  αμέσως μετά την  επίθεση που δέχτηκε η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα  πρίν από  περίπου ένα μήνα  κάθεται σε αναμένα κάρβουνα .

Οχι τόσο για  τον εντοπισμό των δραστών  όσο για  την συνέχεια  τόσο στις διμερείς  σχέσεις όσο και  για  τις  στρατιωτικές και εμπορικές συνεργασίες  που ήδη υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών .

Και για μεν τις εμπορικές συνεργασίες θεωρείται σίγουρο ότι αυτές θα συνεχισθούν   στην περίπτωση που έρθει  στην εξουσία ο Σύριζα κάτι που κανείς στις μέρες μας δεν το αμφισβητεί .  

Ομως  περισσότεροι από  30  Ισραηλινοί πράκτορες  της περιβόητης Μοσάντ  βρίσκονται στη χώρα μας και ψάχνουν  μαζί με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τον εντοπισμό των δραστών  που έκαναν κόσκινο μια από τις καλύτερα φιλασσόμενες  ξένες πρεσβείες .

Στον τομέα  των στρατιωτικών επιχειρήσεων  η χώρα μας  ακολουθεί  την πολιτική που εγκαινίασε  ο Κώστας Καραμανλής  που επέτρεψε  αρχικά στην Ισραηλινή αεροπορία  να ασκείται  τόσο στην περιοχή της Κρήτης  όσο και  στην περιοχή  της ηπειρωτικής  Ελλάδας .

Οι κακές γλώσσες  λένε  ότι   στην ουσία  οι διαδρομές  των μαχητικών αεροσκαφών του Ισραήλ  πρός Κρήτη και  Ηπειρωτική Ελλάδα  είναι  ίδιες  με την απόσταση που χωρίζει το Ισραήλ  από το Ιράν . 

Και  βέβαια  όταν  είχαν  υπογραφεί οι  συμφωνίες αυτές δεν υπήρχε  η αλλαγή στις σχέσεις   Ηνωμένων Πολιτειών  με το Ιράν   που εγκαινιάσθηκαν το 2014.

Κάτω από τις συνθήκες  αυτές δεδομένου οτι  η κυβέρνηση του Ισραήλ ποτέ  δεν  είδε με καλό μάτι  τη βελτίωση των σχέσεων   του Ιράν με τις  ΗΠΑ η πρέσβειρα  του Ισραήλ στην Αθήνα  με πολύ  πιεστικό τρόπο  ζήτησε και πέτυχε  να  συναντηθεί με  υψηλόβαθμο  στέλεχος  του Σύριζα  που έχει  σχέση  με  θέματα  άμυνας  και  ασφάλειας  αλλά  και δημόσιας τάξης .

Μέχρι στιγμής  δεν έγινε γνωστό  το τί συζητήθηκε  στη συνάντηση  αυτή . Άλλωστε είναι πολύ νωρίς  για να  βγούνε  κάποια συμπεράσματα .

Ομως  το σίγουρο είναι  οτι η  Ισραηλινή  διπλωματία  διακατέχεται  από εμμονές  σε σχέση με τις θέσεις του  Σύριζα  απέναντι  στα θέματα των  Αραβικών χωρών και δη το  Παλαιστινιακό  αλλά και το Συριακό  για τα οποία  οι μέχρι τώρα θέσεις του  Σύριζα  καταδίκαζαν  τις επιθέσεις  του Ισραήλ  σε βάρος των  Παλαιστινίων  τόσο στη Δυτική όχθη  όσο και στη Λωρίδα της Γάζας  .

Αλλες  πληροφορίες αναφέρουν επίσης  ότι  με τη σημαντική μείωση  των υπουργείων που  είναι έτοιμη να κάνει  η κυβέρνηση του Σύριζα  το μεν  υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα  υπαχθεί στο υπουργείο Εσωτερικών  και πολιτικό προιστάμενο θα έχει υφυπουργό  κάτι που είχε γίνει και στο παρελθόν .

Μια άλλη  σημαντική  αλλαγή  που αναμένεται να γίνει  από την κυβέρνηση του Σύριζα είναι  η   μετακίνηση   της αμαρτωλής ΕΥΠ  από το υπουργείο  Δημόσιας Τάξης  απευθείας  στην αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού  όπως ήταν  χρόνια πρίν .

Το σημαντικότερο   όμως πρόβλημα που  έχει μπροστά της η κυβέρνηση του  Αλέξη Τσίπρα  στον τομέα της Δημόσιας  Τάξης  είναι  το ξεκαθάρισμα  των  θυλάκων  της Χρυσής Αυγής  μέσα  στην ίδια  την Αστυνομία , το Λιμενικό  Σώμα  Ελληνική Ακτοφυλακή  και κυρίως την Εθνική  Υπηρεσία  Πληροφοριών την ΕΥΠ .

Πληροφορίες  αναφέρουν ότι  στόχος  της κυβέρνησης  του Σύριζα είναι  πάλι να τοποθετηθεί  επικεφαλής της ΕΥΠ  διπλωμάτης  χωρίς να έχει αποφασίσει  ακόμα για την τοποθέτηση  του   Α  υπαρχηγού της υπηρεσίας  που είναι και ο  επιχειρησιακός  υπεύθυνος στην λειτουργία  της υπηρεσίας .

Εμείς απλώς  υπενθυμίζουμε  τα  όσα τραγικά συνέβησαν επι  εποχής  κ. Μπήκα  στην ΕΥΠ  μια που η υπηρεσία αυτή εξακολουθεί να είναι ακόμα και σήμερα  σουρωτήρι  από  τις .... παρεμβολές  ξένων μυστικών υπηρεσιών  στη χώρα  μας . 

Ο  αρουραίος  της  ...  Εκάλης .

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας