Φεβ. 9, 2020

Κουβανικο φαρμακο στη μαχη κατα του κορονοιου

Κουβανικό φάρμακο στη μάχη κατά του κορονοϊού

Από τις 25 Γενάρη, κινεζική  εταιρεία με έδρα την πόλη Τσανγκστσούν παράγει το κουβανικό φάρμακο, που έχει επιλεγεί από την Εθνική Επιτροπή Υγείας μαζί με 30 ακόμα φάρμακα για τη θεραπεία ασθενειών του αναπνευστικού.

 Πηγη## 

Μπορεί η Κούβα να γνωρίζει εδώ και δεκαετίες το απάνθρωπο εμπάργκο των ΗΠΑ, με αναπόφευκτες συνέπειες στο σύστημα υγείας της, ωστόσο τα επιτεύγματα που έχει πετύχει στην ιατρική και τη φαρμακευτική μόνο θαυμασμό μπορούν να προκαλέσουν. Ένα ακόμα αποτέλεσμα της πρωτοποριακής έρευνας αιχμής στο νησί της Επανάστασης, το αντιϊκό φάρμακο IFNRec που δημιουργήθηκε στην Κούβα αποτελεί ένα από τα βασικά όπλα Κινέζων γιατρών στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό.  Από τις 25 Γενάρη, κινεζική  εταιρεία με έδρα την πόλη Τσανγκστσούν παράγει το κουβανικό φάρμακο, που έχει επιλεγεί από την Εθνική Επιτροπή Υγείας μαζί με 30 ακόμα φάρμακα για τη θεραπεία ασθενειών του αναπνευστικού. Το IFNrec έχει ένα πολύ ευρύ φάσμα δράσης, που περιλαμβάνει από λοιμώξεις σχετιζόμενες με τον ΗΙV, μέχρι την ηπατίτιδα Β και Γ και ορισμένες μορφές καρκίνου. Η συνεργασία Κούβας – Κίνας στον τομέα της βιοτεχνολογίας μετράει αρκετά χρόνια και αναμένεται να να ενταθεί στο μέλλον.

Η έλλειψη ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού προς το παρόν, οδηγεί τους Κινέζους γιατρούς στη χρήση ενός συνδυασμού αντιϊκών φαρμάκων και προϊόντων της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, ενώ πειραματίζονται με νέα κοκτέιλ φαρμάκων, ανάμεσά τους το Remsedivir που χρησιμοποιείται κατά του ιού Έμπολα και του Ritonavir που χρησιμοποιείται κατά λοιμώξεων που οφείλονται στον HIV.

Mε πληροφορίες από telesur

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας