Ιαν. 28, 2021

Χαλκιδα : Απαιτουμε δωρεαν εκπαιδευση για ολους

Με μία καταπτυστη και ντροπιαστική επιστολή του Δήμου Χαλκιδέων προς την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Ζέττα Μακρή, η δήμαρχος της πόλης Έλενα Βάκα προεξοφλεί το εκπαιδευτικό μέλλον παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή της Ριτσώνας, αρνούμενη την σχολική τους εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα καταπατά νόμους τους συντάγματος όπως το δικαίωμα όλων των παιδιών στη φοίτηση στο σχολείο σύμφωνα με το άρθρο 51 ν.4636/2019 !

Καλώ τη δήμαρχο Χαλκίδας :

Να σταματήσει να εμποδίσει την πρόσβαση των προσφύγων στην εκπαίδευση!

Να σταματήσει να αποφασίζει ποια παιδιά έχουν δικαίωμα στη μόρφωση!

Να σταματήσει να επικαλείται οικονομικές δυσκολίες καθώς όλοι γνωρίζουμε πως τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων που φιλοξενούν τις ΔΥΕΠ καλύπτονται από ειδικό κονδύλι και ΔΕΝ επιβαρύνουν τον προυπολογισμό του Δήμου!

Της υπενθυμίζω ότι:

Με αυτή της την επιστολή ΚΑΤΑΠΑΤΕΙ κάθε ανθρώπινο δικαίωμα στην ελεύθερη και καθολική πρόσβαση στην παιδεία.

Το μέλημα της ως δήμαρχος θα πρέπει να είναι η ομαλή ένταξη όλων των κοινωνικών ομάδων και η εύκολη πρόσβασή τους σε βασικά αγαθά όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η στέγη και η τροφή για όλους!

ΥΓ. Είμαι πλέον σίγουρος ότι η επιστολή της δημάρχου Έλενας Βάκα (σε μία χρονική στιγμή όπου η ίδια είναι εκτεθειμένη με την ανυπαρξία της, τόσο για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και της αύξησης των κρουσμάτων στην πόλη μας καθώς και δια της απουσίας σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας) ΑΠΟΤΕΛΕΙ άνοιγμα στην ακροδεξιά δεξαμενή των ψηφοφόρων της με σκοπό να γίνουν το σωσίβιο για την πολιτική της κατρακύλα στα μάτια ΟΛΩΝ των δημοτών.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Γ.Ο

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας