Νοε. 22, 2016

15 Στρογγυλη τραπεζα του κεντρου < ΑΝΤΙΓΟΝΗ> . Στοπ στις Δολοφονιες μεταναστων

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, στις 5.30 μμ, σας περιμένουμε στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20 - 3ος όροφος) όπου διοργανώνεται και φέτος η 15η Στρογγυλή Τράπεζα του Κέντρου "ΑΝΤΙΓΟΝΗ", στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «Ενίσχυση των ικανοτήτων των αρχών επιβολής του νόμου στην αντιμετώπιση εγκλημάτων μίσους, μέσω βιωματικής μάθησης», που υλοποιείται από το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, την «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ :


Α΄ Ενότητα (17.30 – 19.00)

Σύντομος χαιρετισμός από τον Αντιπρόεδρο του Κέντρου «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» , και τ. ευρωβουλευτή κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο

A. ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΠΕΡΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΜΙΣΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ, ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

[ Συντονίζει ο δικηγόρος κ. Βασίλης Παπαστεργίου ]

1) Παράθεση συμπερασμάτων των επιμορφωτικών Σεμιναρίων σχετικά με την ευαισθητοποίηση των δικηγόρων ως προς τις ανάγκες των θυμάτων του ρατσιστικού εγκλήματος και του εγκλήματος μίσους (ομιλήτρια η κ. Άννυ Καμαριώτη, επιστημονική συνεργάτιδα του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου {Ίδρυμα Τσάτσου} και Διαχειρίστρια του Προγράμματος «Ενίσχυση των ικανοτήτων των αρχών επιβολής του νόμου στην αντιμετώπιση εγκλημάτων μίσους, μέσω βιωματικής μάθησης»)

2) Αξιολογική παρουσίαση της ανάπτυξης αντιρατσιστικής συνείδησης του αστυνομικού προσωπικού από τα επιμορφωτικά Σεμινάρια και της απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων τους ως προς την αναγνώριση και ορθή καταγραφή του ρατσιστικού εγκλήματος και του εγκλήματος μίσους (ομιλήτριες η καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο 11 του Παρισιού κ. Αναστασία Τσουκαλά και η συντονίστρια του Δικτύου καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας κ. Τίνα Σταυρινάκη)

3) Διακρίβωση της επιτυχούς υλοποίησης της ενίσχυσης των ικανοτήτων των δικαστών στην αντιμετώπιση των ρατσιστικών εγκλημάτων και των εγκλημάτων μίσους διαμέσου της βιωματικής μάθησης των επιμορφωτικών Σεμιναρίων (ομιλητής ο νομικός σύμβουλος του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες κ. Σπύρος Κουλοχέρης).

Ακολουθεί συζήτηση

Β΄ Ενότητα (19.30 – 21.00)

Β. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΟΥ 2016 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΙΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

[Συντονίζει η δημοσιογράφος του περιοδικού “UNFOLLOW” κ. Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου]

1) Απολογισμός της μεταφοράς εξειδικευμένων νομικών γνώσεων προς δικηγόρους μέσω του σχεδιασμού και της πιλοτικής εφαρμογής των καινοτόμων μαθησιακών μεθόδων των επιμορφωτικών Σεμιναρίων (ομιλητής ο κ. Κώστας Σκαρμέας, Δικηγόρος Αθηνών)


2) Η συμβολή των επιμορφωτικών Σεμιναρίων στην ουσιαστική διεξαγωγή των καθηκόντων του προανακριτικού έργου της Αστυνομίας και στη συνειδητοποίηση της σπουδαιότητας καταπολέμησης του ρατσιστικού εγκλήματος και του εγκλήματος μίσους (ομιλητής ο Υπαστυνόμος Α΄ κ. Δημοσθένης Κατσιαβάρας, του Τμήματος Κοινωνικών Ζητημάτων και Αντιμετώπισης Ρατσισμού της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.).

3) Η συνεισφορά των επιμορφωτικών Σεμιναρίων στη βελτίωση του έργου των δικαστών μέσω ειδικών εγχειριδίων καλών πρακτικών και πρωτοκόλλων για το χειρισμό του ρατσιστικού εγκλήματος και του εγκλήματος μίσους (ομιλητής ο δικαστικός λειτουργός κ. Γιώργος Μποτώνης)

Ακολουθεί συζήτηση

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας