Φεβ. 17, 2016

Κεφαλαιο 2. Τρομοκρατια

2. Τρομοκρατία

"ΤΑΝΑΝΤΙΑ ΤΑΥΤΑ" - Ηράκλειτος

Μετά και το τέλος του ψυχρού πολέμου, εδώ και 25 χρόνια μετά και την κατάρευση της Σοβιετικής Ένωσης, τα κέντρα εξουσίας έψαχναν απεγνωσμένα για έναν νέο αντίπαλο, που όχι μόνο θα μπορούσαν να εφαρμόζουν τις νέες τεχνολογικές και νέες τεχνοτροπίες και τακτικές στον πόλεμο, αλλά και που θα εύρισκε απέναντι τους ολόκληρη την ανθρωπότητα!

Έναν κοινό εχθρό δλδ, όπου όλες οι πολιτισμένες χώρες του κόσμου θα αποδεχόντουσαν ως κοινό και ως επικύνδυνο για την δημόσια και πλανητική ασφάλεια και κυρίως... για τους πολίτες!! (μην ξεχνάμε ότι οι πολίτες πάνε και ψηφίζουν τα δημοκρατικά εκλεγμένα καθεστώτα). Ο λόγος που έπρεπε να δημιουργηθεί αυτός ο εχθρός, μέσα σε όλα ήταν βέβαια και η πιο εύκολη χειραγώγιση του πλανημένου κόσμου, κάτω απο την κοινή απειλή, για την ασφάλεια δλδ. και τον βρήκαν μετά την επιτυχημένη επίθεση στους δίδυμους πύργους την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

Κι έτσι επειδή ακόμα το κλίμα δεν είναι όριμο για να παρουσιάσουν τους εξωγήινους (αυτό είναι στα επόμενα projects, που ήδη τα δουλεύουν), εφηύραν την Τρομοκρατία!

Τι είναι όμως η τρομοκρατία;

Η ιστορική πείρα έδειξε ότι η λέξη αυτή αποδίδεται με διαφορετικό εννοιολογικό περιεχόμενο απο κρατικούς φορείς, μέσα μαζικής ενημέρωσης και οργανώσεις, ανάλογα με τον επιδιωκόμενο σκοπό. Η τρέχουσα έννοια του όρου "τρομοκρατία" απο τους διάφορους κρατικούς φορείς, αναφέρεται στη χρήση μη θεσμικής βίας, ως εργαλείο πολιτικής. Για παράδειγμα οι Άγγλοι στην Κύπρο, την δεκαετία του 50, ονόμαζαν τρομοκράτες τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, ενώ οι Ελληνοκύπριοι τους θεωρούσαν αγωνιστές της ελευθερίας της μεγαλόνησου. Κατά τον ίδιο τρόπο οι Γάλλοι, ονόμαζαν τρομοκράτες τους μαχητές που αγωνίζονταν για την απελευθέρωση της Αλγερίας. Παρόμοιοι χαρακτηρισμοί χρησιμοποιούνταν για τους Ιρλανδούς επαναστάτες, αλλά και για κάθε οργάνωση που προσπαθούσε να αποτινάξει τον αποικιακό ζυγό, με μη "νόμιμα" μέσα. Νόμιμα σύμφωνα με τα δημοκρατικά συντάγματα που θεσπίζονταν απο τους αποικιοκράτες. Παρ ότι όμως ο ορισμός αυτός, που αναπτύξαμε παραπάνω, εξυπηρετεί την καθεστωτική τάξη, οι ΗΠΑ αποφεύγουν ακόμα και αυτόν, ισχυριζόμενοι σε διάφορα διεθνή φόρα (π.χ. ΟΗΕ), ότι ο ορισμός της τρομοκρατίας δεν είναι εφικτός. Παράλληλα καθορίζουν οι ίδιες, ανάλογα με τα συμφέροντα και τις βραχυπρόθεσμες πολιτικές τους επιδιώξεις, ποιές οργανώσεις είναι τρομοκρατικές. Με αυτή την οπτική λοιπόν, την οπτική της ισχύος, υπέθαλψαν τους Κόντρας, στη Νικαράγουα, για να ανατρέψουν το καθεστώς των Σαντινίστας, που δεν θεωρείτο φιλικό σε αυτούς, ενώ τους Ταλιμπαν και τον Μπιν Λάντεν, δεν τους θεωρούσαν τρομοκράτες, όταν ως πράκτορες τους, πολεμούσαν στις γραμμές των Μουτζαχεντίν, την δεκαετία του '80, για ανατρέψουν το τότε φιλοσοβιετικό καθεστώς. Ακόμα και μέχρι πριν λίγα χρόνια σε εκθέσεις των ΗΠΑ, το Αφγανιστάν δεν περιλαμβανόταν στις χώρες που περιθάλπουν τρομοκράτες, ενώ η Ελλάδα βέβαια ήταν. Η Ε.Ε. ορίζει την τρομοκρατία ως την διάπραξη τρομοκρατικών πράξεων, χωρίς όμως να τις ορίζει με σαφήνεια. Ο κίνδυνος απο τον μη σαφή και ακριβή ορισμό της λέξης τρομοκρατία βέβαια, ευνοεί μόνο την καθεστωτική τάξη, σε όλα τα δημοκρατικά πολιτεύματα, όπου ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να βαφτίζει τρομοκράτες όλους όσους εναντιώνονται σε αυτή. Γι αυτό και εκρεμμεί ο σαφής προσδιορισμός της τρομοκρατίας, ως έννοια.

Ένας ορισμός της, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο εξής: "Τρομοκρατία είναι η χρήση βίας ή η απειλή με χρήση βίας, για την εξόντωση αμάχων".

Καταλαβαίνεται αμέσως φυσικά, όσοι εξακολουθείτε να διαβάζετε το κείμενο αυτό, ποιοί θα έπρεπε να πάνε φυλακή ισόβια αμέσως! Θα γινόνταν αποδεκτός ένας τέτοιος ορισμός απο τα κράτη που διαθέτουν πυρηνικά όπλα; Σαφώς όχι.

χμμμ..εαν μπούμε στην διαδικασία ανάλυσης του όρου τρομοκρατία, είναι αυτός που έχει την δύναμη να σκορπά τον τρόμο! τρόμος + κράτος. Κράτος με την έννοια της εξουσίας, της δύναμης και της επιβολής. Ποιοί έχουν την δύναμη όμως; μα το λέει η λέξη, το κράτος φυσικά! Μη μου πείτε ότι συμπεράνατε κάτι το οποίο ήταν γραμμένο μόνο σε δρόμους των Εξαρχείων κάποια χρόνια πίσω...  "Το κράτος είναι ο μόνος τρομοκράτης".

Η αλήθεια είναι αυτή... μόνο οι λίγοι που ορίζουν την αυτάρκεια μας, μπορούν και έχουν τα μέσα να ασκήσουν την τρομοκρατική βία! Πως; μα χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις "ασφαλείας" του πολίτη πάντα! Φανταστείτε τι θα έπρεπε να έχει γίνει όταν οι ΗΠΑ βομβαρδίζοντας με όπλα μαζικής καταστροφής, άμαχο πληθυσμό στο Ναγκασάκι και Χιροσίμα, σκοτώνοντας συνολικά 300,00 άμαχο πληθυσμό! Φανταστείτε τι θα έπρεπε να έχει γίνει όταν το ΝΑΤΟ έκανε λάθος βομβαρδισμούς στην πρώην Γιουγκοσλαβία σκοτώντας εκατοντάδες - χιλιάδες άμαχο πληθυσμό σε σχολεία, νοσοκομεία, πρεσβείες κτλ

κ.α. Αυτές όμως ΔΕΝ ήταν και ούτε περιλαμβάνονται σε πράξεις τρομοκρατίας.

Όταν το σύστημα επιτρέπει να "ξεφύγουν" και κάποιες άλλες οργανώσεις κάνοντας τρομοκρατικά κτυπήματα και σκοτώνοντας άμαχο πληθυσμό, γίνεται μόνο για να έχουν ρεαλιστικό πεδίο δράσης οι ομάδες ασφαλείας και οι μυστικές υπηρεσίες για να εκπαιδεύονται. Αλλά στην πραγματικότητα οι περισσότερες μη κρατικές τρομοκρατικές οργανώσεις, είναι χρηματοδοτούμενες απο κυβερνήσεις και κονδύλια που προέρχονται απο το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο ορίζει σχεδόν 100% η καθεστωτική τάξη!

Τρανά παραδείγματα τέτοιου τύπου τρομοκρατικών οργανώσεων είναι o ISIS και άλλες φανατικές Ισλαμικές οργανώσεις οι οποίες δίχως να έχουν απελευθερωτικό χαρακτήρα, ώστε να χαρακτριστούν απο τους σόφρωνες (λίγους δλδ) ως αγωνιστές της ελευθερίας, σκορπούν απειλές κατά της Δύσης η οποία βέβαια τους τροφοδοτεί με όλα τα μέσα, μέχρι και διαφημιστικά σποτ Χολιγουντιανού επιπέδου, προκειμένου να κάνει τον πληθυσμό της Δύσης να φοβηθεί πιο πολύ, ώστε να ελεγχθεί καλύτερα και δεχτεί τα "μέτρα ασφαλείας" που θα του επιβάλουν μέσω αντιτρομοκρατικών νόμων, ευκολότερα.

Κι επειδή τα κέντρα εξουσίας θέλουν να θέσουν τα σχέδια τους για πλήρη υποδούλωση των λαών στις ορέξεις και τον σκοπό τους (που δεν είναι του παρόντος), βιάζονται τόσο πολύ που τα λάθη τους διαδέχονται το ένα το άλλο! Πολύς κόσμος πλέον το βλέπει αυτό. το ερώτημα είναι: "τι θα κάνει αυτός ο κόσμος όταν θα σκληρύνει τόσο πολύ η κατάσταση του απο την κρατική - πλανητική τρομοκρατία, και δεν θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθει;"

Και πριν περάσουμε στο τελευταίο κεφάλαιο αυτού του άρθρου, ας εξηγήσω γιατί έγραψα άλλο ένα ρητό του Ηράκλειτου στο ξεκίνημα.

Ο Ηράκλειτος διατύπωσε έναν ΑΠΟΛΥΤΟ ΝΟΜΟ που δεν επιδέχεται καμμία εξαίρεση
Είπε: "ΤΑΝΑΝΤΙΑ ΤΑΥΤΑ" που σημαίνει ότι "τα ενάντια είναι ίδια". Ο νόμος αυτός σε ότι αφορά την Αληθή Διπολικότητα ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥ και ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΚΟΥ, σημαίνει ότι τα ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ, ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΦΥΣΕΩΣ, ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ.
Άρα κατά παραλληλισμό τα ΠΛΑΣΤΑ (ΠΑΡΑΦΥΣΙΝ) ΕΝΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΟΥ, ΕΝΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΟΥ, ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΗ ΔΙΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΑΞΗ.

Χωρίς εκπαίδευση ο σύγχρονος άνθρωπος, εκπαίδευση διανοητική και σωματική καθώς και συναισθηματική, δεν θα μπορέσει να επιβιώσει! και αυτό είναι το θέμα μας στο 3ο κεφαλαιο.

Νεκταριος Λυκιαρδοπουλος

Συνεχιζεται...

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας