Απρ. 27, 2015

Πορεια προς τη Γερμανικη Πρεσβεια το Σαββατο 23 Μαιου στις 12 το μεσημερι

Ολοι  στη  μεγάλη συγκέντρωση και πορεία  προς τη Γερμανική Πρεσβεία  το Σάββατο  23 Μάη  στις 12  το μεσημέρι  στην Ομόνοια .

Δεν θα γίνουμε αποικία  του γερμανικού  και κανενός άλλου  Ιμπεριαλισμού .
Γερμανοί και Ευρωπαίοι  εργάτες  ζητάμε την αλληλεγγύη σας  απέναντι  στην επίθεση του  κεφαλαίου .

Την τελυταία  περίοδο  στο επίκεντρο των συζητήσεων  βρίσκονται οι - όποιου  είδους -  διαπραγματεύσεις  σχετικά με τη διαχείρηση  του δημόσιου  χρέους μεταξύ  της ελληνικής κυβέρνησης  και των ευρωπαικών  μηχανισμών, τους οποίους κατευθύνει  ο Γερμανικός Ιμπεριαλισμός.

Πέρα από το θέμα, τις δηλώσεις και τα καθε λογής  κινδυνολογικά  σενάρια, πέρα ακόμη και από το ζήτημα  του δημόσιου χρέους, βρίσκεται η ουσία .

Αυτή την ώρα  παίζεται  η  ζωή και το μέλλον  κάθε εργαζόμενου  στην Ελλάδα  αλλά και σε όλη την Ευρωπαική Ένωση .
Η  Ε.Ε. δημιουργήθηκε εξ αρχής ως  ιμπεριαλιστικό κέντρο, στο οποίο προσδέθηκαν  πλήθος άλλες  εξαρτημένες καπιταλιστικές χώρες. Από γέννησή της  αποτελεί έναν διακρατικό  μηχανισμό  που  χρησιμοποιεί ο εκάστοτε  <τιμονιέρης> - εν προκειμένω  το Γερμανικό κεφάλαιο και οι λακέδες του - για να προωθεί  τα συμφέροντά του  σε βάρος όλων των  εκμεταλλευόμενων  της Ευρώπης .

Τα στεγανά στα οποία  έχει δημιουργήθεί η Ε.Ε.  όπως και η πάγια  καπιταλιστική, εκμεταλλευτική  της κατεύθυνση και πολιτική αποδεικνύουν  ότι μπορεί να λειτουργήσει μόνο υπέρ της θωράκισης του μεγάλου κεφαλαίου και διαψεύδουν κάθε ελπίδα για διαπραγματευση  με αυτή σε φιλολαική βάση .
Η τωρινή στρατηγική  του Γερμανικού  Ιμπεριαλισμού  συνίσταται  από τη μιά στον δημοσιονομικό  και πολιτικό έλεγχο των κρατών - μελών  μέσω του ελέγχου του χρέους.

Από την άλλη, με όχημα  το χρηματοπιστωτικό σύστημα, εξασφαλίζεται  οτι τα κέρδη των τραπεζών  από τον δανεισμό στα  κράτη - μέλη παραμένουν ιδιωτικά, ενώ παράλληλα  όλη η <χασούρα> μετατοπίζεται στον δημόσιο τομέα, μέσω της μετατροπής του χρέους σε δημόσιο  και της ανακεφαλαιοποίησης  των τραπεζών .

Προφανής στόχος  - αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής  είναι η απομύζηση των εκμεταλλευόμενων της Ευρώπης στο διηνεκές, ενώ στην  αιχμή αυτής της επίθεσης σήμερα βρίσκεται  ο ευρωπαικός  νότος .
Η εισαγωγή του Ευρώ  και οι δημοσιονομικοί  κανόνες  που πρέπει  να τηρούν τα μέλη  της Ευρωζώνης, η παραγωγική συγκρότησή τους, οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ τους, υποτάχθηκαν  στα συμφέροντα του  γερμανικού κεφαλάίου για απορρόφηση  των  εμπορευμάτων του και αξιοποίηση  των συσσωρευμένων κεφαλαίων του  μέσω  του δανεισμού, ιδίως προς τις χώρες του νότου.

Η Ελληνική αστική τάξη, τόσο  κατά την ένταξή της στην ΕΟΚ  όσο και στην ένταξή της στην Ευρωζώνη, αλλά και σήμερα σε σχέση με διαχείρηση  του ζητήματος του χρέους  και της προώθησης των καπιταλιστικών  μεταρρυθμίσεων μέσα από τα κέθε είδους μνημόνια  έχει κάνει μια στρατηγική επιλογή .

Να  προσδέθεί στα Ευρωπαικά  μονοπώλια και να εξυπηρετήσει πρώτα  τα δικά τους συμφέροντα επιδιώκοντας παράπλευρα δικά της οφέλη .
Είναι η ώρα  τόσο ο ελληνικός  όσο και ευρύτερα  ο ευρωπαικός  λαικός παράγοντας  να βγεί  στο προσκήνιο και να αντιπαρατεθεί  με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα - και κυρίως  τον πυρήνα τους - και τους ντόπιους συνεργάτες τους για το δικό του συμφέρον  και την επιβίωση .
Σε αυτή τη  μάχη καλούμε να συμμαχήσουν μαζί μας, να δώσουν τους δικούς τους αγώνες  ενάντια στην εκμετάλλευση και την υποδούλωση  όλοι οι λαοί της Ευρώπης .

Απέναντι  στην κοινή επίθεση  που δεχόμαστε η νίκη  μπορεί να έρθει μόνο μέσα από κοινούς αγώνες  των εργαζομένων σε κάθε  χώρα της Ευρωπαικής ένωσης .
Η σύγκρουση, παρά  τα όσα παραπλανητικά  προπαγανδίζονται, δεν είναι  ανάμεσα στην Ελλάδα  και την Γερμανία, ανάμεσα  στους έλληνες και τους γερμανούς.

Οι λαοί της Ευρώπης Έλληνες, Γερμανοί, Ισπανοί, Ιταλοί, Γάλλοι κλπ εργάτες  δεν έχουμε  τίποτα να χωρίσουμε .

Αντίθετα, έχουμε  έναν κοινό εχθρό Την ιμπεριαλιστική  πολιτική του Γερμανικού  κεφαλαίου  και των διεθνών και ντόπιων συμμάχων του. 
Το γερμανικό κεφάλαιο  απομυζεί  τους λαούς ειδικά του ευρωπαικού νότου, τους εξοντώνει  - με τη βοήθεια των ντόπιων αστών - προκειμένου να διασώσει  τις δικές του τράπεζες και να συνεχίσει  η χρηματιστηριακή  συσσώρευση .
Το ελληνικό κεφάλαιο  και η αστική τάξη  κάθε χώρας  δεν έχουν κοινά συμφέροντα  με τους εργαζόμενους.

Έχουν επιλέξει  τη συμμαχία με τα ευρωπαικά μονοπώλια μέσω της Ε.Ε. για να εξυπηρετήσουν  τα δικά τους συμφέροντα  στην εκμετάλλευση  και  την κερδοφορία.
Η ελληνική αστική τάξη  παραπλανεί  τις εργατικές και λαικές μάζες.

Μας  κοροιδεύει  γιατί την ίδια ώρα  που τα μέσα προπαγάνδας της < ΜΜΕ και  αστικά κόμματα> μιλάνε για πατριωτικό καθήκον  και < Έλληνες  ενωμένους στην κρίση > ακριβώς την ίδια ώρα  πνίγουν την οικονομία της χώρας  βγάζοντας πάνω από  25  δις στο εξωτερικό  μέσα σε ένα μήνα, κάτι που έκαναν και στο παρελθόν .
Οι Ελληνες εφοπλιστές  δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ ώς φορολογία  αυτά τα χρόνια της κρίσης ενώ έχουν πλουτίσει  κι άλλο .
Τ συμφέροντά τους ισούνται  με την εξαθλίωσή μας .
Εμείς όμως που ζούμε  στην  ανεργία  ή στην επισφαλή εργασία με μειωμένους μισθούς ή συντάξεις, με αβέβαιο μέλλον και πετσοκομμένα  δικαιώματα, δεν μένουμε θεατές  απέναντι  στη λεηλασία  της ζωής μας  και στα κοράκια της ντόπιας  και διεθνούς κερδοφορίας, δεν περιμένουμε  κανένα να δώσει  την μάχη  για ενάς .
Εμείς που δεν αντέχουμε να χάσουμε τίποτα παραπάνω, βγαίνουμε στο δρόμο  για να κερδίσουμε τα πάντα.

Ολοι στη συγκέντρωση  του Σαββάτου 23 Μάη  στις 12  στην  Ομόνοια και  πορεία στην Γερμανική Πρεσβεία .

Αναρχική ομάδα  ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ
ΚΟΚΚΙΝΗ  ΓΡΑΜΜΗ  - ομάδα  για την εργατική αντεπίθεση 
Αντιφασιστικό  Μέτωπο Καλλιθέας -Μοσχάτου  
Αναρχική Συλλογικότητα  Νέας Φιλαδέλφειας ΑΣΥΝΦ 
κομμουνιστική ομάδα  ΛΑΙΚΗ  ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ 
αναρχική  συλλογικότητα ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ
κατειλημμένο  κοινωνικό κέντρο  Κ  ΒΟΞ
σύντροφοι - συντρόφισσες  

Μαχητης των Δρομων

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας