Νοε. 24, 2017

Συναγερμος στο Υπουργειο Εξωτερικων της Τουρκιας


Σε κατάσταση Κόκκινου  Συναγερμού  βρίσκεται από τις 14  Νοεμβρίου το Τουρκικό  υπουργείο Εξωτερικών  μετά την <εξαφάνιση> από το  Γενικό Προξενείο  της Τουρκίας στην Κομοτινή  του Τούρκου υποπρόξενου  Davut Ocak  και  της συζύγου του  Derya  επίσης  διπλωμνατικού υπαλλήλου στο ίδιο  Προξενείο .
Οπως έγινε γνωστό ο Τούρκος υποπρόξενος αλλά και η σύζυγός του τη νύχτα της 14 Νοεμβρίου  2017 επιβιβάσθηκαν στο αυτοκίνητό τους και με  λίγα προσωπικά  τους είδη  κινήθηκαν μέσω Θεσσαλονίκης πρός την Ηγουμενίτσα .

Εκεί  αφού έφτασαν ανενόχλητοι  στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας  επιβιβάσθηκαν στο πρώτο πλοίο που βρήκαν με προορισμό  λιμάνι της Ιταλίας όπου και αποβιβάσθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα .
Τα ξημερώματα  της επόμενης μέρας  στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή  επικράτησε πανικός  μια που όταν ο  Davut Ocak  και  η σύζυγός του διαπιστώθηκε ότι είχαν εξαφανισθεί .
Αμέσως ο Τούρκος Πρόξενος ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Αγκυρα όπου  με τη σειρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τηλεφωνικά ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Τουρκίας  Ταγίπ Ερντογάν για τη νέα απώλεια δύο διπλωματικών υπαλλήλων .
Τί είχε γίνει ? 

Ο Davut  Ocak  πλήροφορήθηκε από φίλους του στην Τουρκία ότι ο ίδιος και η σύζυγός του  είχαν περιληφθεί  στην μεγάλη λίστα  των  Γκιουλενιστών  τους οποίους το καθεστώς  του Ερντογάν  θεωρούσε σαν φίλους του  Φετουλάχ Γκιουλέν  του ανθρώπου που ρίχνει τις ευθύνες του πραξικοπήματος ο  Ερντογάν .
Και βέβαια  οι δύο τούρκοι διπλωμάτες  δεν είχαν καμμία  διάθεση να διαταχθούν να επιστρέψουν στην  Τουρκία για να ανακριθούν και τελικά να τους ξαποστήλουν σε κάποια από τις φυλακές του καθεστώτος  όπου χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι  αλλά και ιδιώτες  δέχονται τις περιποιήσεις  των Τούρκων δεσμοφυλάκων .
Οι δύο Τούρκοι διπλωμάτες  που διέφυγαν  από την Ελλάδα στην Ιταλία  - σύμφωνα με πληροφορίες-  δεν πήραν μαζί τους τα δύο τους παιδιά  για τα οποία κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκονται  σήμερα .

Η νέα αυτή απόδραση  Τούρκων διπλωματών έρχεται να προστεθεί  στη  μεγάλη λίστα  που υπάρχει εδώ και καιρό μια που  σε πολλές Ευρωπαικές χώρες  Τούρκοι διπλωμάτες  προκειμένου να μην συλληφθούν από το καθεστώς Ερντογάν  εξαφανίζονται ή ζητάν πολιτικό άσυλο σε Ευρωπαικές χώρες για να διασωθούν .
Την είδηση της εξαφάνισης  των δύο Τούρκων διπλωματών ήρθε να επιβεβαιώσει  στις 17 Νοέμβρη  2017  η  τουρκική εφημερίδα  Hurriyet  η οποία  αναφέρει το γεγονός  προκαλώντας θύελα αντιδράσεων στην Τουρκία μια που η εφημερίδα θεωρείται από τις αντιπολιτευόμενες  του καθεστώτος .
Η  Hurriyet  αναφέρει  ότι  η εξαφάνιση από την Ελλάδα των δύο Τούρκων διπλωματών συνδέεται  με την  διαταγή  να επιστρέψουν  άμεσα στην Τουρκία  για τα περεταίρω .......
Και βέβαια όπως ήταν φυσικό  ο τούρκος υποπρόξενος ξαι η σύζυγός του προτίμησαν τη διαφυγή τους στην Ιταλία  ή ενδεχομένως σε άλλη ευρωπαική χώρα  για να σωθούν .
Ο  Αnapodos  υπενθυμίζει ότι  ένα ακόμα ζευγάρι Τούρκων διπλωματών  που  υπηρετούσε  στο Γενικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης  σαν αναπληρωτές  Πρόξενοι  διέφυγαν σε χώρα του εξωτερικού  για να μην αναγκασθούν να γυρίσουν στην Τουρκία  τον περασμένο Μάιο .
Με διαταγή του Ερντογάν  ένας μεγάλος αριθμός Τούρκων διπλωματών τέθηκε σε διαθεσιμότητα μια που ο Σουλτάνος  της γείτονος  τους θεωρεί σαν ανθρώπους που Φετουλάχ Γκιουλέν  με συμμετοχή στο πραξικόπημα του του Ιουλίου  του 2016.
Ομως αν  οι τούρκοι  διπλωμάτες  πήραν το δρόμο της προσφυγιάς  δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους Τούρκους  υπαλλήλους κυρίως του Γενικού Προξενείου  Κομοτηνής  που δρούν για λογαριασμό της ΜΙΤ  της  Τούρκικης Μυστικής Υπηρεσίας . 

Σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη  απειλούν και πιέζουν δε κάδες  Μουσουλμάνους της μειωνότητας  προκειμένου να  εργάζονται για λογαριασμό  της Τουρκίας .
Και μάλιστα είναι τόσο  προκλητικοί που  έφτασαν πρόσφατα στο σημείο  να αναγκάσουν να εξαφανιστεί τούρκος δάσκαλος που δίδασκε σε  μειωνοτικό σχολείο  μια που τον θεωρούσαν σαν αντίπαλο του Ερντογάν

Πιρανχας

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας