Οκτ. 8, 2015

Ο Αριστοκρατης , ο Μαγκας , ο Τζακατος και ο Σταρ

Αγαπητοί αναγνώστες, 

Θα έχετε διαβάσει ή ακούσει τις δηλώσεις από τους διεκδικητές του επιζήλου θώκου της Νέας Δημοκρατίας. Ο κύριος Μειμαράκης είναι νομίζω αυτός που φαίνεται και γι΄αυτό δεν έχω να πω τίποτα ιδιαίτερο. Ο άνθρωπος είναι αυτό που είναι και όντας κάπως flat, δεν είναι ιδιαίτερα  ενδιαφέρων. Ο κύριος Τζιτζικώστας είναι ένας δυνατός νέος άντρας που τα έβαλε με τον μηχανισμό του κυρίου Σαμαρά και κέρδισε. Του οφείλουμε σεβασμό γιατί κινήθηκε εναντίον αυτού στο οποίο είχε μεταλλαχθεί το κόμμα του. Για μένα ο κύριος Τζιτζικώστας είναι ένας μοναχικός αριστοκράτης.

Ωστόσο, εμένα μου κινούν το ενδιαφέρον οι άλλοι δύο. Είναι δύο προσωπικότητες εντελώς διαφορετικές που στο τέλος κατά την γνώμη μου θα αλληλοφαγωθούνε. Ο ένας είναι πράγματι τζάκι. Όμως η πραγματική φωτιά – συγνώμη κύριε Μητσοτάκη – καίει τον άλλο.Ο ένας αγωνίζεται μάταια να μας πείσει ότι δεν είναι ένας φυτευτός γόνος, ενώ ο άλλος, ο πραγματικός σταρ, είναι ένας έκδηλα, και αυθαδώς wanna be. Στην αρχή σοκαριζόμουνα από τις φωνές και την προκλητικότητά του. Ίσως, να ζήλευα κιόλας την ορμή του και το πάθος του να κυριαρχήσει πάνω στους άλλους. Γι’ αυτόν, ο συνομιλητής είναι ένας εχθρός προς εξολόθρευση  και γι’αυτό είναι ένας αντι-Πάγκαλος. Όχι, αντι-Τσίπρας δεν είναι, αντι-Πάγκαλος, ναι! Και να δείτε που σιγά-σιγά θα αρχίσει και να του μοιάζει. Δεν μου είναι συμπαθής, όμως κάποτε με συγκίνησε όταν ανέφερε κάτι για το κωλοσχολείο που πήγαινε κάποτε και που το είχα απολαύσει κι εγώ πριν απ’ αυτόν. Όλοι είπε, έκαναν ιδιαίτερα με τους καθηγητές τους εκτός από εκείνον. Το έχω ζήσει, ήταν αλήθεια, και υπήρξε για μένα και τον αδερφό μου εξουθενωτικό. Υπάρχει μόνο μία διαφορά. Διέκρινα το βαθύ ίχνος ενός τραύματος, ενός κόμπλεξ. Ο αληθινός ηγέτης, δεν κυβερνάται από τα συμπλέγματά του, ούτε κοιτάζει να τα λύσει κυβερνώντας.

Αλλά θα ήθελα να πώ κάτι ακόμα. Όταν ήταν ένας φίλος μου στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, καθόταν στο ίδιο θρανίο με έναν πολιτικό γόνο. Όπως συχνά συμβαίνει, τα παιδιά αντιγράφανε το ένα από το άλλο. Όμως, η τιμωρία, ήταν  προνόμιο μόνο για τον φίλο μου. Ο κύριος Μητσοτάκης, θεωρεί ότι το όνομά του είναι handicap και ότι γνωρίζει τι σημαίνει επιχειρηματικότητα, κλπ,κλπ. Όχι, δεν γνωρίζει, όπως δεν γνωρίζει αυτός που δεν έχει τιμωρηθεί, τι σημαίνει τιμωρία, κι όσο για το όνομα, ας μας συγχωρήσει ο κύριος, δεν φταίνε πάντα τα ονόματα για την ανεπάρκεια των φορέων τους.

Ένας συντηρητικός πολίτης

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας