Μαϊ. 18, 2015

Προς τους υποτακτικους των Γερμανων " Ποταμισιους "

Mιά απάντηση στους γερμανόδουλους του ποταμιού

Ο ελληνικός εμπορικός στόλος έχασε το 72% των συνολικών του τόνων.
Οι συγκοινωνιακές υποδομές,ανεπαρκείς ακόμα και πρίν τον πόλεμο,υπέφεραν νέες ζημίες εξαιτίας της ολοκληρωτικής καταστροφής.

Οι περισσότερες από τις εγκαταστάσεις του πλήρως εκσυγχρονισμένου λιμανιού του Πειραιά καταστράφηκαν ,πολλά χωριά εξαλείφθηκαν και περίπου έναμιση εκατομ. ,αγροτικά σπίτια καταστράφηκαν.
Η αξία της ιδιοκτησίας της κατεστραμμένης ιδιοκτησίας από τους ναζί εκτιμήθηκε στα 2000-8.400 /εκατομμύρια δολλάρια.
Το καθεστώς κατοχής στόχευε στην απόσπαση και την ιδιοποίηση των παραγωγικών πόρων αλλά και των αγαθών της κατεχόμενης χώρας
Ο συνδυασμός κατοχής και πολέμου προσέδωσε στον σφετερισμό αυτό τρομακτικές διαστάσεις,γιατι στέρησε στην κατεχόμενη οικονομία τά μέσα για την συντήρηση και την αναπαραγωγή της.
Στην ελληνική περίπτωση η προπολεμική δομή της ελληνικής οικονομίας καθώς και τα ιδιαίτερα χαραχτηριστικά της,όπως η χαμηλή εκβιομηχάνιση και η μικρής κλίμακας παραγωγή, συνέβαλαν ώστε οι αρχές κατοχής να προτιμήσουν την οικονομική πολιτική της απόσπασης παρά της αναπαραγωγής,πολιτική την οποία θα ακολουθούσαν σε μια πιο προηγμένη βιομηχανικά χώρα.

Κατά αυτό τον τρόπο ο άξονας εξασφάλισε ότι μια ήδη υπανάπτυκτη χώρα όπως η Ελλάδα με μικρά έσοδα μετέφερε ένα σημαντικό μερίδιο του εθνικού της πλούτου για την στήριξη της πολεμικής προσπάθειας των ναζί.
Ως αποτέλεσμα,η Ελλάδα αναγκάστηκε να πληρώσει τόσο για την στρατιωτική της κατοχή όσο και για την εκπλήρωση των στρατιωτικών σχεδίων του άξονα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αν και τα ποσά τά οποία τελικά πλήρωσε η χώρα δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια,αλλά αναμφισβήτητα ήταν τεράστια.Μόνο το ’41-’42 εκτιμήθηκε ότι ανέρχονταν στο ισοδύναμο του 113% του εθνικού εισοδήματος.

Ο διευθυντής του γενικού λογιστηρίου Εμμ.Δαλαμάγκας είχε καταθέσει πώς οι Γερμανοί ελάμβανον χρήματα από την Τράπεζα της Ελλάδος κατόπιν εντολής του εκάστοτε υπουργού οικονομικών.Αρχής γενομένης από τον Αυγουστο του 1941
Τά ποσά αυξάνονταν διαρκώς ,οι Γερμανοί έλαβαν συνολικά 7.230.000 χρυσές λίρες εκ των οποίων το ποσό των 3.117.000 λιρών πρίν παραιτηθεί η κυβέρνηση Τσολάκογλου
Δαπανήθηκε επίσης το ποσό των 2.500.000 χρυσών λιρών για την κατασκευή διαφόρων έργων στρατωνισμού του στρατού κατοχής.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο επίσης πώς οι κατοχικές κυβερνήσεις πλήρωσαν φορολογώντας,λεηλατώντας ,την εργασία και την αγροτική παραγωγή για την κατασκευή δημοσίων –στρατιωτικών έργων υπέρ των δυνάμεων κατοχής (9.000.000 χρυσές λίρες)
Εφημ.Καθημερινή 21/3/1945

Με απλά λόγια οι δυνάμεις του άξονα,χρησιμοποιώντας τις ελληνικές κυβερνήσεις αποσπούσαν κάθε είδους απόθεμα από τα λαϊκά,παραγωγικά στρώματα για να εξασφαλίσουν τον εφοδιασμό των δυνάμεων κατοχής.
Πολλές από αυτές τις δραστηριότητες,γίνονταν διά μέσου Ελλήνων προμηθευτών,εργολάβων,επιχειρηματιών και με τον τρόπο αυτό,στην ουσία,επιδοτούνταν από τον μόχθο των πολλών ένας στενός κύκλος των 2-3000 ατόμων.
Εάν συγκρίνετε το τότε με το σήμερα θα βρείτε αρκετές ομοιότητες……
Η γελάδα που λέγεται Ελλάδα εξακολουθεί να αρμέγεται ποικιλοτρόπως από τους απογόνους των ναζί….
Για ποιο λόγο λοιπόν κ.Θεοδωράκη θα πρέπει να ντρεπόμαστε,για ποιο λόγο δεν πρέπει να δυσαρεστηθεί το Βερολίνο;
Mάλλον αυτοί θα πρέπει να ντρέπονται,αυτοί είναι υπόλογοι για το πλιάτσικο στην οικονομία της χώρας μας….

Ντροπή και σε σένα γερμανόδουλε 

@MKampouraki

ΑΝΑΠΟΔΟΣ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας