Μαρ. 13, 2015

Που πας ΑΛΕΞΗ ?????? Μετα απο εναμιση μηνα και κατι

Το σημείωμα που ακολουθεί,δεν φιλοδοξεί να είναι τίποτα παραπάνω, από ενα πρώτο καμπανάκι κινδύνου για την νέα κυβέρνηση,από αφορμή τις πρώτες της ενέργειες και τοποθετήσεις στην ΕΥΠ και γενικότερα στο υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ.

 Την Πέμπτη 26/2, 250-300 μαινόμενοι "αντιεξουσιαστές",επί 3-4 ωρες,έσπαγαν,έκαιγαν ανενόχλητοι, από το σύνταγμα εως τα εξάρχεια. Ανάμεσα τους,σταθερή παρουσία και αξία,αλλά και μαχητικότατη πρωτοπορεία, 30-40 άνθρωποι της ασφάλειας, από αυτούς που μόνιμα κατοικοεδρεύουν στα Εξάρχεια, πάντα με την κατάλληλη αμφίεση και συμπεριφορά.

 "Θα γ....σουμε κι'εσάς και τον ΣΥΡΙΖΑ", ούρλιαζαν οι μαινόμενοι ΜΑΤατζήδες προς τους αντιεξουσιαστές της κατάληψης του ΒΟΞ, μετά τον εμπρησμό του περιπολικού,απο τους γνωστούς "ατίθασους" ανεγκέφαλους και οχι μόνον, στις 7 Φεβρουαρίου.

 Υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ, ο έντιμος, δημοκρατικός,αλλά και αφελέστατος και μακρυά νυχτωμένος Κος Πανούσης.

 Ρουμπάτης, Δενέκος και Λιούκας το νέο ηγετικό τρίο στην ΕΥΠ, ' 'παιδιά από τζάκι'' που λένε και οι τρεις, κυρίως ο πρώτος.

 Και για να κλείσει ο κύκλος κάποιων καίριων τοποθετήσεων, απο ένα σύγχρονο ' μαγικό ραβδί'στους κόλπους της κυβέρνησης, γραμματέας του κυβερνητικού συμβουλίου, ο μεγαλοδικηγόρος Σαγιάς.

 Ταυτόχρονα σχεδόν με τον πρωθυπουργό,την ώρα που στα πλαίσια των προγραμματικών εξαγγελιών ανακοίνωνε την αλλαγή της ονομασίας της ΕΥΠ και την ' 'αλλαγή'' του χαρακτήρα της, οι λαλίστατοι συνδικαλιστές της κατεχάκη, άνοιγαν σαμπάνιες και πανηγύριζαν την νίκη που πέτυχαν, με πραγματικά εύστοχες παρεμβάσεις, όλο το τελευταίο διάστημα πριν από τις εκλογές.

Και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι, πέτυχαν τίποτα λιγότερο, από το να είναι οι' 'σωστοί άνθρωποι", στίς "κατάλληλες θέσεις" και κυρίως να διασφαλίζεται ο "σωστός χαρακτήρας" της υπηρεσίας και να παραμένει σταθερός ο προσανατολισμός της "προς τα μέσα",εκεί που υπάρχει ο πραγματικός αντίπαλος και όχι "προς τα έξω",που λέει ο πρωθυπουργός,για την υπεράσπιση καί διασφάλιση τάχα της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Αυτά τα προβλήματα,έχουν λυθεί από δεκαετίες τώρα.

Υπάρχουν "αδελφές υπηρεσίες", CIA,MOSSAD,ENTELLIGENCE SERVICE κα.,που την ξέρουν καλά αυτήν την δουλιά. Μια χαρά φροντίζουν την εθνική μας ανεξαρτησία,εξασφαλίζοντας την εξάρτηση της χώρας μας,από τις κυβερνήσεις τους. Και φροντίζουν κι'εμάς,παρέχοντας απλόχερα τις γνώσεις και την εμπειρία τους και μας κατευθύνουν σωστά, στην αντιμετώπιση των πάσης φύσεως "εσωτερικών εχθρών".

Όπως μαθαίνουμε δε,τους τελευταίους μήνες, εν όψει κυβερνητικής αλλαγής,έχουμε αθρόες αφίξεις δεκάδων Γερμανών "συνάδελφων", για να βάλουν κι'αυτοί ένα χεράκι στις ανάγκες της νέας πραγματικότητας. Τώρα μάλιστα που έχουμε πρωθυπουργό και υπουργούς με αριστερές ιδεοληψίες και σκέψεις,τα καθήκοντα μας αναβαθμίζονται,γίνονται πιο δύσκολα,απαιτούν πιο λεπτούς χειρισμούς.

Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται βοήθεια,συμβουλές,πληροφορίες, ώστε να διασφαλίζεται η σταθερή και ομαλή πορεία της χώρας,μη και χαλάσουμε τα κέφια και την διάθεση των αγαπημένων συμμάχων μας, που τόσα κάνουν για να (μην) μας προστατεύουν από τους εξωτερικούς μας αντιπάλους.

 Αυτά λοιπόν οι κομπορημονούντες συνδικαλιστές της ΕΥΠ. Και κάθε φορά που οι γνωρίζοντες τα διηγούνται στα συναδελφικά πηγαδάκια,τόσο περισσότερο τονίζεται η εξυπνάδα και η μαγκιά που επιστρατεύθηκαν από τους έμπειρους συναδέλφους,για να πειστούν οι συζητητές τους,στα υψηλά κλιμάκια του κόμματος νικητή των εκλογών,αρκετό καιρό πριν ακόμα γίνουν οι εκλογές.

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι άνθρωποι,στα υψηλά κλιμάκια,που με τις αποφάσεις τους και τις λύσεις που επέβαλαν,εξασφάλισαν από την αρχή, την σαθρότητα του οικοδομήματος που λέγεται κυβερνητικό έργο; Δεν μιλάμε απλά για δυσκολίες και παρεμπόδιση,αλλα για πλήρως εξασφαλισμένη υπονόμευση,πριν καν αρχίσει αυτή η προσπάθεια.

Σύμφωνα λουτόν με τις επινίκειες διηγήσεις των συνδικαλιστών μας,αλλά και του αιώνιου Φωτη Παπαγεωργίου, που είναι έξω βέβαια,αλλά πανταχού παρών μέσα,διά των κλώνων του,οι άνθρωποι αυτοί είναι, ο εξής ένας: Παππάς Νίκος. Κατά την εκτίμηση αυτών που από καιρό τώρα, έχουν επαφή και συζητούν μαζί του, αξιολογώντας τον με τα δικά τους αυστηρά και έγκυρα κριτήρια,η σχέση του Κου Παππά με την γενική πολιτική είναι, ' 'αυτή που μπορεί να έχει ένα γαιδουράκι με τις υτποδρομίες και τα καθαρόαιμα''.

Εχει όμως άλλα πολύ σημαντικά προσόντα. Είναι από πολλά χρόνια στενός φίλος του πρωθυπουργού και άρα άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης του,ώστε κάθε του υπόδειξη και πρόταση προς αυτόν για τοποθετήσεις προσώπων κλπ,να μετατρέπεται, χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο, σε "απόφαση του πρωθυπουργού".

Επί πλέον όπως λέγεται,πηγές πολιτικής έμπνευσης και τρόπου σκέψης γι'αυτόν,πέρα από τον πατέρα του,αποτελούν οι Κοι Φλαμπουράρης και Βούτσης που φιλοσοφία τους είναι, όσο περισσότερο ΑμερικανοΠΑΣΟΚ,στους μηχανισμούς ασφαλείας και πληροφοριών,τόσο πιο ήσυχοι είναι και οι μεγάλοι μας σύμμαχοι,αλλά και εμείς,που δεν μας αρέσουν τα πολλά ανοιχτά μέτωπα.

 Ορθάνοιχτες πόρτες και θερμή υποδοχή βρήκε ο Κος Φώτης απο τον Ν.Παππά,όταν πρώτος άνοιξε τον χορό των επαφών, φιλοδοξώντας μάλιστα να τα πει, με τον ίδιο τον μελλοντικό πρωθυπουργό. Προφανώς το πολιτικό ένστικτο του ΑΤσίπρα λειτούργησε και απέτρεψε μια τέτοια συνάντηση. Η θερμή όμως εμπειρία των επαφών εργασίας με τον Κο Παππά, έδωσε το δικαίωμα στον υπεύθυνο ασφαλείας του Μελισσανίδη και της οικογένειας Λάτση καπετάν Φώτη, να κορδώνεται στο περιβάλλον του και να πλασάρεται ως ο πιθανότερος επόμενος διοικητής.

Τελικά όμως,επικράτησε η λύση Ρουμπάτη που εκφράζει πιο τρανταχτά,την σταθερή εμπιστοσύνη του Κου Παππά και των δύο μεντόρων του που προαναφέρθηκαν, στους αθάνατους μηχανισμούς του αμερικανοΠΑΣΟΚ. Αλλωστε,πως θα ήταν δυνατό να

προσανατολιστεί η ΕΥΠ στην υπεράσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας,χωρίς να
διαθέτει και ισχυρό άρωμα από Κοσκωτά,ΔΟΛ,Γρυλλάκη και πάει λέγοντας

 Η έντονη πασοκολαγνεία του Κου Παππά, δεν έμεινε αναξιοποίητη ούτε από την παλιά τάξη των συνδικαλιστών της υπηρεσίας,που τα τελευταία χρόνια,είχαν σχετικά παραγκωνιστεί, από τους γαλάζιους συναδέλφους τους και με δυναμική παρέμβαση στην Κουμουνδούρου,στον δρόμο που διάπλατα είχαν ανοίξει, Φώτης καί Ρουμπάτης, πέτυχαν να ολοκληρώσουν,το ανοσιούργημα που διαπράχθηκε στην υπηρεσία,με "απόφαση του πρωθυπουργού" μεν,ερήμην του δε,αλλά με απόλυτη ευθύνη του Κου Ν. Παππά. Με τις τοποθετήσεις των Κων Δενέκου και Λιούκα στις θέσεις των δύο υποδιοικητών,ο κύκλος έκλεισε.

Ολοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για δύο μέτριους αξιωματικούς,με ενα κοινό όμως και σημαντικό προσόν που βάρυνε στην κρίση του Κου Παππά.Προέλευση: ΠΑΣΟΚ, αυτό και μόνο έφτανε.

 Μακάρι να τελειώναμε εδώ με τις πολύτιμες υπηρεσίες του Κου Παππά, αλλά φευ, έχουμε και συνέχεια.

Ο νέος πλέον διοικητής της υπηρεσίας Κος Ρουμπάτης,επαίρεται στο περιβάλλον του ότι, αφού γοήτευσε και έπεισε τον Κο Παππά ότι ο ίδιος ήταν ο πιο κατάλληλος για την συγκεκριμένη θεση,δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να τον πείσει και για την νευραλγική θέση του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου,ότι δεν υπήρχε καταλληλότερος από τον φίλο του και μεγαλοδικηγόρο Σαγιά.

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδίκού UNFOLLOW, υπάρχει ολόκληρο άρθρο-αφιέρωμα, που περιγράφει τα κατορθώματα του Κου Σαγιά τα τελευταία τριάντα χρόνια και δεν χρειάζεται να αναφερθούμε κι'εμείς. Υπάρχει μια λεπτομέρεια όμως,που δεν αναφέρεται στο περιοδικό,γιατί προφανώς ο αρθρογράφος την αγνοεί,έχει όμως την σημασία της. Ακόμα και οι Κοι Φλαμπουράρης και Βούτσης, που είναι τόσο ενδοτικοί και εκστασιάζονται σε ότι προέρχεται από το αμερικανοΠΑΣΟΚ,λόγω ηλικίας και εμπειριών, δεν πιστεύουμε σε καμμιά περίπτωση οτι θα ήταν αδιάφοροι, σε ότι έχει να κάνει με τα χρόνια της χούντας. Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για τον Κο Παππά, αλλά αυτόν, όπως φαίνεται,πρωτίστως τον ενδιαφέρει "να γίνεται η δουλιά".Το πως και από ποιον, μάλλον τον αφήνει αδιάφορο και αμφιβάλουμε σοβαρά,αν μπορεί να αξιολογήσει και να καταλάβει την σημασία που αντικειμενικά έχει, η διαγωγή κάποιου στα χρόνια της χούντας. Αλλωστε αν μπορούσε να το καταλάβει,δεν θα ήταν απλά ένας ικανός τεχνοκράτη ς, θα ήταν μέχρι και πολιτικός.

Οι αρχές της δεκαετίας του '70 λουτόν,πριν το μεγάλο φούντωμα του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος,βρίσκουν τον Κο Σαγιά, τελοιόφοιτο στην Νομική σχολή και με πολλές αγκαλίτσες και φιλάκια με τους ποικίλους χουντικούς μηχανισμούς που ερχόταν σε επαφή.Οι Κοι Φλαμπουράρης και Βούτσης,εύκολα θα μπορούσαν να πληροφορηθούν,αν το θελήσουν,για τον "Μπαλτάκο"της νέας κυβέρνησης.

Συνεχιζεται το Β¨ μερος

ΥΓ. 

Οι χαρατηρισμοι του προλογου δεν απηχουν τις αποψεις του σαιτ αλλα εκφραζουν την αποψη του συγγραφεα .

Σχόλια

14.03.2015 10:35

ΛΕΛΑ

ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "UNFOLLOW" ΕΙΧΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΦΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ... ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΥΨΗΛΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας