Ιαν. 28, 2015

Επαναφορα της καθημερινης ενημερωσης των συντακτων

Σε εβδομαδιαία βάση θα λειτουργεί το άτυπο κυβερνητικό συμβουλίου των δέκα Υπουργών, με τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς Επικρατείας και τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης σύμφωνα με τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Κατά την πρώτη του άτυπη ενημέρωση προς τους πολιτικούς συντάκτες ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει με την πλήρη σύνθεσή του, μία φορά τον μήνα. Πρόσθεσε ότι θα υπάρχει κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής υπό την προεδρία του Γιάννη Δραγασάκη, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών. Τέλος δήλωσε ότι η καθημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών θα ξαναξεκινήσει, καθώς η νέα Κυβέρνηση την θεωρεί βασικό συστατικό της Δημοκρατίας. Να θυμίσουμε εδώ ότι η ενημέρωση είχε καταργηθεί από την εποχή του Ηλία Μόσιαλου και έκτοτε κανένας κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν την είχε επαναφέρει.

Σε ό,τι αφορά την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε συλλογική λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος, σε κλίμα αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης, προσοχή στις τοποθετήσεις των Υπουργών, ενώ πρόσθεσε ότι όλα θα τεθούν στο τραπέζι κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε ζητήματα πολιτικού ήθους και ύφους, ακόμα και στα βασικά, όπως τον περιορισμό κάθε είδους σπατάλης, τη συρρίκνωση των αστυνομικών φρουρών, των μετακλητών υπαλλήλων, αλλά και την πραγματοποίηση των απαραίτητων ταξιδιών στην οικονομική θέση. Τονίστηκε επίσης, ότι πρέπει να επιδεικνύεται ιδιαίτερος σεβασμός στους λειτουργούς της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η ώρα της σύσκεψης των υπουργών Γ. Δραγασάκη, Γ. Βαρουφάκη και Γ. Σταθάκη, παρόντος του Πρωθυπουργού, με αντικείμενο την προετοιμασία ενόψει της επίσκεψης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και του επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ.

Ερωτηθείς για το φερόμενο ως προσχέδιο συμφωνίας για το χρέος το οποίο εμφανίστηκε σε ιταλικά ΜΜΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο προσχέδιο, προσθέτοντας ότι από τις επόμενες μέρες ξεκινά η διαπραγμάτευση. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του επιτελείου του Υπουργείου Εξωτερικών με αντικείμενο το ταξίδι του υπουργού Νίκου Κοτζιά στις Βρυξέλλες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν έχει γίνει συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης είναι να «τρέξει» αυτές τις πρώτες μέρες.

Τέλος, σήμερα στις 14:30, ορκίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος

πηγη## ertopen

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας