Ιαν. 24, 2015

Ψηφιστε για τα χιονοδρομικα της Ελβετιας

Συνάνθρωποι γεια σας.

 Είμαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Έχω μια κανονική καθημερινότητα και το βίτσιο να παρακολουθώ τον βίο και την πολιτεία όσων αποφασίζουν για μένα – και για σας. Τα πολύ τελευταία χρόνια νιώθω την ιδεολογική και φιλοσοφική επίθεση πάνω μου, σαν να είμαι ένας σάκος του μποξ.

Καταρχήν, αν έχετε παρατηρήσει, οποιαδήποτε <<διαρθρωτική>> παρέμβαση επιχειρούν οι κυβερνώντες, την ντύνουν ιδεολογικά. 

Στον χορό έχουνε μάλιστα μπει και δύο φιλόσοφοι. Ο Στέλιος Ράμφος που μας πληροφορεί ότι επειδή είμαστε ή ήμασταν κατιόντες της ορθόδοξης παράδοσης έχουμε καταστεί ανίκανοι για πρόοδο και ο Χρήστος Γιανναράς που, όντας  κάπως λιγότερο μπρουτάλ, προσπάθησε κατά καιρούς να καταδείξει ως υπεύθυνους της κρίσης, και ηθικά αξιόμεμπτους, τους ανήκοντες σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες.

Όλα αυτά θα ήταν όμορφα αν δεν ξέραμε τίποτα για τους κυβερνώντες ή τους μισθωτικούς φιλοσόφους. Και  αυτοί έχουν βολευτεί ή βολέψει τα παιδάκια τους στα μαγαζάκια τους. 

Ας φύγουμε όμως από τους ανθρώπους αυτούς και ας πάμε σε κάτι τύπους που ενεργοποιούν, όντες υπουργοί, τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Αν, συνάνθρωποί μου, εσείς ανήκετε σε μια συντεχνία, τότε ένας κύριος υπουργός  που έγινε πρόεδρος της ΔΑΠ και μετά δοτός ευρωβουλευτής και μετά επίτροπος και μετά έδειξε τα δόντια του, τι είναι; Και τι έχει να διηγηθεί ο νομός Ρεθύμνου για φατριασμούς, μετρημένα ψηφαλάκια, κλπ; Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι αξιόμεμπτοι και ότι κάτω από την ατσαλάκωτη εικόνα τους, μυρίζει άσχημα.

Αλλά εγώ πιστεύω ότι είναι έντιμοι άνθρωποι. Εκτός κι αν είναι σαν την παλιά εκείνη ελληνική ταινία με τον Αυλωνίτη που είχε συστήσει έναν σύλλογο με τίτλο Πνεύμα και ηθική. 

Αλλά εσείς πριν ψηφίσετε αναρωτηθείτε. Αν ψηφίζετε συντηρητικά, μην ψηφίζετε τους δημίους σας. Προτιμήστε τους έντιμους σαν τους κυρίους Χατζηδάκη, Γεωργιάδη κλπ. Ψηφίστε εναντίον των οικογενειών σας και υπέρ των σούπερ μάρκετ για να εκδικηθείτε τους επαγγελματίες της γειτονιάς σας.

Ψηφίστε εναντίον των καθηγητών και των δασκάλων, επειδή στο λύκειο της Ν. Ερυθραίας, των καιρών του κυρίου Γεωργιάδη, έκαναν –όπως κατήγγειλε- ιδιαίτερα μαθήματα.

Ψηφίστε υπέρ των αγορών.

Ψηφίστε εναντίον των γερόντων, που έχουν το θράσος να ζουν ( κατά Λοβέρδο ). Ψηφίστε για την κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Λες και στα χιονοδρομικά ακόμη της Αυστρίας, βρίσκεις έστω κι ένα περίπτερο ανοικτό την Κυριακή. Ψηφίστε για να σας προσβάλλουν κατάμουτρα.

Και ξεχνώντας ότι είστε άνθρωποι εξασφαλίστε μια θέση στους τίμιους και στα παιδιά τους και για πάντα. Και απαιτήστε και την εφαρμογή ευγονικής.

Όποιος δεν μπορεί, να πεθάνει.  Εξασφαλίστε στους γόνους την  παραμονή στο Πρυτανείο. Εξασφαλίστε στους φιλοσόφους την δυνατότητα να σας προσβάλλουν.

 Αλλά υπάρχει εναλλακτική λύση, να γίνετε καλύτεροί τους, για να μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε.

Αν δεν τα καταφέρουμε με το παράδειγμά μας, θα μας φάνε ζωντανούς.  Δείτε τα δόντια τους όταν γελάνε. Η μόνη μας ελπίδα είναι να γίνουμε καλύτεροί τους για να πάρουμε από τα παιδιά τους την κληρονομημένη ισχύ και να την κληροδοτήσουμε στα δικά μας .

Γίνετε καλύτεροι, γίνετε πιο αλτρουιστές σε πείσμα των αγορών και περιφρονήστε τους. Για να μπορέσει κάποια στιγμή να γίνει εφικτή ειρηνικά η μεταβίβαση ισχύος. Ισχύει και εδώ ο  νόμος της φύσης.

Είναι ένας αγώνας για να συνεχίσουν και τα παιδιά τους να κυβερνούνε τα δικά σας. Έχοντας αυτό κατά νουν θα ψηφίσω εγώ, ένας συντηρητικός άνθρωπος της διπλανής πόρτας. 

   Ένας  συντηρητικός πολίτης

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας