Φεβ. 12, 2021

Σκανδαλο στην ΕΟΜΟΠ: Μηνυσεις για πλαστογραφια και αγωγη κατα 5 μελων του ΔΣ

Σκάνδαλο στην ΕΟΜΟΠ: Μηνύσεις για πλαστογραφία εγγράφων και αγωγή κατά πέντε μελών του ΔΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης  11/02/2021 18:13:49

Μοντέρνο πένταθλο: Ξέσπασμα του προέδρου

Το Sportime.gr αποκαλύπτει μια απίστευτη καταγγελία που έγινε στη ΓΓΑ από τον Σεπτέμβριο του 2019 και ως τώρα έχει θαφτεί στα… συρτάρια.

Την ώρα που η ΓΓΑ και ο Υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έχουν υποσχεθεί την καταπολέμηση της διαφθοράς και ο Υφυπουργός αθλητισμού έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι στόχος είναι να παταχθούν τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης ή κατάχρησης εξουσίας, δημιουργείται το εύλογο ερώτημα αν ο Λευτέρης Αυγενάκης επιθυμεί την κάθαρση όλων των ομοσπονδιών ή μόνο αυτών που δεν είναι… αρεστές!

Πρόκειται για απίστευτες κατηγορίες που αφορούν: πλασματικές συμμετοχές σε αγώνες και γενικές συνελεύσεις, παράτυπη λειτουργία Διοικητικού Συμβουλίου, που η μειοψηφία με το έτσι θέλω «πέταξε» εκτός τη νόμιμη διοίκηση.

Κλοπές, αλλαγές κλειδαριών για να μην μπει η νόμιμη διοίκηση κι άλλα πολλά που δεν τιμούν τον ελληνικό αθλητισμό.

Από το Σεπτέμβριο του 2019, όταν η ΕΟΜΟΠ διοικείτο από 11μελές ΔΣ, εντελώς παράτυπα συνεδρίασαν τα πέντε από τα 11 μέλη, διέγραψαν τους «αντιπάλους» τους και σύμφωνα με μηνύσεις που κατατέθηκαν, εξαφάνισαν βιβλία πρακτικών, φύλλα αγώνα και άλλα έγγραφα.

Έχει κατατεθεί, επίσης, μήνυση για πλαστογραφία εγγράφων, αλλά και αγωγή κατά των πέντε μελών του ΔΣ.

Και για να καταλάβει κι ο απλός κόσμος, τα έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν καταθέσει αγωγή στα υπόλοιπα πέντε μέλη ότι δεν έγινε ποτέ το επίμαχο ΔΣ με την πρόταση μομφής.

Μάλιστα, έχοντας την πλειοψηφία του ΔΣ ο νόμιμος κι εκλεγμένος πρόεδρος Τάσος Πανταζίδης, έχει μείνει εκτός.

Παρά τις έγγραφες καταγγελίες και τις μηνύσεις, η ΕΟΜΟΠ εξακολουθεί να χρηματοδοτείται, να βεβαιώνει «διακρίσεις» αθλητών και να εκδίδει διάφορες βεβαιώσεις, χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα!

Επιπλέον, η διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο, ελέγχεται απόλυτα από τη «νέα διοίκηση» της ΕΟΜΟΠ, διαμορφώνοντας έτσι ένα «βολικό» περιβάλλον και το επιθυμητό σώμα ψηφοφόρων στην Ομοσπονδία.

Τίθεται, λοιπόν, το ερώτημα, ο Διευθυντής Αγωνιστικού Αθλητισμού Βασίλης Κάκος, έχει καταθέσει έκθεση στον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη ή κατά παράβαση καθήκοντος αφήνει εδώ και δύο χρόνια την υπόθεση στο συρτάρι;

Το πλέον αστείο είναι, όπως ανακοίνωσε η ΓΓΑ, δικαίωμα συμμετοχής στις επικείμενες εκλογές έχουν 7 σωματεία.

Τα οποία θα πρέπει να εκλέξουν 5+2 μέλη του διοικητικού συμβουλίου, 3+2 μέλη της ελεγκτικής επιτροπής και 1+1 μέλη στην Ολυμπιακή Επιτροπή. Δηλαδή εφτά άτομα θα εκλέξουν για 14… θέσεις!

Την ώρα μάλιστα που αν κάποιος μπει στο μητρώο, θα δει ότι η Ομοσπονδία του Μοντέρνου Πεντάθλου έχει 65 αναγνωρισμένα σωματεία, δηλαδή τουλάχιστον 650 ενεργούς αθλητές!

Και το ερώτημα που εγείρεται: Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν 65 σωματεία, την ώρα που δικαίωμα ψήφου έχουν μόλις επτά;

Όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό, καταλαβαίνουν εύκολα ότι το μοντέρνο πένταθλο αποκλείεται να έχει 650 αθλητές…

Η Ντόρα Πάλλη, στο μεταξύ, δήλωσε πρόσφατα ότι θα κατέβει υποψήφια πρόεδρος της ΕΟΜΟΠ.

Η συγκεκριμένη που ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό, έχει κατέβει υποψήφια ως βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ έχει άμεση συνεργασία με τη ΓΓΑ και τον Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς είναι συντονίστρια του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά»!

Ο Διευθυντής Αγωνιστικού Αθλητισμού Βασίλης Κάκος αρχικά θα πρέπει να απαντήσει αν έχει καταθέσει το υπόμνημα στον υφυπουργό κι εν συνεχεία ο Λευτέρης Αυγενάκης να πάρει επίσημα θέση.

Να θυμίσουμε ότι έχει στείλει στην εισαγγελία άλλες ομοσπονδίες, αλλά γι’ αυτά τα σοβαρά αδικήματα έχει σιωπήσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης με έγγραφο σοκ αποπέμπει όσα σωματεία δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

πηγη##sportime.gr

ANAΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας