Σεπ. 28, 2019

Αποπειρα Πραξικοπηματος στο ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΕΝΤΑΘΛΟ

Σκηνές .. που θυμιζουν αλλες εποχες..  εκτυλίχθηκαν στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου. Ο Γιώργος Αλικάκος, (πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και νυν μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής) με τη στήριξη την μελών του ΔΣ Ηλία Αρκούδη, Βελισσάριου Τρομπούκη και Γιώργου Μεγαλακάκη, δεν επέτρεψαν να τηρηθεί καμία διαδικασία και με διαρκείς προκλήσεις, διακοπές και προσβολές παραλίγο να κάνουνε το συμβούλιο …..  ρινγκ …..

Το συμβούλιο δεν τελείωσε ποτέ. Μετά το συμβούλιο, ο Τρομπούκης αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο Αλικάκος Γενικός Γραμματέας.

Η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάματα. Αφ’ενός η αντικατάσταση του πραγματικού Προέδρου Τάσου Πανταζίδη, δεν είναι εφικτή χωρίς νέες εκλογές, αφ’ετέρου, ο ενορχηστρωτής της διαμάχης Γιώργος Αλικάκος, γελοιοποιείται σε όλη την αθλητική κοινότητα.

Ας δούμε όμως ποιος είναι ο Γιώργος Αλικάκος.

Υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Χάντμπωλ όταν το 1979 το άθλημα αυτονομήθηκε από τον ΣΕΓΑΣ.

Επί σχεδόν είκοσι χρόνια παρέμεινε στη θέση αυτή, μέχρι που το 1997, εκδιώχθηκε σε μία «ιστορική» Γενική Συνέλευση.

Λέγονται πολλά για την εποχή της κυριαρχίας του. Ο Αλικάκος όμως δεν «χάθηκε». Βρήκε τρόπο και επανήλθε στο προσκήνιο.

Έγινε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πεντάθλου το 2009 και μετά το 2012, αφού εκτόπισε όλους τους παλιούς παράγοντες, γέμισε την Ομοσπονδία του Μοντέρνου Πεντάθλου με «εκδιωχθεντες » απο το χάντμπωλ….  

Ομοσπονδία με πληθώρα στελεχών, χωρίς αθλητές και αγώνες όμως.

Το πένταθλο είδε κανονικούς αγώνες και νέα παιδιά στο άθλημα, μετά το 2016.

Είναι χαρακτηριστικό, πως μέχρι και σήμερα, τα μέλη του ΔΣ του Μ.Πεντάθλου, της «παράταξης Αλικάκου», είναι τρείς πρώην διαιτητές χάντμπωλ και ένας παράγοντας ομάδας χάντμπωλ.

Αμφιβάλουμε αν τόσα χρόνια μετά, γνωρίζουν από ποια αθλήματα απαρτίζεται το μοντέρνο πένταθλο.

Ο Αλικάκος, κατάφερε να ξαναμπεί στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, μέσα από το Πένταθλο, το 2013 και όσο πλησιάζουν οι νέες εκλογές τον «λούζει κρύος ιδρώτας».

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πεντάθλου, οι φωνές του ακούγονταν μέχρι έξω: «δεν θα με πετάξετε εσείς έξω από την Ολυμπιακή Επιτροπή».

«Είσαστε παρείσακτοι». «Είμαι τόσα χρόνια εκεί, δεν θα με βγάλετε».

Το αστείο της υπόθεσης, είναι ότι δεν έχει τεθεί καν θέμα για την ΕΟΕ.

Ο Αλικάκος όμως, θέλει να «πουλήσει» την ψήφο του για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΕΟΕ, από τώρα, ως εκδούλευση στον επόμενο πρόεδρο, όποιος κι αν είναι αυτός.

Συμφωνα με πληροφοριες  πάντως, πως τόσο ο Καπράλος, όσο και ο Κούβελος, αλλά και ο Αυγενάκης, ξέρουν πολύ καλά το ποιόν του Αλικάκου και δεν «τσιμπάνε» από τις μεθοδεύσεις του.

Για οτι νεοτερο θα σας ενημερωσουμε.

Αναποδος


Ακολουθει η επισημη ανακοινωση της Ε.Ο.Μο.Π.

 

 

Τις τελευταίες ημέρες, διαδίδονται διάφορες πληροφορίες σχετικά με τα διοικητικά και τα αγωνιστικά ζητήματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, όπως για δήθεν αντικατάσταση του προέδρου της ή ακύρωση πρωταθλημάτων.

 

Ο Πρόεδρος της ΕΟΜοΠ Τάσος Πανταζίδης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:  

 

«Όσοι διαδίδουν ότι δήθεν άλλαξε το προεδρείο της ΕΟΜοΠ, ψεύδονται, εκφράζουν τη φιλοδοξία τους και ομολογούν την προσπάθειά τους για τούτο.

 

Η ΕΟΜοΠ έχει διαδικασίες που καθοδηγούνται από το καταστατικό και μόνο αυτές μπορούν να ισχύσουν, όπως άλλωστε το προβλέπει ο νόμος. Είναι θλιβερό ότι κάποιοι προσπαθούν να αλλάξουν με παράνομο τρόπο τη διοίκηση της Ομοσπονδίας και να δημιουργήσουν καταστάσεις προσβλητικές για το φορέα μας. Το πλέον θλιβερό, όμως, είναι ότι προσπαθούν να εμποδίσουν πρωταθλήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούν καταστάσεις απαξιωτικές για τους κόπους των αθλητών, για τους οποίους όλοι θα πρέπει να νοιαζόμαστε κατά προτεραιότητα.

 

Τις εκλογές του 2020 κάποιοι τις έχουν μετατρέψει σε… προσωπική μάχη επιβίωσης. Δυστυχώς δεν είχαν δείξει το ίδιο ζήλο και πάθος για την ανάπτυξη του αθλήματος όλα αυτά τα χρόνια. Προτεραιότητα για μας είναι ο αθλητής και θα παλεύουμε γι αυτό. Αυτή είναι η δική μας μάχη».

ΑΝΑΠΟΔΑ

 

 

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας