Απρ. 29, 2015

Τι προσπαθει να κανει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ποδοσφαιρο ?

Πολλά γράφονται και πολύ περισσότερα λέγονται σχετικά με τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του υφυπουργού κου Κοντονή, σχετικά με το ποδόσφαιρο.

«Καταργεί το αυτοδιοίκητο», «πετάει τις ελληνικές ομάδες εκτός Ευρώπης» και πολλά άλλα.

Ποια είναι η αλήθεια¨

Στις 10 Απρίλη, μετά από παρότρυνση της ΕΠΟ, η FIFA και η UEFA, έστειλαν επιστολή στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, σχετικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης να ψηφίσει νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Αρχική αντίρρηση, η πιθανή ψήφιση της δυνατότητας του Υφυπουργού να αποφασίζει την απαγόρευση συμμετοχής ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το μόνο ουσιαστικό επιχείρημα όμως, ήταν πως χρειάζεται για κάτι τόσο σημαντικό να συμβουλεύεται την ΕΠΟ…..

Μα ποια ΕΠΟ; Το όργανο 1-2 μεγαλομετόχων ΠΑΕ; Αυτοί δηλαδή που θα χάσουν τα εκατομμύρια, θα συναινέσουν ποτέ στο να μην παίξουν στην Ευρώπη; Ποτέ! Δηλαδή αυτοί ποι χρηματοδοτούν τη βία με πληρωμένους οπαδικούς στρατούς, θα πρέπει να συμβουλέψουν την Κυβέρνηση

Στην απαγόρευση συμμετοχής ομάδας στο πρωτάθλημα αν δεν έχει λειτουργήσει τον μηχανισμό ηλεκτρονικού εισιτηρίου, οι διεθνείς φορείς λένε πώς να μην απαγορεύεται η συμμετοχή, αλλά να γίνονται αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Μα τότε θα ξεσηκωθούν οι οπαδοί και οι υγιείς φίλαθλοι που θα ζητάνε να πάνε στο γήπεδο και η πολιτική πίεση θα είναι μεγαλύτερη. Τζίφος λοιπόν. Πάλι προστατεύονται οι ΠΑΕ που ούτως ή άλλως θα κερδίζουν από το Στοίχημα και την Τηλεόραση. Το θέμα είναι να πονέσουν οικονομικά με τη μη συμμετοχή, μπας και δεχθούν να ελέγχονται και να μη φοροδιαφεύγουν…..

Μια μεγάλη παρανόηση είναι το θέμα της Αθλητικής Δικαιοσύνης. Στο γράμμα της FIFA και UEFA, αντιτίθενται στη λογική του διορισμού δικαστών από την Κυβέρνηση. Προφανώς έχουν συνηθίσει να συνδιαλέγονται με μπανανίες και δεν συνειδητοποιούν τι σημαίνει «τακτικοί δικαστές». Βέβαια στην παρανόηση έχει συμβάλει ηθελημένα η ΕΠΟ που τα παρουσιάζει ως παρέμβαση. Το νομοσχέδιο μιλά για κλήρωση μεταξύ των τακτικών δικαστών. Άρα ανεξάρτητων και όχι διορισμένων (κάποιος να τους μιλήσει για τη διάκριση των εξουσιών βρε παιδιά). Μέχρι τώρα, η ΕΠΟ διόριζε δικηγόρους και συνταξιούχους δικαστικούς. Μερικοί από αυτούς μάλιστα είναι στη λίστα για κακουργηματική δίωξη για τα «στημένα». Ε, αυτό πρέπει να σπάσει κάποτε.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι πως η ΝΔ, αναθεωρώντας τον αθλητικό Νόμο 2725/1999 είχε προβλέψει πως από τις διατάξεις του «εξαιρείται το ποδόσφαιρο». Ούτε η χερσόνησος του Άθω δεν έχει τέτοια προνόμια. Με λίγα λόγια, οι απατεώνες που μας κυβερνούσαν, παρερμήνευσαν την έννοια του αυτοδιοίκητου και εφάρμοσαν ασυδοσία και ασυλία για όσα αίσχη γίνονταν και γίνονται. Ε, και σε αυτό, αντιτίθενται οι FIFA και η UEFA, κατ’εντολή της ΕΠΟ βεβαίως – βεβαίως…..

Με λίγα λόγια οι απαξιωμένοι τύποι που διοικούν το ποδοσφαιρικό αίσχος, δεν θέλουν κανένα έλεγχο και καμία αλλαγή στην ασυλία τους. Πολλώ δε μάλλον που φοβούνται πως το καλοκαίρι στο συνολικό Νόμο – πλαίσιο που θα κατατεθεί, θα ψηφιστεί η απλή αναλογική και ο περιορισμός τω θητειών των διοικήσεων των αθλητικών Ομοσπονδιών. Έχουν χάσει τον ύπνο τους και ξεσηκώνουν από τώρα τους συμμάχους τους….

Αυτά τα υπερασπίστηκε με πάθος βέβαια χθες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η ΝΔ….. Φυσικό δεν είναι; Αυτοί δεν διαμόρφωσαν το τοπίο σαπίλας που κυριαρχεί; Αυτοί είναι.

Ήρθε όμως η εποχή των αλλαγών.

Το παλιό μοντέλο απέτυχε. Διαφθορά και σήψη στις Ομοσπονδίες, άδεια γήπεδα, κακό θέαμα, χαμηλή απόδοση, κακό κοινωνικό παράδειγμα.

Γιατί λοιπόν να συνεχιστεί;

Ρήξη με το παλιό χρειάζεται.

Αυτή τη ρήξη εγγυάται η σημερινή πολιτική ηγεσία.

Όπως είδαμε και κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού στην Πάτρα, όπου μίλησαν με τον Δήμαρχο, είδαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις, μίλησαν με την απερχόμενη Διοίκηση του Εθνικού Αθλ. Κέντρου και διαβουλεύτηκαν με το Αθλητικό Τμήμα της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, η σύνθεση της πολιτικής ηγεσίας, έχει τα προσόντα να κάνει την αναγκαία ρήξη.

Ο Υφυπουργός Σταύρος Κοντονής, παλιός κομμουνιστής αγωνιστής που ποτέ δεν εγκατέλειψε τις ιδέες του, Βουλευτής Ζακύνθου, ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός, υπεύθυνος ως τώρα για την αθλητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της ΚΕ και παλιός αγωνιστής του ΚΚΕ και του ΣΥΝ και τέλος ο Τάσος Πανταζίδης, συντονιστής του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, παλιό μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος, αποτελούν μια σκληρή πολιτική ομάδα που καλείται να εφαρμόσει ιδέες, θέσεις και πολιτικές που είδαμε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτές ο κόσμος του Αθλητισμού στήριξε το κόμμα στις πρόσφατες εκλογές. Η διοίκηση του Υφυπουργείου, έχει μόνο μία επιλογή: να πετύχει.

Κάστωρ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας