Μαϊ. 18, 2014

ΘΕΩΡΙΑ και ΠΡΑΞΗ

Σαν σήμερα το 1814 γεννιέται στο Πρεμουκινο της Ρωσίας ο μεγαλος επαναστάτης και θεωρητικος του Αναρχισμού ΜΗΧΑΗΛ ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ .                                                                                

 Ειναι ο σημαντικοτερος ίσως εκπρόσωπος του κινήματος ίσως γιατί συνδυασε τη θεωρια με την πράξη . Η διαμάχη του με τον Καρλ Μαρξ δίχασε όχι μονο την πρωτη διεθνή αλλά και όλο το επαναστατικό κίνημα. Ο Μπακούνιν ηταν ο μεγαλύτερος γιός ενος μικρού γαιοκτημονα της επαρχίας Τβερ , Το 1840 πήγε στο Βερολίνο για να ολοκληρώσει την εκπαίδευση του . Το 1842 δημοσίευσε στη Δρέσδη το πρωτο επαναστατικό του πιστεύω που τελείωνε με το περιφιμο ( το πάθος για την καταστροφή είναι και δημιουργικό πάθος ).Η επανασταση του 1848 στο Παρίσι του έδωσε την πρωτη γεύση απο συμμετοχή σε οδομαχίες .  Τα τελευταια χρόνια της ζωής του τα πέρασε φτωχός στην Ελβετία . Ο βραχυχρονος ενθουσιασμός του για το νεαρό επαναστάτη Νετσάγιεφ τον εξέθεσε για λίγο αλλά δεν στάθηκε ικανό να αμαυρώσει αυτή τη μεγάλη θεώ ρητική και επαναστατική μορφή.    

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας