Απρ. 12, 2016

Εξτρατεια ενημερωσης προς τους ιδιοκτητες δεσποζομενων ζωων απο το Δημο Ηρακλειου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

            ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                     Ηράκλειο 12-04-2016      

Εκστρατεία ενημέρωσης σε ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων από το Δήμο Ηρακλείου

Εκστρατεία ενημέρωσης των ιδιοκτητών τετράποδων ξεκίνησε ο Δήμος Ηρακλείου που επιδιώκει για να μειωθούν τα αδέσποτα η καλλιέργεια συνείδησης του υπεύθυνου ιδιοκτήτη συντροφιάς, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων.

Στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική αρχή ζητά από τους ιδιοκτήτες των τετράποδων την τήρηση των κανόνων και των νόμων που έχουν ψηφιστεί και τη συνδρομή των αρμοδίων υπηρεσιών π.χ αστυνομία για την εφαρμογή του.

Από σήμερα και για ένα μήνα  κατόπιν πρωτοβουλίας της Αρμόδιας Αντιδημαρχίας και του κ.Πέτρου Ινιωτάκη και σε συνεργασία με τον πολιτικό προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνο Παττακό θα πραγματοποιούνται μικτές περιπολίες με αστυνομία ,δημοτική αστυνομία και σε συνεργασία με τη Ζωόφιλη Δράση, Ζωφόρο και Φιλ.Οργ.Σείριος για την ενημέρωση αρχικά των πολιτών ,ενώ μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα που αφορούν την εγκατάλειψη ζώων.Μάλιστα σήμερα στο κέντρο του Ηρακλείου οι αρμόδιοι συνάντησαν και σχολείο και ενημέρωσαν τα παιδιά.

Ο ρόλος του Δήμου σε θέματα προστασίας των ζώων συντροφιάς θα είναι ενεργός και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε δηλώνει ο κ.Ινιωτάκης

Με ειδικό σκάνερ που διέθεσε η υπηρεσία κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης θα τσεκάρονται τα ζώα ώστε να διαπιστώνεται ότι φέρουν το ειδικό τσιπ και στη συνέχεια στο πλαίσιο του νόμου του Ν.4039/2012 που προβλέπει εκτός των άλλων «ευζωία/προστασία των ζώων συντροφιάς, η εμπρόθεσμη σήμανση /καταγραφή/δήλωση απώλειας από τους ιδιοκτήτες τους, η μέριμνα για τον ασφαλή περίπατο σε κοινόχρηστους  χώρους, η εκτροφή /αναπαραγωγή/ πώληση ζώων συντροφιάς» οι ιδιοκτήτες θα παρακολουθούνται πλέον και  θα ελέγχονται και θα επιβάλλονται πρόστιμα που φτάνουν και τα 300 ευρώ.

ΠΗΓΗ##ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας