Μαρ. 16, 2016

Η Νεα Ζηλανδια αναγνωρισε επισημα οτι ΟΛΑ τα ζωα ειναι οντα με αισθησεις και συναισθηματα

Η Νέα Ζηλανδία έθεσε ένα νομικό προηγούμενο με μεγάλη αξία, καθώς για πρώτη φορά νομοθέτησε υπέρ αυτού που για τους φυσιολάτρες αποτελεί αυτονόητο: ότι όλα τα ζώα έχουν αισθήσεις και συναισθήματα ακριβώς όπως και εμείς.

Αυτό σημειώνει μια εκπληκτική αλλαγή στην δημόσια αντίληψη πάνω στο θέμα, αφού στο παρελθόν μόνο κάποια ζώα απολάμβαναν το προνόμιο της προστασίας τους, λόγω αυτών των χαρακτηριστικών που -υποτίθεται- τα ξεχώριζαν από τα άλλα.

Το νομοσχέδιο για την Πρόνοια των Ζώων, που ψηφίστηκε πριν λίγο καιρό, προβλέπει νομικές κυρώσεις για όποιον κακοποιήσει οποιοδήποτε ζώο, απαγορεύοντας επίσης έρευνες και πειράματα πάνω στα ζώα. Το κυνήγι και η αιχμαλωσία ειδών άγριας ζωής θεωρούνται πια παράνομα, σε κάθε τους μορφή.

«Το να αναγνωρίζεις ότι τα ζώα έχουν αισθήσεις είναι το να δηλώνεις κατηγορηματικά ότι μπορούν να βιώσουν και θετικά και αρνητικά συναισθήματα, περιλαμβάνοντας σε αυτά και τον πόνο ή το άγχος», είπε η Δρ. Βιρτζίνια Γουίλιαμς, διευθύντρια της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Ζώων της Νέας Ζηλανδίας. «Αυτή η κατηγορηματικότητα είναι το καινούριο στην υπόθεσή μας, και αποτελεί άλλο ένα βήμα στο ταξίδι για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης όλων των ζώων».

«Οι θετικές προσδοκίες για αυτήν την καλυτέρευση αλλάζουν ραγδαία, και οι συνήθεις πρακτικές που ασκούνταν πάνω σε κατοικίδια ή σε ζώα φάρμας, δεν γίνονται πλέον αποδεκτές», δήλωσε ο Δρ. Στιβ Μέρτσαντ, πρόεδρος της Ένωσης Κτηνιάτρων της Νέας Ζηλανδίας.

Όπως είπαμε και στην αρχή του κειμένου, αυτό το νομοσχέδιο δημιουργεί ένα θετικό νομικό προηγούμενο, που θα μπορεί να το αξιοποιήσει οποιοδήποτε νομοθετικό σώμα ενδιαφέρεται να εισάγει αντίστοιχες διατάξεις, είτε σε εθνικό είτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

πηγη##Hit&Run

ΑΝΑΠΟΔΑ

Σχόλια

04.10.2016 19:21

Χρήστος Ψαρρός

Πάνε πια τα αρνάκια Νέας Ζηλανδίας, ;;;;
Μήπως μας δουλεύουν αγρίως ;;;

14.06.2016 21:12

Αντικειμενική

Και τι κάνουν για το άγριο κούρεμα των προβάτων και το "αρνάκι Ν. Ζηλανδίας?
Άλλη μια υποκριτική κυβέρνηση, γιατί μόνο αν κλείσουν οι φάρμες, οι γούνες, τα πειράματα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

12.06.2016 23:00

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΜΕ ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΡΩΤΑΜΕ??? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΑΡΚΟΦΑΓΙΑ???

12.06.2016 13:52

Panou Kyriakos

Εύγε

23.03.2016 06:55

Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου

Έχουμε διαβάσει με προσοχή την ανακοίνωση αλλά και το περιεχόμενο της νέας νομοθεσίας. Δεν έχουμε προσέξει πουθενά ότι σε κάποιο στάδιο θα σταματήσει τελείως η εκμετάλευση των ζώων. Η Ν. Ζηλανδία είνα

21.03.2016 16:47

TessTheo

Πολιτισμός...Ναι, πώς!! Γι'αυτό κυνηγάγανε τις γάτες με τις καραμπίνες μέχρι χτές και το θεωρούσαν και δικαίωμά τους!

19.03.2016 12:52

Σοφία Κόλλια

Συγχαρητήρια στην Νέα Ζηλανδία! Αυτός είναι ο πραγματικός πολιτισμός!

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας