Μαρ. 13, 2017

Πρωτη φορα μετα απο 7 χρονια , 2-1 υπερ της αδειας για τον Κουφοντινα

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στις 5μμ από τα Προπύλαια στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλ. Κουμουνδούρου

 Άδεια τώρα στον Δημήτρη Κουφοντίνα και τον Κώστα Γουρνά

Πριν από 12 μέρες, για πρώτη φορά, το Συμβούλιο Αδειών της φυλακής Κορυδαλλού αποφάσισε με πλειοψηφία 2 – 1 (υπέρ ο διευθυντής και η κοινωνική λειτουργός, κατά η εισαγγελέας) να δώσει άδεια στον Δ. Κουφοντίνα μετά από περίπου επτά χρόνια. Η εισαγγελέας έκανε προσφυγή στη συγκεκριμένη απόφαση με το ίδιο αυθαίρετο, αντικομμουνιστικό και αντισυνταγματικό σκεπτικό των προκατόχων της. Επίκειται η εξέταση της προσφυγής στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Πρόκειται για τη συνέχιση του γνωστού αίσχους των πολιτικών διακρίσεων απέναντι σε πολιτικούς κρατούμενους, που το κράτος αρνείται να αποδεχτεί την ιδιότητά τους, αίσχος για το οποίο δεν ευθύνεται μόνο η δικαστική χούντα αλλά και η κυβέρνηση η οποία αρνείται να προβεί στην αναγκαία νομοθετική ρύθμιση ώστε όλοι οι κρατούμενοι που δικαιούνται άδεια να την παίρνουν απρόσκοπτα. Εξ’ άλλου, η μη χορήγηση άδειας και στους Γιώργο Καραγιαννίδη, Φοίβο Χαρίση, Γρηγόρη Σαραφούδη και Νίκο Ρωμανό, αποδεικνύει περίτρανα τον κατήφορο της πλήρους έκπτωσης δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησής μας για τη  χορήγηση αδειών στους πολιτικούς κρατούμενους πραγματοποιείται την Τετάρτη 15 Μαρτίου  πανελλαδική μέρα αλληλεγγύης με συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις σε πολλές πόλεις της χώρας καθώς και διαδήλωση στις 5μμ από τα Προπύλαια στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κουμουνδούρου.

Η υπόθεση μας αφορά όλους και όλες, να είμαστε εκεί!

ΦΩΝΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας