Ιαν. 27, 2017

ΟΧΙ ειπε ο Αρειος Παγος στην εκδοση των 8 Τουρκων Αξιωματικων

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΠΟΛΙΤΩΝ

Δελτίο Τύπου 27/1/2017

Η απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι 8 ικέτες Τούρκοι αξιωματικοί στην Τουρκία δημιούργησε μεγάλη ικανοποίηση στην ελληνική κοινωνία, την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα. Πρόκειται για μια κορυφαία απόφαση που εδραιώνει το κράτος δικαίου και τιμά τον αρχαιότερο ελληνικό θεσμό του ικέτη, ο οποίος στη σύγχρονη κοινωνία θεσμοθετήθηκε ως θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου.

Οι Έλληνες δικαστές εξέφρασαν με την αμερόληπτη απόφασή τους το δημοκρατικό κίνημα κατά της έκδοσης το οποίο αναπτύχθηκε τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες της Ευρώπης, θέτοντας υπεράνω οποιασδήποτε διπλωματικής σκοπιμότητας το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα, που κατακτήθηκαν με επαναστάσεις και μεγάλους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες.  Η δικαστική απόφαση θυμίζει τη θέση του Αρείου Πάγου στην ηθική διαπαιδαγώγηση των πολιτών, όπως ακριβώς αναφέρεται στον Αρεοπαγιτικό του Ισοκράτη.

ΑΝΑΠΟΔΟΣ

 

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας