Ιουν. 1, 2015

Νεα διοικηση στον Συνδεσμο Φυλακισθεντων Εξορισθεντων Αγωνιστων

Σημαντική  ήττα  υπέστησαν  οι δυνάμεις του  ΚΚΕ  στο Σύνδεσμο   Φυλακισθέντων Εξορισθέντων  Αγωνιστών  περιόδου  1967- 1974 (ΣΦΕΑ) στον οποίο  χθές  έγινε Τακτική Συνέλευση αλλά και εκλογές .
Έπειτα από οκτώ  συνεχόμενες διετίες  όπου  οι δυνάμεις  που πρόσκειντο στο ΚΚΕ  ήλεγχαν τον Σύνδεσμο η διοίκηση του ιστορικού   Συνδέσμου πέρασε στα χέρια  των  Αγωνιστών που πρόσκεινται στο Σύριζα αλλά  και σε ανεξάρτητους  ή και ανένταχτους  που συνεργάσθηκαν  μαζί του.
Από το σύνολο των 21 μελών του Διοικητικού  Συμβουλίου  από την πλευρά των δυνάμεων του Σύριζα και των  συνεργαζόμενων  μαζί του εκλέγονται 12  μέλη  ενώ από την πλευρά του ΚΚΕ εκλέγονται  9 .
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός  ότι  ανάμεσα στους 21 πρώτους που εκλέγονται δεν περιλαμβάνεται  ο μέχρι χτές πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Νίκος  Τριανταφύλλου  ο οποίος εξελέγει  23 .
Ανάμεσα στα 21 μέλη του Συνδέσμου που εκλέγονται είναι  από  την πλευρά του ΚΚΕ και ο βουλευτής  του κ. Σπύρος Χαλβατζής  ο οποίος  θεωρείται σίγουρο ότι θα παραιτηθεί .
Για να βρεθεί και πάλι όμως στο Διοικητικό Συμβούλιο  του ιστορικού Συνδέσμου  ο μέχρι χτές πρόεδρος κ. Νίκος Τριανταφύλλου  θα πρέπει να παραιτηθεί ένας ακόμα εκλεγμένο μέλος της  παράταξης του ΚΚΕ.
Ο  Σύνδεσμος  αυτός που  ιδρύθηκε  και λειτουργεί αμέσως μόλις έπεσε η Δικτατορία  το 1974  περιλαμβάνει  όλους εκείνους του αντιστασιακούς  που αγωνίσθηκαν κατά της  Αμερικανοκίνητης  Χούντας  και  οι οποίοι συνελήφθησαν και βασανίστηκαν στα μπουντρούμια της Ασφάλειας και της ΕΣΑ  στάλθηκαν σε τόπους εξορίας  και πλήθος από αυτούς έχασαν και τη ζωή τους .
Τα γραφεία του Συνδέσμου στεγάζονται  στο κτήριο του  πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ  (  Ειδικό Ανακριτικό  Τμήμα  Ελληνικής Στρατιωτικής Αστυνομίας  )  που βρίσκεται μπροστά  και δίπλα από το Ναυτικό Νοσοκομείο και το ΝΙΜΙΤΣ και σε μικρή απόσταση από την Αμερικάνικη Πρεσβεία .
Για ιστορικούς λόγους ο Δήμος της Αθήνας  παραχώρησε τα κτήρια αυτά στον  Σύνδεσμο των Αντιστασιακών  κατά της Χούντας  όπου άλλωστε πολλοί από αυτούς  κρατήθηκαν και βασανίστηκαν  μέσα στους ίδιους χώρους που σήμερα λειτουργούν τόσο  τα γραφεία όσο και το Μουσείο του Συνδέσμου .
Ανάμεσα στα εκλεγμένα μέλη του Συνδέσμου  επανεκλέγεται  στο  21μελές Διοικητικό Συμβούλιο  ο συνάδελφός μας  δημοσιογράφος Γιώργος Φιλιππάκης  την υποψηφιότητα του οποίου  στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ  στηρίζει ο  Ανάποδος

Πιρανχας

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας