Νοε. 15, 2021

Αποβάλλουν τα βαρύδια . Οι συνεργασίες σε ισότιμη βάση

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Από: 'MARIA ZARIFI' via SYRIZA_ERGAZOMENOI_MME <syriza_ergazomenoi_mme@googlegroups.com> Date: Δευ, 15 Νοε 2021 στις 8:45 μ.μ. Subject: Re: [syriza_ergazomenoi_mme] Λινκ για την ευρεία ολομέλεια της Συσπείρωσης To: Syriza MME <syriza_ergazomenoi_mme@googlegroups.com>, gmelingonis@gmail.com <gmelingonis@gmail.com>, John Tzoustas <tzoustas@hotmail.com>

ΕΝΤΙΜΑ, ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

Συνάδελφοι και σύντροφοι Ως ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ -η «αδελφή» παράταξη της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην ΕΣΠΗΤ, ενεργή στο ΔΣ της Ένωσης από το 1997 είτε σε θέσεις διοίκησης είτε μειοψηφίας- ενημερωθήκαμε από τη συν. Μαρία Ζαρίφη για όσα ειπώθηκαν το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στη συζήτηση μέσω zoom για τους 10 προτεινόμενους για σταυροδοσία στις επικείμενες εκλογές για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.

Μεταξύ των προτεινόμενων και ο νυν πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ (παρών και στη σύσκεψη μέσω zoom), Θέμης Μπερεδήμας.

Αντιλαμβάνεστε -θέλουμε να ελπίζουμε- πως το να προτείνουμε στα μέλη και μη μέλη μας - συναδέλφους στους χώρους δουλειάς, μη συνδικαλισμένους, με ευθύνη κυρίως των σωματείων, να ψηφίσουν Μπερεδήμα για τον ΕΔΟΕΑΠ συνιστά συνδικαλιστική αυτοχειρία για μας και φυσικά δεν σκοπεύουμε να το κάνουμε.

Δεν πρόκειται μόνο για συνδικαλιστικές (ή πολιτικές) διαφορές.

Τέτοιες είχαμε και στο παρελθόν, με συνδικαλιστές άλλων παρατάξεων, που τις αντιμετωπίσαμε θεσμικά και συμπράξαμε μαζί τους βάσει κοινού προγράμματος, ακόμη κι αν τα πρόσωπα αυτά χαρακτηρίζονταν από παλαιοκομματική - παραγοντική νοοτροπία.

Δυστυχώς, για εμάς -αλλά και για όσους διαθέτουν στοιχειώδη μνήμη- ο συγκεκριμένος συνάδελφος θεωρείται αναξιόπιστος σε ό,τι αφορά την ανάμειξή του τουλάχιστον στα κοινά του κλάδου.

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός (2-3 μήνες πριν από τις προηγούμενες εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ) από τότε που έφερνε τον Καρούτζο -τότε πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ- στο ΔΣ της ΕΣΠΗΤ και τον πλάσαρε ως τον «απόλυτο σωτήρα».

Παρόντες είμαστε, αυτόπτες μάρτυρες.

Ούτε όταν πρωτοστατούσε επί σειρά ετών στη διάλυση του μηχανισμού αγγελιοσήμου (πριν ακόμη καταργηθεί το ΕΤΑΠ ΜΜΕ), είτε με «στάση πληρωμών» είτε με άλλες «δικολαβίστικες» πρωτοβουλίες.

Δώσαμε σκληρή μάχη για να μη συμβεί αυτό.

Η παράταξή μας παραμένει ενεργή, δραστήρια στους χώρους δουλειάς και συνεχίζει τη συνδικαλιστική δράση της: Θα είναι παρούσα και στις εκλογές για την ΕΣΠΗΤ και για την ΠΟΕΣΥ.

Αυτονόητα -και παρά την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα- θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει συνάδελφος και σύντροφος της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, ο οποίος να πιστεύει πως η παράταξή μας θα παίξει το ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου».

Η όποια συζήτηση για τις όποιες συνεργασίες σε ΠΟΕΣΥ και ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει να γίνεται στη βάση ενός ισότιμου και ειλικρινούς διαλόγου.

Αυτός ο διάλογος δεν έγινε ποτέ με μας.

Φυσικά δεν απέχουμε από τις τρέχουσες εκλογικές διαδικασίες του ΕΔΟΕΑΠ, συμμετέχουμε ενεργά, κινητοποιηθήκαμε στους χώρους δουλειάς και συμβάλαμε ώστε αρκετοί συνάδελφοι -συνδικαλισμένοι και μη- να συμμετάσχουν στις εκλογές μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, κυρίως.

Μέσα στις προτάσεις μας για τη δεκάδα, αυτονόητα έχουν θέση και ο σύντροφος Μάρκος Γκανάς, μαζί με τον οποίο δώσαμε τη μάχη να κρατηθεί ο μηχανισμός αγγελιοσήμου, στην κρίσιμη περίοδο κατάρρευσης των εσόδων των Ταμείων μας (ΕΔΟΕΑΠ και ΕΤΑΠ ΜΜΕ), όπως και το ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ, Τάσος Αναστασιάδης.

Για τη ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ της ΕΣΠΗΤ

Μαρία Ζαρίφη, τ. μέλος ΔΣ ΕΣΠΗΤ και ΔΣ ΕΤΑΠ ΜΜΕ

Σπύρος Κρίκος, τ. Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΗΤ

Υ.Σ.: 'Οσοι συνάδελφοι θέλουν περισσότερες πληροφορίες για τα έργα και τις ημέρες του Θέμη Μπερεδήμα (από την Ένωση - μαϊμού που είχε στήσει ως δημόσιος υπάλληλος της ΓΓΕΕ, ως τα πιο πρόσφατα) μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας, για περισσότερα στοιχεία (messenger, mail, κινητά ......................)

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας