Φεβ. 5, 2021

Ε.Τ.Ι.Τ.Α. Δελτιο τυπου για το Ν/Σ του Υπουργειου Παιδειας

Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2021                                                                         Αρ. Πρωτ:  3054

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη τη πανδημία, αλλά και το γεγονός ότι κρατά τα πανεπιστήμια εδώ και ένα χρόνο κλειστά (!!!) με το πρόσχημα ότι δε μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών, περνά το απαράδεκτο νομοσχέδιο για την παιδεία.

 

Ένα νομοσχέδιο το οποίο εκτός όλων των άλλων μέτρων που προβλέπει (ελάχιστη βάση εισαγωγής, μηχανογραφικό δύο φάσεων, πέταγμα των φοιτητών που έχουν ξεπεράσει το χρόνο φοίτησης έξω από τα πανεπιστήμια κ.α.), ιδρύει και την περίφημη ΟΠΠΙ (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων), αλλά προβλέπει και τη δημιουργία πειθαρχικού συμβουλίου φοιτητών.

 

Δε φτάνει λοιπόν  που θα αφήσει εκτός πανεπιστημίων χιλιάδες μαθητές, δε φτάνει που κάνει ακόμα πιο περίπλοκο το σύστημα εισαγωγής τους στα πανεπιστήμια, δε φτάνει που εξισώνει τα πτυχία των δημοσίων ιδρυμάτων με τα ιδιωτικά κολλέγια με αποτέλεσμα όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα αποκτά πτυχίο ίσο με αυτού που έκανε τεράστιες θυσίες για να περάσει στο δημόσιο πανεπιστήμιο και γενικώς τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα του λαού, ιδρύει και κατασταλτικές δυνάμεις με τη δικαιολογία ότι υπάρχει ανομία στα πανεπιστήμια!

 

Βγάζει μάτι η προσπάθεια της κυβέρνησης  να προστατέψει  δια πυρός και σιδήρου τα επιχειρηματικά συμφέροντα στους χώρους των πανεπιστημίων. Οι φοιτητές και η πανεπιστημιακή κοινότητα έδωσαν μια πρώτη απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας.

 

Η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. στέκεται αλληλέγγυα στους φοιτητές και καθηγητές που πλήττονται από την αντιεκπαιδευτική αυτή μεταρρύθμιση. Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο αυτό. Θα είμαστε συμπαραστάτες και αρωγοί στην απόλυτα δικαιολογημένη αγανάκτηση των φοιτητών. Να είναι σίγουροι ότι ο επικίνδυνος αυτός σχεδιασμός για τη λαϊκή οικογένεια, δε θα μείνει αναπάντητος από το λαϊκό κίνημα.

 

 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

     Ο Πρόεδρος          Η Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Αλιφέρης         Δέσποινα Καρτερού

 

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας