Δεκ. 30, 2020

Σπυρος Κομινης ο ασυμβιβαστος Δημοσιογραφος

Ο Σπύρος Κομίνης ο ασυμβίβαστος Δημοσιογράφος

κάνει τώρα εξωτερικό δελτίο από τον Παράδεισο

«Έφυγε" απόψε από την ζωή και ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΜΙΝΗΣ Ο Δημοσιογράφος ,ο σπουδαίος αρθρογράφος, ο ανεξάρτητος αναλυτής των διεθνών θεμάτων που με την αρθογραφία του προέβλεψε την κρίση του 2008-2010, ο ασυμβίβαστος για τις ιδέες του , που υπηρέτησε με πάθος την πραγματική και σε βάθος ενημέρωση .

Γεννήθηκε στην Αθήνα 24 Δεκεμβρίου 1947. Είχε το μοναδικό ταλέντο και την ανεπανάληπτη ικανότητα να ανακαλύπτει και να αποκαλύπτει, ανάμεσα στις γραμμές, την αθέατη πλευρά των γεγονότων οδηγώντας τον αναγνώστη , τον ακροατή, τον θεατή στην μοναδική αλήθεια.

Στέλεχος εφημερίδων από την δεκαετία του 1970 ασχολήθηκε συστηματικά με τα διεθνή , το εξωτερικό δελτίο ειδήσεων , όπως έλεγαν οι παλιότεροι στις εφημερίδες Έθνος, Πρωινή Ελευθεροτυπία, Ειδήσεις και στην ΕΡΤ αλλά και στο ιδιωτικό ραδιόφωνο ”Ωχ FM” με πολύκροτες συνεντεύξεις.

Σε δική του έμπνευση οφείλεται η έκδοση της εφημερίδα «Η Πρώτη», ενώ είχε καθοριστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκδοση της πρώτης ανεξάρτητης συνεταιριστικής εφημερίδας το Ποντίκι στη δεκαετία του ΄70.

Όταν διαφώνησε κι αποχώρησε από το "Π" συμμετείχε στην έκδοση του «Ρίζου της Δευτέρας» (εβδομαδιαία απογευματινή έκδοση του Ριζοσπάστη), γράφοντας το ένθετο δισέλιδο «Σατιρίζος» που αποτέλεσε επανάσταση-τότε- για τα δεδομένα του ΚΚΕ.

Πήρε μέρος μαζί με τον Λυκούργο Κομίνη στην έκδοση της εφημερίδας της ΕΣΗΕΑ "ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΓΝΩΜΗ".

Με την κυκλοφορία του μοναδικού φύλλου οι εκδότες υποχρεώθηκαν συνθηκολογήσουν, να υπογράψουν ΣΣΕ με την ΕΣΗΕΑ και να αποβεί έτσι νικηφόρα για τον κλάδο η μεγάλη απεργία του 1975.

Ένα μήνα ακριβώς μετά τον Κώστα Μπετινάκη τώρα «ταξιδεύει» στον Παράδεισο και ο Σπύρος Κομίνης.

Οι δύο συμμαθητές,από το Δημοτικό, κάνουν τώρα εξωτερικό δελτίο από τον Παράδεισο

Ελίνα Κώστα Νίκο κουράγιο μας αφήνει σπουδαίες παρακαταθήκες

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ι. ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣ

Στη ΦΩΤΟ Ο Σπύρος Κομίνης πρώτος από αριστερά σε παλιότερη εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Τάσο Λειβαδίτη, που είχε διοργανώσει η ΠΟΕΣΥ σε συνεργασία με την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων.

πηγη## ked press

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας