Δεκ. 20, 2020

Δεν εχουμε ( ακομα ) Χουντα

Εσεις της Ομοσπονδιας Στρατιωτικων Ενωσεων καπου εχετε μπερδεψει τις ημερομηνιες ( η οχι ? ) δεν εχουμε ( ακομα ) Χουντα .

Οι δημοσιογραφοι κανουν ακομα ρεπορταζ χωρις λογοκρισια.

 

                  --------------------------------------------------

 

 

Επιστολή της ΕΣΗΕΑ στην ΠΟΜΕΝΣ

ΓενικέςΔελτία Τύπου 16.12.2020 15:00

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) την ακόλουθη επιστολή :

«Κύριοι,

Σε απάντηση της από 12-12-20 κοινοποίησης προς εμάς της επιστολής σας που απευθύνετε στο μέλος μας κ. Ιωάννα Ηλιάδη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σας καλεί να σταματήσετε να επιχειρείτε ανάμειξή σας στο έργο δημοσιογράφων.

Οι δημοσιογράφοι υπηρετούν την ελευθερία του Τύπου, σύμφωνα με τους κανόνες Δεοντολογίας της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Σε αυτό το καθήκον για την ενημέρωση των πολιτών δεν χωράει καμία παρέμβαση.

Η ΕΣΗΕΑ στηρίζει τα μέλη της στην πραγματοποίηση των σκοπών της ελευθερίας και της ενημέρωσης.

 

                    Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

    Η Πρόεδρος                         Ο Γενικός Γραμματέας»

                    ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ολο το παρασκηνιο  εδω απο το Army Voice

 

Κρίση πανικού συνδικαλιστών Στοχοποιούν δημοσιογράφο Απάντηση ΕΣΗΕΑ

Από

 -

3 Δεκεμβρίου, 2019

Share

Πρόεδρος ΠΟΜΕΝΣ Δημήτρης Ρώτας

Κρίση πανικού συνδικαλιστών – στοχοποιούν δημοσιογράφο – Σκληρή απάντηση ΕΣΗΕΑ – Πλήθος μηνυμάτων συμπαράστασης στο Armyvoice.gr

Νέα απόπειρα φίμωσης του Τύπου με απειλητικές ανακοινώσεις εκδηλώθηκε σήμερα από την ΠΟΜΕΝΣ.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ Δημήτρης Ρώτας και ο Γενικός Γραμμέας Γεώργιος Θεοδώρου, στοχοποιούν το Armyvoice.gr και τη δημοσιογράφο Ιωάννα Ηλιάδη,

η οποία αντέδρασε άμεσα στην επιχείρηση φίμωσης του Τύπου, η οποία εκπορεύτηκε από τον Οργανωτικό Γραμματέα της ΠΟΜΕΝΣ Ηλία Κολλύρη και καταδικάστηκε από τον πολιτικό κόσμο, τους στρατιωτικούς, τους δημοσιογράφους και την ΕΣΗΕΑ.

Κάνοντας δήθεν πως δεν έχουν δει τις αντιδράσεις, αλλά και τα δημοσιεύματα σε όλο τον Τύπο, στοχοποιούν την δημοσιογράφο απειλώντας με νέες διώξεις και αγωγές,

κάτι που συνηθίζουν να κάνουν όχι μόνο στους δημοσιογράφους, αλλά και στους ίδιους τους συναδέλφους τους. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ: ΠΟΜΕΝΣ: Οι συνδρομές των στρατιωτικών γίνονται αγωγές και εξώδικα

Αντιδρώντας στην στοχοποίηση της Δημοσιογράφου, η ΕΣΗΕΑ παίρνει για μια ακόμα φορά θέση και καταδικάζει την επίθεση, η οποία έχει στόχο να φιμώσει και να λογοκρίνει το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

Πιο συγκεκριμένα η ΕΣΗΕΑ αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση που δέχεται η συνάδελφος Ιωάννα Ηλιάδη από αξιωματικούς.

Παρότι τα σχόλια συγκεκριμένων επιτελών περί φίμωσης του Τύπου και μέτρων κατά διαπιστευμένων δημοσιογράφων έχουν προκαλέσει οξύτατη κριτική από την πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης και την αντίδραση όλων των κομμάτων, ωστόσο τα βέλη τώρα στρέφονται προσωπικά κατά της συναδέλφου!

Η συνάδελφος στοχοποιείται δήθεν για “επιχείρηση διχασμού των στρατιωτικών” επειδή στηλίτευσε την προσπάθεια λογοκρισίας των δημοσιογράφων και υποβάθμισης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει την συμπαράστασή του στη συνάδελφο και τονίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι η ΕΣΗΕΑ δεν θα εμπλακεί στις όποιες αντιπαραθέσεις μεταξύ αξιωματικών.

Δηλώσεις συμπαράστασης στην επίθεση που δεχθήκαμε έρχονται από παντού

Υποπτέραρχος ε.α. Παύλος Χρήστου, αντιπρόεδρος ΕΑΑΑ

ΑΝΑΠΟΔΟΣ

Αποδοκιμάζω τις δηλώσεις της ΠΟΜΕΝΣ που αφορούν τους διαπιστευμένους
δημοσιογράφους στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι στο ΥΠΕΘΑ, διαχρονικά επιτελούν το σημαντικό έργο της ενημέρωσης του Ελληνικού λαού με υπευθυνότητα και συνέπεια και διαμορφώνουν την ορθή δημόσια πληροφόρηση.

Η άσκηση οποιασδήποτε «πίεσης» από «μηχανισμούς» στην ελεύθερη δημοσιογραφία και ελευθεροτυπία με σκοπό τη δημιουργία μιας ελεγχόμενης στρατηγικής πληροφόρησης, δεν είναι μόνον καταδικαστέα, είναι και επικίνδυνη.

Αλλά πέραν των άλλων η Αλήθεια είναι μαχόμενη, πρέπει να μάχεται.

Η στοχοποίηση συγκεκριμένης δημοσιογράφου που εδώ και 30 χρόνια είναι διαπιστευμένη στο ΥΠΕΘΑ (που διακρίνεται για το ήθος της και τη μαχητικότητα της), δημιουργεί εύλογες απορίες και ανησυχίες ως προς τη σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής αλλά και τη γενικότερη αντίληψη περί ελευθεροτυπίας.

Ανακοίνωση ΕΣΠΕΛ

Σεβόμενοι το ήθος, την αξιοπρέπεια και το κύρος που εκπέμπει ο Έλληνας Στρατιωτικός, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (Ε.Σ.Π.Ε.Λ),

με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου που σχετίζονται με την τοποθέτηση του Γραμματέα Οργανωτικού της ΠΟΜΕΝΣ κ. Ηλία Κολλύρη κατά την διάρκεια διεξαγωγής Ενημερωτικής Ημερίδας της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ την 29 Νοε 19,

εκφράζει απερίφραστα την βαθύτατη του θλίψη, για το δυσμενές «περιβάλλον» που συντελέστηκε στους «κόλπους» της Στρατιωτικής οικογένειας, από την παραπάνω «στάση» του εν λόγω συναδέλφου.

Τα μέλη του Δ.Σ της Ε.Σ.Π.Ε.Λ καταδικάζουν την συγκεκριμένη συμπεριφορά του κ. Ηλία Κολλύρη, βροντοφωνάζοντας ότι:

  • Είναι αντίθετα, με ενέργειες Ένστολων, που κρύβουν υπαιτιότητα δημιουργίας συνθηκών λογοκρισίας του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.
  • Είναι αντίθετα, με την οποιαδήποτε «παρέμβαση» Ένστολου στα καθήκοντα της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
  • Είναι αντίθετα, με εκπομπή μηνύσεων προς κάθε κατεύθυνση (ΜΜΕ, συναδέλφους) από εκπροσώπους Ένστολων.

Ως ενεργά μέλη της συλλογικής έκφρασης, καθήκον μας είναι να τιμούμε την Στρατιωτική μας ιδιότητα, αναδεικνύοντας – διεκδικώντας δίκαιη λύση στα προβλήματα των Συναδέλφων μας και όχι με την ενασχόληση μας με οτιδήποτε αλλότριο που θα μας αποπροσανατολίζει του στόχου μας.

Με Εκτίμηση
Το Δ.Σ της Ε.Σ.Π.Ε.Λ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας