Νοε. 17, 2020

Δια αλληλογραφιας το δογμα Χαρδαλια για την ενημερωση

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ
Εξ αποστάσεως και δια αλληλογραφίας
το δόγμα Χαρδαλιά για την …ενημέρωση!..

Mε άλλοθι την πανδημία είναι σε εξέλιξη επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης με το Επιτελικό Κράτος και εκδοτικά κέντρα αποφάσεων να επιδίδονται σε παραγωγή FAKE NEWS, με στόχο την επιβολή αυταρχικών πολιτικών σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας.
Το θέμα απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μετά από παρέμβαση του π.Α Αντιπροέδρου και μέλους του ΔΣ Δημήτρη Τσαλαπάτη, που υπογράμμισε τους κινδύνους για την ζωή και την υγεία των δημοσιογράφων που υποχρεώνονται να εργάζονται σε ακατάλληλους χώρους σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά ΜΜΕ και στο μέτωπο του ρεπορτάζ.
Σοκ προκάλεσε η αποκάλυψη ότι μόνο μία ερώτηση με απόσταση ημερών επιτρέπεται να κάνει ο δημοσιογράφος του ίδιου Μέσου, σύμφωνα με το δόγμα Χαρδαλιά, στην καθημερινή ΔΗΘΕΝ…. ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Δεύτερη ερώτηση απαγορεύεται και τα ερωτήματα πρέπει να υποβάλλονται εγγράφως μερικές ώρες νωρίτερα.
Δεν βρέθηκε ακόμη κυβερνητικός συνταγματολόγος για να γνωμοδοτήσει θετικά για αυτή την καταρράκωση που επιβάλλεται στην ελευθερία της έκφρασης!..
Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ξεφύγει υποχρεώθηκε τελικώς να παραδεχτεί ΜΟΝΟ τα αυξανόμενα κρούσματα σε βάρος της υγείας των συναδέλφων. Μαζί με τους συνοδοιπόρους της όμως αρνήθηκαν την έκδοση ανακοίνωσης για να μην δυσαρεστήσουν τα εργοδοτικά και πολιτικά κέντρα που η σύμπραξη τους υπηρετεί.
Εκκωφαντική υπήρξε η σιωπή του εκπροσώπου του Σύριζα και Προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ Σ. Καπάκου.
Την ίδια ώρα τα δημόσια ΜΜΕ σε διατεταγμένη λειτουργία από τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου, φρόντισαν να δοθεί κυβερνητικό ένδυμα στην επέτειο του Πολυτεχνείου με την ίδια παρέα στο ΔΣ της Ένωσης να παρακολουθεί τις εξελίξεις!..
Tην Δευτέρα η διοίκηση Ζούλα Γαμπρίτσου στην ΕΡΤ περιορίστηκε σε μια μεταμεσονύκτια επανάληψη εκπομπής, εξωτερικής παραγωγής για ξεκάρφωμα και σήμερα το ΑΠΕ φρόντισε να πλαισιώσει την πορεία της νεολαίας του ΚΚΕ με φωτογραφία αρχείου. Πρόκειται για λαθροχειρία που θυμίζει μέρες Ψύλλου στο Πρακτορείο και δεν στερείται πολιτικής σκοπιμότητας, αφού το τελευταίο καιρό δεν αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια αλλοίωσης της επικαιρότητας.
Στη επιστολή του προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Ο Δ. Τσαλαπάτης επισημαίνει:
«… Στη σημερινή συνεδρίαση θα πρέπει να συζητηθούν προ ημερήσιας διάταξης τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με την φονική πανδημία που απειλεί ΟΛΟΥΣ μας.
Οι κίνδυνοι για τους συναδέλφους στα μέτωπα της ενημέρωσης αλλά και σε χώρους εργασίας είναι άμεσοι και ήδη έχουν εντοπιστεί θετικά κρούσματα, σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
Η ενημέρωση της κοινής γνώμης γίνεται με παρέλαση αρμοδίων μπροστά στις κάμερες που απαντούν σε ερωτήσεις συναδέλφων δι αλληλογραφίας!.. , με αποτέλεσμα επιδίωξη χειραγώγησης.
Ο χειρισμός των θεμάτων της «θείας μετάληψης» από τον εκπρόσωπο τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με ιδιαίτερες σχέσεις με πρόσωπα της πλειοψηφίας του ΔΣ ιδιαίτερα μτά την έξαρση κρουσμάτων Κορωναιού μεταξύ ιερωμένων, απαιτεί διευκρινίσεις Ειδικότερα η δήλωση οι ιστοί δεν κινδυνεύουν αλλά μόνο οι άπιστοι!..
Η σύμπραξη των 6 στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί να μείνει απαθής μετά την πρωτοφανή δήλωση του καθηγητή Ν. Αλιβιζάτου, τον οποίο διέψευσε ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ , ως προς την απαγόρευση της εκδήλωσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου..
17.11.2020
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας