Σεπ. 5, 2020

Χαστουκι στην διοικηση της ΕΡΤ απο το Ευρωκοινοβουλιο

ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΕUROPE
Χαστούκι στην διοίκηση της ΕΡΤ
από το Ευρωκοινοβούλιο

Την ανάγκη διασφάλισης του δικαιώματος του πλουραλισμού στην ΕΡΤ επισημαίνει σε επιστολή-παρέμβαση ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβιντ Σασόλι με αφορμή την διακοπή της εκπομπής Europe, που συντόνιζε και παρουσίαζε η δημοσιογράφος Εύα Μπούρα.
Ο κ. Σασόλι με την επιστολή του απαντάει σε σχετική ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλη και η απάντηση του είναι στην ίδια κατεύθυνση με τις δηλώσεις των ελλήνων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ( Έλενα Κουντουρά, Κώστα Αρβανίτη, Στέλιο Κούλογλου, Αλέξη Γεωργούλη Πέτρο Κόκκαλη) του ΚΙΝΑΛ( Ν. Ανδρουλάκης, Ευα Καιλή) και του ΚΚΕ( Κ Παπαδάκη, Λευτέρη Νικόλαο – Αλαβάνο)
Το θέμα συζητήθηκε και στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με πρόταση του πρώην αντιπροέδρου Δημ. Τσαλαπάτη , το οποίο αποφάσισε και έστειλε σχετική επιστολή στη διοίκηση της ΕΡΤ, για την αποκατάσταση της πολυφωνίας και της εργασιακής σχέσης της συναδέλφου και όλων των συντελεστών της εκπομπής.
Την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος που έχει προκληθεί έχει ζητήσει από την διοίκηση, της δημόσιας τηλεόρασης που προβάλλει περίεργα προσκόμματα και ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Στ. Πέτσας διαπιστώνοντας ότι το πρόβλημα έχει προκληθεί, κυρίως από την προσωπική στρατηγική του νέου γενικού διευθυντή ενημέρωσης
Προφανώς η παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει την έγκριση, αν όχι την προτροπή, των ενοίκων του Μεγάρου Μαξίμου που δεν θέλουν να υπάρχει δυσαρέσκεια στο προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου με τα εθνικά θέματα σε κρίσιμη καμπή και με δυσοίωνες προοπτικές στο « μέτωπο» της πανδημίας.
Στη συζήτηση του θέματος στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στην πρόταση της ΚΕΔ υποχρεώθηκαν να προσχωρήσουν οι Σ Καπάκος και Μ Νικολάρα,, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, και ανάλογη θέση υπέρ των συναδέλφων είχαν και οι εκπρόσωποι της παράταξης Νέας ΕΣΗΕΑ. Εντύπωση προκαλεί η αρνητική στάση της Α΄ Αντιπροέδρου που επίσης εργάζεται στην ΕΡΤ και ως συνήθως υποστηρίζει τις επιλογές της διοίκησης.
Στην επιστολή του ο κ. Σασόλι επισημαίνει:
«…. Το δικαίωμα στην ενημέρωση και η διαφύλαξη του πλουραλισμού σε όλα τα κράτη μέλη είναι βασική προτεραιότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και για μένα προσωπικά θέμα ύψιστης σημασίας.
Συμμερίζομαι πλήρως την άποψή σας ότι πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστες, ανεξάρτητες και αμερόληπτες πληροφορίες σχετικά με το έργο του θεσμικού μας οργάνου.
Σημειώνω λοιπόν ότι η διακοπή του τηλεοπτικού προγράμματος «Europe» από την ΕΡΤ περιορίζει τις ευκαιρίες για τους Έλληνες πολίτες να ενημερώνονται για ευρωπαϊκά ζητήματα που καθορίζουν τη ζωή και το μέλλον τους.
Ενημερώθηκα ότι το Γραφείο Συνδέσμου του Κοινοβουλίου στην Αθήνα έχει ήδη κοινοποιήσει στην ΕΡΤ τη σημασία της παροχής στο ελληνικό κοινό ποιοτικών πληροφοριών για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και της μέριμνας του Ευρωκοινοβουλίου στο δικαίωμα της πληροφόρησης και του πλουραλισμού.
Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις που σχετίζονται με την κάλυψη των ευρωπαϊκών υποθέσεων από την ΕΡΤ..»
(Πηγή: Παρον της Κυριακής, ρεπορτάζ styx,Kίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων ΔΣ ΕΣΗΕΑ)
5/9/2020
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας