Απρ. 24, 2020

ΕΡΤ- ΠΟΣΠΕΡΤ : Ο ανικανος και ο βοηθος του , Ζουλας και Γαμπριτσος ξαναβαφτιζουν την ΕΡΤ

“Χαστούκι” από την ΠΟΣΠΕΡΤ: Ο «Νονός» Ζούλας καλεί τους εργαζόμενους να διαφημίσουν την μετονομασία της ήδη υπάρχουσας ERT – HYBRID σε ERT – FLIX !!

Την προσπάθεια να οικειοποιηθούν κάτιπου ήδη υπάρχει από το 2017 και που αποτελεί όραμα και έργο των εργαζομένων της ΕΡΤ και της προηγούμενης κυβέρνησης ( ΣΥΡΙΖΑ ) στηλιτεύει η ΠΟΣΠΕΡΤ ενω παράλληλα καταγγέλλει με σκληρά λόγια τον Κ. Ζούλα οτι “καλεί” κιόλας μέσω mail τους εργαζόμενους να να διαφημίσουν την μετονομασία της ήδη υπάρχουσας ERT – HYBRID σε ERT – FLIX !!!

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

Οι εργαζόμενοι  της ΕΡΤ  λάβαμε στα προσωπικά μας  e-mails, δια μέσου της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (!!!), μια προσωπική  επιστολή του προέδρου κ. Ζούλα  ο οποίος  αφού  μας …επαινεί,  κατόπιν  μας  περιγράφει  τον  εμπλουτισμό της ήδη υπάρχουσας  ERT_HYBRID ως μια  «νέα» υβριδική πλατφόρμα της ΕΡΤ και μας ζητά  να την διαφημίσουμε  από  τις  προσωπικές μας σελίδες  στα social media.

Αν το ενδιαφέρον  του κ. Ζούλα  για τους  εργαζόμενους ήταν  πράγματι αληθινό και η επιθυμία του για επικοινωνία  μαζί τους ήταν  όντως  ειλικρινής , τότε  μαζί με τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο  θα διαβουλεύονταν  με τους εργαζόμενους  εκτός και αν φαντάζονται ως επικοινωνία και διαβούλευση  τα δημοσιευμένα  σαν   θεόπνευστες  εντολές  (αποφάσεις) τελεσίγραφα  της διοίκησης  στη διαύγεια, που έχει …θολώσει με τις πρακτικές τους  και όχι να εκτιμά όπως  φαίνεται στη  προσωπική του  επιστολή, ότι  έχουμε πάθει όλοι  αμνησία, ή ότι πριν τρία χρόνια   είμαστε  σε κάποιον  άλλον πλανήτη κι όχι στην  ΕΡΤ.

Εκεί  όπου  με τον δικό μας μόχθο και στήριξη  η δημόσια ραδιο- τηλεόραση καινοτομούσε,  προσφέροντας   στο κοινό πρώτη απ΄όλους τη τεχνολογία high definition και το 2017 την υβριδική  πλατφόρμα  ERT HYBRID με πανευρωπαϊκή «πρωτιά» τη δυνατότητα  του  κάθε  επισκέπτη  να επιλέγει πολλαπλές  θεάσεις  (Mundial, Basket,  Formula 1  κλπ).

Τότε δηλαδή που  το κόμμα του κ. Ζούλα μαζί με εκείνον και τους  σημερινούς  ομοτράπεζους εισηγητές και συμβούλους  του απαξίωναν  την ΕΡΤ συνολικά αλλά   και κάθε  καινοτομία  της.

Χαιρετίζουμε  τον εμπλουτισμό  στις  παροχές της  ήδη  υπάρχουσας  πλατφόρμας , τονίζουμε  ωστόσο ότι  η συνταγματική  υποχρέωση  της ΕΡΤ  είναι να παρέχει  στην κοινωνία ελεύθερα και δωρεάν  όλα  της τα προϊόντα με όλα τα επίγεια, δορυφορικά και διαδικτυακά της μέσα    έχοντας μοναδικό “αντάλλαγμα”  το  ανταποδοτικό τέλος.

Πρέπει όμως να τονίσουμε  ότι  η  δωρεάν  παροχή του περιεχομένου  της  ERT -HYBRID  κοστίζει στους συμπολίτες μας,  αφού για να το απολαύσουν  πρέπει να πληρώνουν  κάθε μήνα κάμποσα ευρώ  στην εταιρεία που τους παρέχει internet.

 Οι τρόποι μετάδοσης  του ραδιοτηλεοπτικού προϊόντος, οι τρόποι ανάπτυξης  και όλα τα  …άλλα, πρέπει να περιγράφονται  στο  νέο στρατηγικό σχεδιασμό  της ΕΡΤ, ο οποίος  υποχρεωτικά  θα δοθεί  ολόκληρος  στους εκπροσώπους των εργαζομένων για διαβούλευση όπως  ρητά ορίζει ο νόμος 4324/2015 αρθρο7 παρ. 10.

Αν  οι ευχές και τα “καλά λόγια” του κ. Ζούλα για το προσωπικό,  δεν ήταν  μια υποκριτική εισαγωγή  της προτροπής του να διαφημίσουμε  όχι απλά  το εμπλουτισμένου (μερικώς)  περιεχόμενο  της ERT-HYBRID,  αλλά  τη δήθεν  «νέα»  πλατφόρμα  που σκέφτονται όπως δηλώνουν επίσημα  να την ονομάσουν ERT-FLIX , τότε  πως  μαζί με τον  κ, Γαμπρίτσο (και τους άλλους  που φανερά η κρυφά συνδιοικούν)  απαξιώνουν στην πράξη τους εργαζόμενους επιβάλλοντάς τους  ένα  οργανόγραμμα και έναν ΓΚΠ χωρίς  τυπική και ουσιαστική νομιμοποίηση;;;

«Ανοίγουν τις πόρτες»  για στελέχωση  επιτελικών  θέσεων  της ΕΡΤ  όχι  μόνο από  εργαζόμενους σε αυτήν,  δηλαδή από αυτούς  που  στα λόγια υποκριτικά  επαινούν, αλλά  και (;) από την …αγορά, καταργώντας  θεμελιώδεις  δομές  και διευθύνσεις, ενώ σκόπιμα δεν   αναφέρονται  οι  οργανικές  θέσεις  που χρειάζονται  για τη λειτουργία  της με όλες τις υπάρχουσες δομές, βάζοντας τις βάσεις  για μια  οργανική και λειτουργική  συρρίκνωση  της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με όπλο τη   “δημιουργική ασάφεια”  ή  και κατά περιπτώσεις τη “δηλητηριώδη σαφήνεια”.

Ταυτόχρονα  εδραιώνουν τον «κεντρικό έλεγχο» της  ενημέρωσης  ενισχύοντας  τη λογοκρισία και το φιλτράρισμα  των δυσάρεστων  στην κυβέρνηση ειδήσεων.

Οι εργαζόμενοι  κ. Ζούλα  και κ. Γαμπρίτσο  δεν είναι  τόσο  “γερασμένοι” όσο νομίζατε,  ώστε να ξεχνούν την μέχρι σήμερα  συμπεριφορά  σας έναντί τους, ούτε

και τόσο  “αδέξιοι” όπως δημόσια τους συκοφαντήσατε,  ώστε να μην μπορούν  να διαχειριστούν  όπως πρέπει  τους  κίβδηλους  επαίνους και τα όψιμα  και υποκριτικά   δήθεν  φιλικά  “χτυπήματα στον ώμο”.

Εμείς  με κόπο ιδρώτα και αίμα ανοικοδομήσαμε  εκ των  ερειπίων  που άφησε το “πραξικόπημα  του μαύρου” την ΕΡΤ  και  ξέρουμε  το ρόλο, την αποστολή μας  και  το  χρέος  μας  απέναντι στον ελληνικό λαό , στο νόμο και το Σύνταγμα  και  για αυτό  είμαστε  περήφανοι. 

Δεν χρειαζόμαστε τη δική σας …υπενθύμιση  για το πως  πρέπει να αισθανόμαστε, ούτε   τα  ψεύτικα  “χειροκροτήματα”  μιας  διοίκησης  που  διάλεξε  το δρόμο της   καθεστωτικής  επιβολής  και όχι του δημοκρατικού διαλόγου, για  να εκτελέσει  τις εντολές  που τις έδωσαν  μαζί με το διορισμό της.

ΠΗΓΗ #The FAQ

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας