Απρ. 16, 2020

EΣHEA : Για ολα φταιει ο κορωνοιος

ΟΙ 6 ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΝΙΠΤΟΥΝ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ
Σταύρωση χωρίς Ανάσταση
για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ

Φαίνεται τελικά ότι δεν έχουν τον Θεό τους. Πρώτα έκαναν μυστική συμφωνία για δημοσιογραφική καραντίνα και για να βγάλουν λάδι τον Χαρδαλιά, ανακοίνωσαν ότι οι δημοσιογραφικές ταυτότητες δεν ισχύουν!!! . Την Τετάρτη όμως λόγω της ακολουθίας του νιπτήρος έδωσαν και τα ρέστα τους oι 6 της σύμπραξης Σύριζα-Σαμαρά στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
1.-Με ανακοίνωση-μνημείο συνδικαλιστικής υποτέλειας θέλουν να τα φορτώνουν όλα στον αόρατο κορωνοϊό. Κάνουν έτσι και πάλι το χρέος τους στους εργοδότες και τους πολιτικούς τους πάτρωνες. Δεν λέει πουθενά τη λέξη ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ αφού τους υποστηρίζει αναφέροντας:
-Η…. πανδημία του κορωνοϊού έχει ανατρέψει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις στα ΜΜΕ». Ούτε κουβέντα για εργοδότες, Βρούτση κ.α.
-Σχεδόν στο σύνολο τους οι εφημερίδες έχουν εφαρμόσει την ΠνΠ !... Λες και το έκαναν οι εφημερίδες και όχι οι ιδιοκτήτες τους !..
-«Έχουν φτάσει να βάλουν σε αναστολή ακόμα και το 80-90% του προσωπικού τους» Δεν λένε ότι είναι η συμφωνία της ΕΣΗΕΑ με τα αφεντικά.
2 .- Στο τέλος της επιστολής η ΕΣΗΕΑ εμφανίζεται να καλεί την Κυβέρνηση να δώσει λεφτά στους εργοδότες και όχι στους ανέργους. Ο πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ παίρνει αμέσως στο τηλέφωνο την Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ ρωτώντας πότε θα υπογράψουν από κοινού δήλωση εργοδότες και εργαζόμενοι, όπως είχαν συμφωνήσει μαζί με τον Καπάκο. Και επειδή η σύμπραξη των 6 τρέμει την ξευτίλα, το θέμα απλώς παίρνει αναβολή. Και οι εργοδότες αμέσως βγάζουν κι άλλους σε αναστολή.
3.--Σε αρκετές εφημερίδες το Δώρο του Πάσχα δίνεται με μπροστάντζα , με δόσεις .
Δεν υπάρχει ούτε κουβέντα για τα οφειλόμενα σε απλήρωτους συναδελφους και τα εκατομμύρια που χρεωστούν οι εργοδότες στον ΕΔΟΕΑΠ.
Δεν λένε ούτε κουβέντα για την πρόταση της ΚΕΔ να καταβληθεί ΔΩΡΟ σε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Το δικαιούνται όλοι σύμφωνα με το νόμο και τις αποφάσεις του ΣτΕ. Οπως το δικαιούνται και οι συνταξιούχοι.

4.-Στην ΕΡΤ ο πρόεδρος Ζούλας φαίνεται να ποζάρει με το μΠΑΣΟ στο χέρι και το μπάχαλο να κορυφώνεται. Με την εκπομπή ΔΕΚΑ να έχει ξεμείνει με τα ορφανά και πότε να χάνεται η εικόνα και πότε ο ήχος. Ο Γαμπρίτσος κάνει δικές του συμφωνίες. Στην προληπτική… ανάγνωση των κειμένων, καταλήγει στην ίδια κυρία που σίγουρα δίνει αναφορά στον Καπάκο. Το δίδυμο στη διοίκηση της ΕΡΤ όμως, μαζί με το οργανόγραμμα-αίσχος, προβάρει σύστημα για ηλεκτρονικό φακέλωμα εργαζομένων, που θα επεκταθεί παντού.

5.-Η εργοδοτική αυθαιρεσία στον Alpha σε βάρος των τεχνικών, αντιμετωπίστηκε από την ΕΣΗΕΑ με ένα τρόπο που βγάζει μάτι. Ψάχνονται μη τυχόν και γίνει απεργία. Είναι φανερό ότι θέλουν στο απυρόβλητο τον εκπρόσωπο της νέας ιδιοκτησίας Μ. Δραϊνάκη. Είναι το πρόσωπο των εργοδοτών στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ με βέτο, .λόγω Πετρόπουλου, στις αποφάσεις για την ζωή και την ασφάλιση των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Η ακολουθία του νιπτήρος κατέληξε τελικά σε ανακοίνωση για τον ALPHA, στην οποία με πρόταση της ΕΣΗΕΑ η διασωματειακή επιτροπή αναφέρει σε ανακοίνωση-χάδι για την εργοδοσία «…δεν θα επιτρέψουμε, τα μέτρα που πάρθηκαν λόγω κορονοϊού, να γίνουν μέσο για την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων μας από τους εργοδότες ..».
Δυστυχώς ο Γολγοθάς του κλάδου και της Ενημέρωσης συνεχίζεται.
Τουλάχιστον η επόμενη μέρα από την πανδημία να είναι δική μας. Καλό Πάσχα.
16/04/2020
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας