Μαρ. 8, 2020

ΜΜΕ : Δηλωσαν δημοσια και περηφανα πως ειναι ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ της κυβερνησης

Της Μ.Παπαχριστούδη στο ΠΡΙΝ της Κυριακής

Κατατάχθηκαν και τα ΜΜΕ στο πλευρό του «εθνικού στρατού»

Επίσημα, πλέον, αποποιήθηκαν της δημοσιογραφίας τα καθεστωτικά ΜΜΕ και δεκάδες εργαζόμενοι σε αυτά. Δήλωσαν δημόσια και… περήφανα πως μεταδίδουν μόνο όσα η ελληνική κυβέρνηση ισχυρίζεται, περί «εισβολής» και «ασύμμετρης απειλής», με γνώμονα το «εθνικό συμφέρον». Ταυτίστηκαν, χωρίς άλλοθι, με τις ομάδες ακροδεξιών στη Λέσβο και τον Έβρο, μετέδωσαν με διθυραμβικό τρόπο σε κακοστημένα τηλε-σόου στα δελτία το «κυνήγι» των προσφύγων-μεταναστών, επέλεξαν να αναπαράγουν χωρίς ουδεμία έρευνα ή έστω αποστασιοποίηση τις «ανεπίσημες» κυβερνητικές διαρροές, απέκρυψαν εν γνώσει τους ρεπορτάζ και πληροφορίες, τάχθηκαν συνειδητά στην εμπροσθοφυλακή της κυβερνητικής προπαγάνδας. Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία, ακόμη και για τα δεδομένα τους!

Έτσι, συμμετέχουν –χωρίς δικαιολογία πια– στις διαδικασίες εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες για τους εργαζόμενους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις προηγούμενες ημέρες πολλοί δημοσιογράφοι, ανάμεσα τους και από τα ΜΜΕ που διακινούσαν τις δράσεις ρατσιστικού μίσους ενάντια στα θύματα του πολέμου και της γεωπολιτικής εκμετάλλευσης, δέχονταν απειλές, προπηλακίστηκαν από ομάδες ακροδεξιών που έδρασαν με την ανοχή ή, σε πολλές περιπτώσεις, την προτροπή επίσημων κρατικών θεσμών και κυβερνητικών παραγόντων.

Ενώ όμως οι ευρωπαϊκές οργανώσεις Τύπου και ΜΜΕ κατήγγειλαν τις επιθέσεις αυτές, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ προστασία από τους ακροδεξιούς, καθώς και την απομόνωση και τιμωρία των ομάδων μίσους και ρα- τσισμού, ενώ καταδίκασαν τις παρεμβάσεις στην ελευθερία του Τύ- που και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (έστω και στα λόγια), οι μιντιάρχες και τα στελέχη των κυρίαρχων ελληνικών Μέσων επέλεξαν να καταπατήσουν για μια ακόμη φορά την ελευθεροτυπία και να επιβάλλουν άμεση λογοκρισία, κόβοντας όλες τις αντίθετες απόψεις και φωνές. Φωτεινή εξαίρεση στη ζοφερή αυτή εικόνα ήταν δεκάδες δημοσιογράφοι, οι οποίοι, μέσω κοινωνικών δικτύων, προσωπικών λογαριασμών και ιστοσελίδων, αντιτάχθηκαν στην επιβολή της κυβερνητικής προπαγάνδας, συνέχισαν να ερευνούν, να ενημερώνουν και να αποκαλύπτουν.

πηγη## Mediatvnews

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας