Ιαν. 10, 2020

ΕΣΗΕΑ: Απεργια υπερ των εργοδοτων !! Χωρις προσχηματα !!

ΑΠΕΡΓΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΜΟΝΟ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

Τα δίνει όλα για τα αφεντικά , ο εργοδοτικός συνδικαλισμός που ασκεί η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Χωρίς προσχήματα και δίχως τσίπα ,η συναλλαγή-σύμπραξη ακραίων συντηρητικών εκφράσεων μαζί με ρετάλια του συστήματος Παππά, παρέχει πρόθυμα τις υπηρεσίες της στους χορηγούς της, με φερετζέ μια δήθεν πολυφωνία.

Μετά την παράδοση των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΔΟΕΑΠ στους καναλάρχες, με το νόμο Κατρούγκαλου και τις τροπολογίες- τσόντες του Πετρόπουλου, οι έξη συνένοχοι στο καθεστώς της απλήρωτης εργασίας στα ΜΜΕ:
-συμφώνησαν παραμονές Χριστουγέννων με τους εργοδότες να μην πληρώσουν δώρο εορτών στους εργαζομένους ή να το δώσουν με δόσεις!!...
- αποφάσισαν μεταξύ τους και τώρα καλούν τους εργαζόμενους σε απεργία υπέρ των ιδιοκτητών !!...για να εισπράξουν οι χορηγοί τους, «ζεστό χρήμα» από τα κρατικά Ταμεία. Γίνονται δηλαδή μεσάζοντες για να δώσει η Κυβέρνηση λεφτά στα αφεντικά!!....

Ταυτόχρονα όμως η θλιβερή σέχτα των έξη (6) βάζει πλάτη και στις πρακτικές της νέας διοίκησης της ΕΡΤ, η οποία μεθοδεύει:
- τετελεσμένα που είναι σε εξέλιξη στην δημόσια τηλεόραση με εθελουσία , στο μοντέλο του ΟΤΕ ( που κουβάλησε μαζί του ο νέος διευθύνων σύμβουλος) με συγχωνεύσεις των ραδιοφώνων της περιφέρειας με το λουκέτο σε προγράμματα και με εργολαβίες για όλα. Ακόμη και για την εκπομπή στα βραχέα.
- οργανόγραμμα με σφαγιασμό δικαιωμάτων και κατακτήσεων ΣΣΕ ,που το ανακοινώνει την Πέμπτη.
Απέναντι σε όλα αυτά το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τάσσεται τώρα ξαφνικά με το σχέδιο διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων στη δημόσια τηλεόραση που προωθεί η διοίκηση.
Η ΚΕΔ οφείλει να ξεκαθαρίσει για μια ακόμη φορά, ότι τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχουν οι εργαζόμενοι στη δημόσια τηλεόραση που με τους αγώνες τους άνοιξε και πάλι η ΕΡΤ μετά το Μαύρο το οποίο οδήγησε στη ΔΤ και την ΝΕΡΙΤ, τις οποίες υπηρέτησε σε επίπεδο κορυφής συγκεκριμένη οικογενειοκρατία.
Οι συνάδελφοι λοιπόν οφείλουν να παλέψουν με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεση τους απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και σε όσους κουράστηκαν να υποδύονται τους …αριστερούς και γίνονται υποτακτικοί της.

Η παρέμβαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στα εσωτερικά άλλου συνδικαλιστικού φορέα με ένα κείμενο δια περιφοράς, μόνο τα συμφέροντα των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες δεν υπηρετεί. Η θλιβερή πλειοψηφία στην ΕΣΗΕΑ όμως βγάζει την υποχρέωση. Κινείται από την πρώτη στιγμή στην ίδια κατεύθυνση υποταγής με αυτούς που συντάσσεται.
Από τον περασμένο Οκτώβρη η παρέα των 6 έδειξε την διάθεση να καταπιεί τις τροποποιήσεις των αρμοδίων για ηλικιακό ρατσισμό με τις άθλιες Ζούλα στη Βουλή και ότι δήθεν οι εργαζόμενοι ευθύνονται για το Μαύρο στην ΕΡΤ και τις χειροπέδες στη ενημέρωση.

Δεν δικαιολογείται αλλιώς η αναφορά στην επιστολή της ΕΣΗΕΑ προς τον Κ. Ζούλα και τον Γ. Γαμπρίτσο με την οποία θεωρεί ως «μάλλον ατυχείς τις τοποθετήσεις»(!) της διοίκησης και προφανώς με την κεκτημένη συνήθεια προς τον εργοδότη δηλώνει ότι προσέρχεστε «με διάθεση καταλαγής και συνεργασίας»!..

Στο ίδιο κλίμα είναι και το τελευταίο τους κείμενο.
Άλλωστε προηγήθηκε η εκκωφαντική σιωπή της με την διαμαρτυρία των εργαζομένων στον ΟΤΕ και άλλων φορέων του δημόσιου τομέα με την εργοδοτική επέλαση σε βάρος τους. Οι μαζικές απολύσεις τους δεν θεωρούνται είδηση για τα δελτία της ΕΡΤ , και η καταγγελία τους στην ΕΣΗΕΑ πνίγηκε, με την πρωτοβουλία των συναδέλφων της ΕΡΤ 3 να κάνουν την διαφορά.

Τι δεν καταλαβαίνετε για τους έξη της ΕΣΗΕΑ συνάδελφοι;
Κάποιοι από σας τους ψηφίσατε.
10/01/2020

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Ked Press

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας