Οκτ. 17, 2019

ΕΣΗΕΑ : Μαυρο στην ελευθερια εκφρασης των Δημοσιογραφων

                                 ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ - ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Βάζουν εταιρία να αξιολογήσει δομές
της Βουλής και φορείς της ενημέρωσης;

Άφωνα έμειναν προχθές αρκετά μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ , όταν με αφορμή την εγκύκλιο Τασούλα για αξιολόγηση των δημοσιογράφων ( δηλαδή υπακοή ή άλλως απολύεστε) το στέλεχος της «Αυγής» και ΓΓ της ΕΣΗΕΑ πρότεινε να αξιολογηθούν πρώτα οι δομές!...


Πρότεινε λοιπόν κάποια εταιρία ή πχ η EBU, η οποία, όπως είπε, έχει ISO να αξιολογήσει την ΕΡΤ αλλά και τη τηλεόραση της Βουλής!...
Δεν ήθελε να ακούσει κουβέντα για ελευθερία της έκφρασης και δημοσιογραφική ανεξαρτησία. «Πρώτα οι δομές…» έλεγε και ξανάλεγε.

Και παρά τις παρατηρήσεις και τα ερωτήματα τι θα γίνει με τις θέσεις εργασίας και τους εργαζόμενους που θα περισσεύουν αν καταργηθούν οι δομές, τότε στριμώχτηκε και βρήκε επιτέλους τον εαυτό του.
Ακατανόμαστες ύβρεις και χυδαίοι χαρακτηρισμοί πλημμύρισαν ξαφνικά τα πρακτικά του ΔΣ.

Η εκτέλεση χαρακτήρων παλιά τέχνη κόσκινο για κάποιους δήθεν αριστερούς , συνεχίστηκε για ώρα, με την παρέα της προέδρου να μην μπορεί να κρύψει την χαρά της.
Mόλις του υπεδείχθη ότι είναι αδιανόητη η όποια παρέμβαση τρίτων στη λειτουργία της Βουλής των Ελλήνων ( η τηλεόραση της δεν αποτελεί ξεχωριστή νομική οντότητα) ξέφυγε πλέον τελείως.

Δεν ήθελε να ακουστεί ότι άλλο είναι η διασφάλιση της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας και άλλο η κατάλυση της διάκρισης των εξουσιών που προτείνει η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Μέσα στο παραλήρημα του λοιπόν θυμήθηκε πάλι, για πείσει, την καρέκλα δίπλα του. Αυτή τη φορά όμως αισθάνθηκε ότι του ανήκει και δεν την αφήνει .


- Ξέρεις ρε τι αξία έχει αυτή η καρέκλα ; ξέσπασε με ύφος εστεμμένου και όλη την …..ευγένεια που τον διακρίνει!...

Έπρεπε να επιβάλλει την …«αριστερή ατζέντα» που κληρονόμησε από τον Λουδοβίκο της Λακωνίας στην ΕΣΗΕΑ.
Ο γνωστός συνήγορος του προεδρείου, πρότεινε αποχή διαρκείας με εργολαβική ανάθεση στην ΠΟΕΣΥ!..

Και έγινε αποδεκτό από τους πρόθυμους, ως…. διευθέτηση με ανώδυνες επιπτώσεις για την πολιτική εξουσία.

Αλλά ακόμη και αυτή με ανάθεση σε τρίτους.!..
Στην ανακοίνωση που κυκλοφόρησε η πλειοψηφία στην ουσία συνθηκολογεί για την αξιολόγηση των δημοσιογράφων.

Απευθύνει κάποια ξόρκια και θέτει ως προϋπόθεση πρώτα να… αξιολογηθούν οι δομές. Είναι το ξεκάρφωμα.
Η επιλογή όμως των 6 να σταλεί επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο, για την αξιολόγηση και δομών της Βουλής, προφανώς και έλαβε υπόψη της συγκεκριμένα κριτήρια.
Το σχετικό κείμενο καθόλου τυχαία καταλήγει:
«…αποτελεί παράδοξο γεγονός να καλούνται να αξιολογηθούν οι συνάδελφοι μας χωρίς έως σήμερα να έχουν στοιχειωδώς αξιολογηθεί οι δημόσιες δομές και φορείς ενημέρωσης με κριτήρια αντικειμενικά και διεθνώς αναγνωρισμένα….».
Το ερώτημα όμως είναι τι ακριβώς κρύβει αυτή η fast track διαδικασία εταιρικής αξιολόγησης για την Βουλή την ΕΡΤ, το Δημόσιο, τα ΜΜΕ, που προτείνει η γνωστή φράξια η οποία συμμετέχει αν δεν πρωτοστατεί, σε επιχείρηση χρεωκοπίας στην ΕΣΗΕΑ και στον ΕΔΟΕΑΠ;
Σε κάθε περίπτωση είναι παιχνίδια ντροπής, που μόνο τον δημοσιογραφικό κόσμο, τον ΕΔΟΕΑΠ της ζωής μας και την ενημέρωση δεν υπηρετούν.


Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνετε συνάδελφοι;

Μήπως ξεχάσατε ότι τους ψηφίσατε;

16/10/2019
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας