Ιουλ. 25, 2019

ΕΣΗΕΑ: Η Προεδρος << εδωσε > οσους ασκησαν κριτικη

ΚΡΥΒΟΥΝ τα " δυσάρεστα νέα" για την ΕΡΤ (στον αέρα η ΚΥΑ συμψηφισμού , το ανταποδοτικό τέλος, το νέο ιδιοκτησιακό σχήμα και οι δομές της..) και τους ιδιώτες επενδυτές στο ΑΠΕ
ΕΠΝΙΞΑΝ στον αέρα την κουβέντα για νομοθετική ρύθμιση του 2% στον ΕΔΟΕΑΠ και την ίδια ώρα κόβουν εφάπαξ και καθιερώνουν συντάξεις-ψίχουλα όπως και στο Δημόσιο.

ΟΛΙΣΘΗΝΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΡΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

Σε επεισοδιακή εξελίχθηκε η χθεσινή συνάντηση του υφυπουργού Σ. Πέτσα με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ .
Η πρόεδρος του σωματείου «έδωσε» όσους άσκησαν κριτική για την υπαγωγή της ΕΡΤ στον Πρωθυπουργό (με το ΠΔ 81/19) και συμφώνησε όταν ο υπουργός χαρακτήρισε τη συνδικαλιστική δραστηριότητα για το θέμα, “προπαγάνδα”.
Παρά τα «δυσάρεστα νέα» για όσα προμηνύονται στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ, τις εφημερίδες τα ιδιωτικά ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ, οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ συμφώνησαν στη συνάντηση ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας!!.. 
Σε επιστολή του προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, το μέλος του ΔΣ και π. Α’ Αντιπρόεδρος αλλά και π. Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Τσαλαπάτης καταγγέλλει τα εξής: 
Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
"...Η πρωτοφανής και αήθης χθεσινή επίθεση της προέδρου της ΕΣΗΕΑ και των δύο αντιπροέδρων της κατά μελών του ΔΣ, στη συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Στ. Πέτσα, υπερβαίνει τα όρια συνδικαλιστικής ηθικής παραβιάζει κατάφωρα το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ και βέβαια μόνο την αλήθεια δεν υπηρετεί. 
" Αλλά και η τοποθέτηση του υφυπουργού, οποίος αποκάλεσε την συνδικαλιστική κριτική για το θέμα της υπαγωγής της ΕΡΤ του ΑΠΕ και της ΓΓ Ενημέρωσης στον Πρωθυπουργό , με προπαγάνδα, εκτός από απαράδεκτη, ωθεί την μνήμη στο πρόσφατο παρελθόν..
Η αλλοίωση της πραγματικότητας από την μεριά του κ. Πέτσα, στην οποία προσχώρησαν πρόθυμα τα μέλη του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ, τεκμηριώνεται μέσα από τα κείμενα των διαταγμάτων και των αποφάσεων που δημοσιεύονται στα σχετικά ΦΕΚ.
"Το τελευταίο μάλιστα ΦΕΚ με τις αρμοδιότητες του υφυπουργού είχαν φροντίσει οι συνεργάτες του, να υπάρχει σε μερικά σκόρπια αντίγραφα στο τραπέζι της σύσκεψης!...
Επομένως γίνεται εύκολα αντιληπτός ο λόγος για τον οποίον διοργανώθηκε η χθεσινή συνάντηση. 
"Η αλήθεια είναι ότι με το Π.Δ 81/2019 ( Α 119) στο άρθρο 5, το οποίο δημοσιεύθηκε στις 8/7/2019 αναφέρεται ρητά ότι «στον Πρωθυπουργό μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων προσωπικού και εποπτευομένων φορέων η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας…» (συνεπώς η ΕΡΤ ΑΕ και το ΑΠΕ ΑΕ), η ειδική γραμματεία του Εθνικού Τυπογραφείου, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Με απόφαση του Πρωθυπουργού ( Υ18/2019 Β 3008) η οποία δημοσιεύθηκε στις 23/7/2019 , ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης απλώς αναθέτει την άσκηση των αρμοδιοτήτων αυτών στον υφυπουργό κ. Στ. Πέτσα.
Αναφορικά με τα «δυσάρεστα νέα» που προέκυψαν από τη συνάντηση, για την ΕΡΤ, το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τους συναδέλφους που εργάζονται σε αυτά,τις εξελίξεις στη ΓΓ Ενημέρωσης και το αίτημα εκπροσώπων του ΕΔΟΕΑΠ, δώστε οικονομικά κίνητρα στους εργοδότες, για να… διατηρηθεί ο ΕΔΟΕΑΠ(!...) είναι θέματα που μπορούν να συζητηθούν στο ΔΣ αλλά με πρακτικά που δεν θα λογοκριθούν και δεν θα κατασκευαστούν, ώστε να γνωρίζει ο κλάδος τις απόψεις όλων.

"Οφείλω να σημειώσω ότι εκτός από την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων , η οποία αποκάλυψε το θέμα των δημόσιων ΜΜΕ και άλλες τρεις συνδικαλιστικές παρατάξεις αντέδρασαν. Συνεπώς τίθεται γενικότερο ζήτημα.
Κάποιοι στη χθεσινή συνάντηση προκειμένου να δώσουν εξετάσεις στο νέο υπουργό επιχείρησαν να επιπλήξουν δημοσίως και παρουσία του, συναδέλφους τους, αμφισβητώντας το συνδικαλιστικό δικαίωμα μαζί με την εκτελεστική εξουσία.
Υπενθυμίζω ότι και η προηγούμενη εμπειρία μου στο ίδιο υπουργικό γραφείο ήταν επίσης δυσάρεστη Ο προκάτοχος του σημερινού υφυπουργού, ο κ. Λ. Κρέτσος, τακτικός και τότε συνομιλητής της πλειοψηφίας του σημερινού προεδρείου, είχε καλέσει την φρουρά του για να με συλλάβει.
Υπάρχει άλλωστε και η τότε σχετική ανακοίνωση-καταγγελία από τις δημοσιογραφικές ενώσεις.
Αυτό που συνέβη πάντως στην είσοδο του κτιρίου του υπουργείου ανήκει στη σφαίρα των αρμοδιοτήτων του υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ κ. Μιχ. Χρυσοχοίδη

Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης Δημοσιογράφος"

Σε μια ανακοίνωση μνημείο-φερετζέ που εκδόθηκε αργά το απόγευμα η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κάνει το άσπρο μαύρο και κρύβει την αλήθεια που έρχεται..."

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας