Ιουλ. 11, 2019

Φοβουνται τα πρακτικα ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ παιζουν με τις ζωες μας

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ
Φοβούνται τι γράφουν τα πρακτικά 
στις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Άφησαν επίτηδες τέσσερα χρόνια τώρα την ΕΡΤ και το ΑΠΕ να είναι ΔΕΚΟ, εξομοίωσαν τους δημοσιογράφους στα δημόσια ΜΜΕ σε υπαλλήλους ΙΔΑΧ( τακτικούς υπαλλήλους του δημοσίου) με ΣΣΕ μαϊμού και τώρα για ξεκάρφωμα βγάζουν ανακοίνωση ότι δήθεν και αυτοί ανησυχούν. Και δεν ντρέπονται…
Από αυτή την πλευρά οι καινούργιοι, που έβγαλε η κάλπη στις εθνικές εκλογές, βρήκαν το χαλί στρωμένο…
Με 48 ώρες καθυστέρηση λοιπόν η προεδρική παρέα στην ΕΣΗΕΑ και στον ΕΔΟΕΑΠ, για να μην ενοχλήσει την Κυβέρνηση, και μπροστά στον κίνδυνο αποκαλύψεων στο Ταμείο, περιορίστηκε να γράψει δυο κουβέντες με «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Άλλωστε υπάρχουν σε εξέλιξη και δύο ποινικές υποθέσεις με κατηγορούμενους από παλιές διοικήσεις. 
Αυθεντικοί εκπρόσωποι του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και αφού πρώτα με το νόμο Κατρούγκαλου και τον θλιβερό εκείνο Πετρόπουλο παρέδωσαν τα εκατομμύρια του αγγελιοσήμου στους εργοδότες, έβαλαν τους καναλάρχες από την πίσω πόρτα στην διοίκηση στον ΕΔΟΕΑΠ και συμφώνησαν να έχουν και βέτο στις αποφάσεις.

Τώρα όμως τρέμουν για αυτά που έρχονται. 
Μαζί με την απειλή εργοδοτών, τηλεπικοινωνιακών κολοσσών και άλλων κατά του 2% στο ΣτΕ, είναι και οι εκπρόσωποι των αγορών, ασφαλιστικών εταιριών και άλλων… ιδρυμάτων μέσα ή δίπλα στα υπουργεία.
Αυτό αποδεικνύει τόσο η προκλητική τους στάση στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μετά την καταγγελία της ΚΕΔ όσο και η σπουδή του προεδρείου του ΕΔΟΕΑΠ ,να τελειώσει όπως-όπως τη σημερινή συνεδρίαση, προκειμένου μη συζητηθεί η από 9-7-2019 επιστολή. 
Στο σχέδιο παρακώλυσης συνδικαλιστικής δράσης που ενοχλεί προστίθεται τώρα, και με προφορική έγκριση νομικού συνεργάτη της Προέδρου, απόφαση να μην υπάρχουν ολοκληρωμένα πρακτικά ΔΣ παρόλο ότι η διοίκηση διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ και έχει διατυπωθεί καταγγελία για ύποπτο ποσό 3 εκατομμυρίων για το οποίο δεν δίνοντaι διευκρινίσεις.

Ερωτηματικά προκαλεί ο ρόλος της εκπροσώπου της ΕΡΤ με τη συμμετοχή της. 
Ο ασφυκτικός έλεγχος από το γραφείο του Πρωθυπουργού της ΕΡΤ , του ΑΠΕ της Γ Γραμματείας Ενημέρωσης, μετατρέπει πλέον τον δημόσιο χαρακτήρα που είχαν μέχρι σήμερα σε ασφυκτική κρατική και κυβερνητική ενσωμάτωση. 
Η ετερόκλητη συσπείρωση στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, δεν λέει κουβέντα για τις επιπτώσεις στα εργασιακά , συντακτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και αφήνει μια ένοχη τρύπα στην ανακοίνωση της. 
ΜΟΝΟ για κάποιους μήνες ακόμη και πάντως χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις τι θα γίνει μετά τις 31.12.2019, που θεωρητικά τότε λήγει ο προϋπολογισμός, παραμένουν οι σχέσεις των δημοσιογράφων, διαπιστώνει και η νομικός σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ σε έγγραφη απάντηση της σε ερώτηση της πλειοψηφίας.

Ό άλλος νομικός σύμβουλος αρνείται να δώσει εξηγήσεις τι ακριβώς έκανε σε ύποπτες μέρες της κυβέρνησης Τσίπρα στο κτίριο της ΓΓ Ενημέρωσης.

Την ώρα που είχαν πάρει φωτιά οι καταστροφείς εγγράφων.

Μέχρι πότε θα τον καλύπτει η Πρόεδρος και για πόσο ακόμη αυτός νομίζει ότι μπορεί να την καλύπτει; 
Το πέτρινο χαμόγελο Πέτσα χθες στη ΓΓ Ενημέρωσης ,μαζί με τους 4 προσκυνητές που τον συνόδευαν, δεν έπεισαν όταν μάλιστα ζήτησε από τους δημοσιογράφους που επισκέφθηκε «να δείξουν επαγγελματισμό» «να είναι στην ώρα τους» και «θα δούμε».


Τι δεν καταλαβαίνετε;

Ότι η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει;


Εσείς τους ψηφίσατε…


Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας